Antena Meniu Search
x

Video Eugen Mîrtz, arestat preventiv. Cum se apără discipolul lui Gregorian Bivolaru, acuzat că îşi punea elevele să facă videochat: "Cine mă cunoaşte ştie că nu aş face aşa ceva"

După 12 ani în care a stors un milion şi jumătate de euro de la zeci de eleve pe care le-ar fi silit să facă videochat, guru Eugen Mîrtz a fost arestat preventiv. Procurorii spun că se prezenta drept instructor de yoga, dar îşi transforma victimele în sclave sexuale. După o zi de percheziţii şi audieri, trei complici de-ai lui au ajuns şi ei în spatele gratiilor. 

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 21:19

Vezi și

Reporter: Cum comentaţi acuzaţiile care vă sunt aduse?

Eugen Mîrtz​: Este o acţiune comandată din umbră pentru discreditarea yoghinilor din România pentru că eu am cele mai multe emisiuni la televiziune.

Reporter: Aţi obligat fetele să facă videochat?

Eugen Mîrtz​: Doamne fereşte, cine mă cunoaşte ştie că nu aş face aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

Procurorii de la crimă organizată au, însă, altă variantă. Îl acuză pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. 

Reporter: Cum le convingeaţi pe fete? De ce veneau la dumneavoastră?

Eugen Mîrtz​: Păi cine spune că le convingeam?

În spatele gratiilor a ajuns şi iubita celui care se prezenta drept guru. Din grupare mai făceau parte două femei şi un bărbat, spun procurorii. Membrii reţelei lui Mîrţ ar putea fi condamnaţi la cel puţin 10 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Opt tinere au depus plângeri împotriva lor, una chiar pentru viol.

Reporter: Femeile care veneau la el păreau mai tinere, mai necăjite aşa sau...?

Martor: Ei, păreau. Ieşea ca nişte cucoane.

Anchetatorii spun că fetele forţate să facă videochat aveau puţine şanse să scape. Erau ţinute în apartamente aflate aproape unele de altele, ca să fie uşor de supravegheat, şi în blocuri în care locuiau oameni liniştiţi, unde poliţiştii nu aveau motiv să ajungă. Când au început ancheta, însă, şi au făcut descinderi, procurorii au avut senzaţia a deja vu la o adresă. Mai fuseseră acolo.

"Aceeaşi stradă, acelaşi bloc şi 3 instructori de yoga controversaţi, acuzaţi de abuzuri sexuale. Acolo la parter ar fi stat Greorian Bivolaru", transmite Cristina Filip, reporter Observator. 

La scara de langa, tot la parter, procurorii au făcut percheziţii într-una din locuinţele lui Eugen Mîrtz. La etajul unu, ar locui Narcis Tarcău, şi el discipol al lui Gregorian Bivolaru. 

Eugen Mîrtz a făcut parte din MISA, iniţiată de Gregorian Bivolaru, organizaţie spirituală, care s-a transformat în proxenetism şi prostituţie forţată. Mîrtz a ieşit, însă, din MISA şi a deschis şcoala lui de yoga. Pe la el, ar fi trecut inclusiv politicieni şi foşti miniştri, spun vecinii. 

MISA a anunţat că se delimitează de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii lui Eugen Mîrtz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Eugen Mîrtz, arestat preventiv. Cum se apără discipolul lui Gregorian Bivolaru, acuzat că îşi punea elevele să facă videochat: "Cine mă cunoaşte ştie că nu aş face aşa ceva"