Antena Meniu Search
x

Un ambulanţier din Suceava a făcut AVC la volan în timpul misiunii. Un miracol i-a salvat viaţa: "Nu putea articula cuvintele"

Un bărbat de 57 de ani, şofer pe ambulanţă în Rădăuţi, a suferit sâmbătă un atac cerebral în timp ce se îndrepta spre o misiuni de salvare. Colegul ambulanţierului a observat rapid semnele AVC-ului şi a reuşit să-i salveze viaţa colegului său.

de Redactia Observator

la 29.04.2024, 16:30

Un ambulanţier din Suceava a făcut AVC la volan în timpul misiunii. Un miracol i-a salvat viaţa: "Nu putea articula cuvintele"
Un ambulanţier din Suceava a făcut AVC la volan în timpul misiunii. Un miracol i-a salvat viaţa: "Nu putea articula cuvintele" - Shutterstock

Bărbatul suferise un AVC cu deficit neurologic, fără să îşi piardă cunoştinţa în timpul misiuni, a confirmat purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava. Norocul bărbatului a fost că un coleg aflat în autospecială a observat comportamenul neobişnuit al acestuia şi i-a oferit primul ajutor. Deşi acesta fusese internat iniţial la ATI, s-a decis apoi transferul la secţia de Neurologie pentru a fi operat. Starea acestuia s-a îmbunătăţit de la incident, relatează Monitorul de Suceava.

Ce simptome avea bărbatul

Problemele de sănătate timpurii ale angajaţilor din sistemul de urgenţă sunt adesea corelate cu nivelul ridicat de stres, munca foarte grea şi orele puţine de odihnă. În cazul de faţă, doar un miracol a făcut ca bărbatul să nu îşi piardă cunoştinţa şi să facă un accident.

Vigilenţa colegului din dreapta a salvat viaţa bărbatului de 57 de ani. "Colegul asistent medical a văzut că ambulanțierul nu schimbă viteza și motorul se turează foarte tare, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, crezând că este o problemă tehnică, a realizat că acesta nu poate articula corect cuvinte. I-a cerut să tragă pe dreapta. Colegul cu AVC a reușit să oprească în siguranță, iar colegul asistent i-a administrat medicația și a așteptat echipajul de sprijin. Ulterior starea lui s-a agravat și a fost nevoie de intervenție chirurgicală. Acum este stabil și sperăm să se recupereze cât mai repede posibil", a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului de la Ambulanță, Robert Rotariu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Un ambulanţier din Suceava a făcut AVC la volan în timpul misiunii. Un miracol i-a salvat viaţa: "Nu putea articula cuvintele"