Antena Meniu Search
x

O suceveancă şi-a depus dosar de pensionare, deşi nu a lucrat o zi. Femeia a fost condamnată

Nu a lucrat nici măcar o zi, dar a vrut să aibă pensie. O femeie din Suceava s-a ales cu o condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de doi ani pentru tentativă la înșelăciune și uz de fals.

de Redactia Observator

la 16.05.2024 , 16:37

O suceveancă şi-a depus dosar de pensionare, deşi nu a lucrat o zi. Femeia a fost condamnată - Shutterstock

Totul a pornit în urmă cu doi ani, când femeia de 64 de ani a venit cu un dosar de pensionare cu o adeverință falsă, din care reieșea că a muncit 13 ani ca muncitor necalificat.

Dosar de pensionare, deşi nu a lucrat o zi

Funcționarii de la Casa de Pensii au făcut verificări și au aflat că suceveanca falsificase documentul, așa că au dat-o pe mâna Poliției, scrie Adevarul.

Articolul continuă după reclamă

Suceveanca și-a recunoscut fapta și a cerut ca judecata să se facă în baza procedurii simplificate pentru a beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. Miercuri, Judecătoria Suceava a condamnat-o la 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru o perioadă de doi ani pentru tentativă la înșelăciune și uz de fals. În plus, trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia instanței nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Evenimente » O suceveancă şi-a depus dosar de pensionare, deşi nu a lucrat o zi. Femeia a fost condamnată