Antena Meniu Search
x

Video Vin ninsorile în Capitală. Ciclonul va aduce temperaturi sub zero grade în weekend

Vine în sfârşit iarna în Capitală. La finalul săptămânii avem temperaturi sub pragul îngheţului, iar sâmbătă noaptea am putea avea prima zăpadă. A nins în ultimele zile în toate zonele de munte, iar utilajele au ieşit non stop pe teren. Prognoza i-a trezit pe multi şoferi, astfel că la service-uri sunt cozi uriaşe pentru montarea anvelopelor de iarnă. 

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 22.11.2023, 19:56

Vezi și

Ninsorile din zonele montane nu contenesc de câteva zile, aşa că drumarii din Gorj sau Suceava ies pe traseu de fiecare dată când e nevoie. Lapoviţa şi chiar zăpada ar putea ajunge la final de săptămână şi în sud, inclusiv în Capitală, anunţă meteorologii. 

Ciclonul va aduce temperaturi sub zero grade în weekend

Oana Păduraru, meteorolog ANM: Duminică putem regăsi ninsoare și lapoviță chiar și în sudul și de sud-estul țării, inclusiv în zona Capitalei ar putea să apară primii fulgi de zăpadă, dar având în vedere că solul este destul de cald și înainte de aceste precipitații solide vor fi mai ales ploi, probabilitatea să se depună strat de zăpadă și să avem probleme în zona Capitalei este destul de mică.  

Claudiu Crăciunică, reporter Observator: În Capitală, cele 6 primării de sector sunt pregătite de venirea zăpezii cu un total de 421 de utilaje și 19.600 de tone de material antiderapant. Acestea vor fi folosite în funcție de cum se va așterne zăpada pe carosabil.

Pe acelaşi subiect

Unii bucureşteni sunt pregătiţi de venirea iernii.

Bucureşteni-reporter: Este iarnă totuși.

-Anvelope de iarnă la mașină?

-Da, da! Ne-am pregătit. 

- Dacă ninge, noi ne bucurăm. O să fie trafic, dar...

- Îmi place! -Îți place zăpada? Daaa! -Și vrei să ningă? Daaa!

Alţii în schimb, se gândesc cu groază că nu au trecut la cauciucurile de iarnă, deşi suntem la final de noiembrie. 

Bucureşteni-reporter:  -Aveți anvelope de iarnă?

-Încă nu le-am schimbat, dar trebuie neapărat. 

- N-am cauciucuri de iarnă, dar le voi avea mâine.

- Am uitat să-mi schimb cauciucurile, o s-o fac zilele astea. Mâine le schimb, chiar mâine.

De câteva zile, cozile la service-urile de roţi sunt uriaşe. Unii şoferi au stat şi 6 ore până au reuşit să schimbe pneurile. Costul operaţiunii variază în medie, între 140 şi 260 de lei. Specialiştii auto spun că maşinile trebuie echipate de iarnă chiar dacă nu va ninge, pentru că ploaia ar putea îngheţa, având în vedere că noaptea temperaturile vor varia între minus 2 şi minus 5 grade. În caz de polei, cauciucurile de vară nu au aproape deloc aderenţă iar riscul de accidente este crescut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vin ninsorile în Capitală. Ciclonul va aduce temperaturi sub zero grade în weekend