Antena Meniu Search
x

Lista candidaţilor independenţi la alegerile europarlamentare 2024

Reprezentanţii Biroului Electoral Central au anunţat, zilele trecute, lista finală a candidaţilor independenţi care îşi încearcă norocul la alegerile europarlamentare 2024.

de Redactia Observator

la 03.05.2024, 12:52

Patru candidaţi independenţi îşi încearcă norocul la alegerile europarlamentare 2024
Patru candidaţi independenţi îşi încearcă norocul la alegerile europarlamentare 2024 - Shutterstock

Să îşi încerci norocul ca independent la alegeri politice, indiferent de natura acestora, reprezintă o aventură extrem de complicată, chiar dacă nu trebuie să obţii acelaşi număr de semnături precum un partid politic.

Totuşi, acţiunea presupune costuri însemnate, mai ales dacă îţi doreşti să nu fi doar un nume pe listă ci chiar să ai şanse importante de a ajunge la Parlamentul European.

Iniţial, şapte personalităţi şi-au manifestat intenţia de a candida ca independenţi la alegerile europarlamentare 2024. În cele din urmă, doar patru nume au ajuns pe lista finală anunţată de cei de la Biroul Electoral Central.

Lista candidaţilor independenţi la alegerile europarlamentare 2024

Pe acelaşi subiect

Conform documentului prezentat de autorităţi, pe lista celor care au primit permisiunea de a-şi încerca norocul la alegerile europarlamentare 2024 se regăsesc Paula Marinela Pîrvănescu, Vlad Dan Gheorghe, Nicolae Bogdănel Ştefănuţă şi Dumitru Silvestru Şoşoacă.

Există informaţii care arată că, din diferite motive, Paul Octavian Jurma, Ilie Cătălin Mustăţea şi Petru Mîndru nu se mai regăsesc pe lista cu potenţiali candidaţi independenţi la aceste alegeri. Un caz aparte îl reprezintă cel al lui Paul Octavian Jurma despre care s-a spus, la un moment dat, că ar fi prezentat doar aproximativ 2.000 de semnături din cele 100.000 de care avea nevoie.

Detalii despre candidaţii independenţi de la alegerile europarlamentare 2024

Lista candidaţilor independenţi de la alegerile europarlamentare 2024 este deschisă de Paula Marinela Pîrvănescu se consideră mândră de faptul că este singura femeie care candidează independent la alegerile europarlamentare 2024. Se recomandă ca având o carieră de 20 de ani în dezvoltarea mediului antreprenorial românesc, dar şi experienţă în ceea ce priveşte finanţările europene şi domeniul bancar.

Vlad Dan Gheorghe a mai avut un mandat de europarlamentar, fiind susţinut de Uniunea Salvaţi România. A preluat mandatul respectiv în noiembrie 2020, când a înlocuit-o pe Clotilde Armand, care trebuia să-şi preia mandatul de primar la Sectorul 1. Vlad Dan Gheorghe se recomandă ca fiind un jurist specializat în drept administrativ-fiscal, fonduri europene şi achiziţii publice.

Nicolae Bogdănel Ştefănuţă a mai prins şi el un mandat de europarlamentar susţinut, la vremea respectivă, de Alianţa USR-PLUS. Ulterior, Ştefănuţă a renunţat la colaborarea cu alianţa respectivă şi a devenit eurodeputat independent, dar şi membru în Grupul Verzilor din Parlamentul European, devenind chiar vicepreşedinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

Dumitru Silvestru Şoşoacă a devenit celebru mai ales din cauza conflictului pe care l-a avut cu soţia sa, Diana Şoşoacă, şefa partidului S.O.S. România. De altfel, s-a vehiculat că Dumitru Silvestru Şoşoască ar candida la aceste alegeri tocmai pentru a o înfrunta pe soţia sa. Despre cariera lui Dumitru Silvestru Şoşoacă nu se cunosc foarte multe detalii. A fost, printre altele, şef de tură la o firmă de consultanţă pentru afaceri şi management şi secretar la cabinetul de avocatură al Dianei Şoşoacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Alegeri europarlamentare 2024 » Lista candidaţilor independenţi la alegerile europarlamentare 2024