Antena Meniu Search
x

Video O tânără a venit tocmai din India pentru a vedea cum se petrece Paştele românesc. Reacţia ei când a ajuns pe Transalpina: "Suntem norocoşi"

Zeci de localnici și turiști au petrecut, pe Transalpina, la petrecerea gospodarilor. Toată lumea a adus mâncare și vin de acasă, au umplut ceaunul cu bunătăți ciobănești și au jucat în jurul focului până la lăsarea serii. Printre petrecăreți, a fost și o familie din New Delhi, India, care a descoperit tradițiile de Paște de la munte.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 08:58

Vezi și

Zeci de oameni de-ai locului și turiști s-au prins în horă în Plaiul Ungurenilor, pe Transalpina. La petrecerea gospodarilor, toată lumea a adus bunătăți de Paște de acasă și au umplut masa în aer liber, în jurul unui foc de tabără.

Femeie din India: Hristos a Înviat! Este foarte bună, foarte delicioasă. Extraordinară! Îmi place foarte mult.

Turiști din mai multe colțuri ale lumii, fascinați de tradițiile românești

Asun e din New Delhi și a petrecut vacanța de Paște în Gorj, la poalele muntelui. A venit cu soțul și cei doi copii. Sunt fascinați de mâncarea tradițională și de obiceiurile de la noi.

Pe acelaşi subiect

Asun: Suntem norocoşi pentru că vom afla mai multe despre Paşte. E asemănător cu tradiţia noastră, Holi, pe care o sărbătorim în India. La fel avem şi noi lemnele astea, unde facem focul şi mergem în jurul lui şi avem multă mâncare bună.

Organizatorii promit să transforme petrecerea într-un obicei de Paşte.

Marioara Babu, organizator: Am făcut o petrecere, a doua zi de Paşte, să readucem tradiţia şi aici facem nelipsitul tocan de miel. 

Elena Basarabă, organizator: Faptul că e atâta lume şi faptul că îi văd discutând, ia uitaţi. Fiecare, grupuri, grupuri, socializează. Asta ne interesează.

La final de ospăţ, toată lumea s-a prins în horă, iar petrecerea a ţinut până la lăsarea serii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » O tânără a venit tocmai din India pentru a vedea cum se petrece Paştele românesc. Reacţia ei când a ajuns pe Transalpina: "Suntem norocoşi"