Antena Meniu Search
x

Video Inundaţii devastatoare în Germania. Zeci de oameni au rămas fără acoperiş deasupra capului şi s-au adăpostit în şcoli. Stare de alertă în toată ţara

Vestul Europei, la un pas de catastrofă! Inundaţiile au devastat mai multe regiuni din sud-vestul Germaniei. Ţara a intrat deja în alertă, iar cancelarul Olaf Scholz a vizitat oraşele afectate. Şi în mai multe zone din Belgia, Franţa şi Olanda puhoaiele au lăsat în urmă dezastru. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 20:57

În regiunea Saarland, din Germania a plouat într-o zi cât pentru o lună. Regiunea nu s-a mai confruntat cu astfel de inundaţii de mai bine de treizeci de ani. 

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Putem vedea aici violenţa pe care o poate provoca natura şi cât de pregătiți trebuie să fim pentru astfel de evenimente. Nu este prima dată când ne confruntăm cu un aşa dezastru natural. Trebuie să analizăm ce putem face şi ce este necesar. Toată lumea trebuie să facă acest lucru.

Zeci de oameni au rămas fără acoperiş deasupra capului

Vezi și

Mai multe clădiri au fost avariate, iar zeci de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Rămaşi fără un acoperiş deasupra capului, s-au adăpostit în şcoli - acolo unde autorităţile le-au dus provizii. A fost înfiinţată şi o linie telefonică specială pentru cei izolaţi de ape. 

Pe acelaşi subiect

Sute de pompieri, ajutaţi de mii de voluntari, s-au mobilizat pentru a curăţa străzile. În timpul unei misiuni de salvare, un om a fost rănit şi a fost transportat la spital. Din fericire, nu au fost raportate alte victime.

Viiturile din ultimele zile le-au amintit locuitorilor de cele mai grave inundaţii din istoria Germaniei, din iulie 2021. Atunci, 183 de oameni au murit. 

Iar în Franţa, în departamentul Moselle, o barcă s-a rasturnat în timpul unei misiuni de salvare. 2 regiuni din estul Franţei sunt sub alertă portocalie de inundaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri externe » Inundaţii devastatoare în Germania. Zeci de oameni au rămas fără acoperiş deasupra capului şi s-au adăpostit în şcoli. Stare de alertă în toată ţara