Antena Meniu Search
x

Video Sclave sexuale în numele evoluării spirituale. Cum a reuşit Eugen Mirtz, discipolul lui Gregorian Bivolaru, să facă aproape un milion şi jumătate de euro

Discipolul lui Gregorian Bivolaru, acuzat că a recrutat şi a exploatat sexual cel puţin opt fete, pe care le-a forţat să facă videochat. Victimele i-au produs aproape un milion şi jumătate de euro. Mai mult, ar fi manipulat emoţional o tânără să nu-l reclame după ce a violat. Totul, le spunea individul victimelor, pentru evoluţia spirituală. Ca să ajungă mai uşor la fetele vulnerabile, avea deschisă o şcoală de yoga în Capitală, unde ţinea cursuri. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 25.04.2024, 19:34

Vezi și

Eugen Mirtz: Când discipolil e pregătit, maestrul apare! Nimeni nu are o putere atât de mare, încât să se lupte cu destinul!

El este Eugen Mirtz, discipolul lui Gregorian Bivolaru. Iar învăţăcelul a luat-o pe urmele gurului. Anchetatorii îl acuză că a exploatat sexual cel puţin opt tinere în ultimii 12 ani. 

Sclave sexuale în numele evoluării spirituale

În calitate de maestru spiritual şi instructor de yoga, recruta fete vulnerabile, fără experienţă. Sub pretextul că aşa vor evolua spiritual, le convingea să-i devină sclave sexuale. Toate casele individului au fost călcate azi de mascaţi.

Pe acelaşi subiect

Cristina Filip, reporter Observator: În acest bloc de pe Calea Ferentari, Eugen Mirtz avea 3 apartamente in care ținea fetele captive. Unul e al lui, alte două au fost închiriate pentru a fi transformate în studio de videochat. În spatele acestei uși, spun anchetatorii, e una dintre locuințele în care fetele erau ademenite cu promisiunea unei așa zise dezvoltări spirituale dar în care erau, de fapt, exploatate sexual.

Vecin: Câştiga bani de pe urma lor. Sunt două fete care stau permanent aici, de 2-3 ani. Probabil că noaptea se întâmplau chestii d-astea de trafic.

Fetele au strâns o avere pentru guru şi alţi patru indivizi din reţea. Anchetatorii vorbesc de aproape un milion şi jumătate de euro. Fetele erau controlate şi forţate să anunţe momentul în care începeau şi terminau şedintele de videochat. 

Nume importante la şedinţele de yoga

La şedintele sale private de yoga ar fi ajuns şi nume importante din România, spun vecinii.

Reporter-locatară: Am văzut-o de două ori înainte să fie ministrul al Justiţiei. Şi parlamentari. Bivolaru tot aici venea. Avea apartament.

- Se auzeau zgomote?

- Am făcut reclamaţii la poliţie. Nu puteai să stai în casă. Gemete, scaune, ce era acolo, jale.  Este periculos. 

În 2019, a convins o tânără să nu-l reclame pentru viol, spun procurorii. 

Eugen Mirtz este cunoscut ca unul dintre cei mai apropiaţi locotenenţi ai gurului Bivolaru. O fostă iubită a povestit cum a fost pusă să se prostitueze în Turcia ca să facă bani pentru MISA. 

Vecin: L-am văzut cu două fete cu care venea acasă de ani de zile. A fost însurat, are un copil.

De mult sunt chestiile astea.

Absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, Mirtz se înscrie apoi la Psihologie. Ajunge preşedinte al Societăţii de Parapsihologie din România, membru al Federaţiei Europene de Yoga şi îşi ia diplome de astrolog şi parapsiholog. Suţine cursuri de yoga şi apare des în emisiuni. Individul şi-a deschis şi un centru yoga în sectorul 5 din Capitală. Un abonament ajunge până la 1800 de lei.

În 2018, un alt fost discipol al lui Gregoria Bivolaru a fost acuzat că ar fi batjocorit 14 femei în Thailanda. Trei dintre ele au susținut că au fost violate, sub pretextul unei purificări spirituale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Sclave sexuale în numele evoluării spirituale. Cum a reuşit Eugen Mirtz, discipolul lui Gregorian Bivolaru, să facă aproape un milion şi jumătate de euro