Antena Meniu Search
x

Video "Mi-a fost prieten, mentor, profesor, apropiat, mi-a dăruit foarte multe". Mesaje emoționante după moartea actorului Mitică Popescu

S-a stins un mare actor, un prieten, un mentor şi un model de bun simţ. Aşa va rămâne în memoria tuturor Mitică Popescu. Deşi, el nu s-a considerat niciodată vedetă. Se recomanda simplu, nea Mitică. Un actor şi atât. "Cea mai mare realizare a mea este că sunt în viaţă", mărturisea, recent, artistul. Iar cel mai mare regret - că n-a avut copii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 04.01.2023, 21:12

Vezi și

Mitică Popescu: "Ce somn îmi e. Dar trebuie să fiu curajos, mai cu seamă că voi pleca într-o călătorie lungă , undeva foarte departe."

Mama şi-ar fi dorit să îl vadă preot dar el a simţit mereu că e atras de teatru. A fost admis la actorie din prima, dar în anul 2 de facultate e arestat pentru că a refuzat să denunţe nişte colegi care plănuiau să fugă în America. După 3 ani de puşcărie îşi reia cu greu studiile. Iar în 1973 debutează la teatrul Mic din Bucureşti, de unde a şi ieşit la pensie. În 2007 a urcat ultima dată pe scenă.  

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Când spui Teatrul  Mic, spui Mitică Popescu. Scena de aici i-a fost acasă și familie. În teatru i-a crescut și pe copiii pe care nu i-a avut niciodată, doar ai lui, actori mari, care azi își arată recunoștința prin mesaje emoționante."

Ştefan Bănică Jr: "În atâția ani, cât am jucat, am râs mult împreună și îi ascultam de fiecare dată cu interes poveștile despre marii actori din generațiile trecute, pe care îi evoca mereu cu drag și, mai ales, cu respect. Mulțam frumos pentru ce am învățat de la tine, domnule Mitică Popescu! "

Pe acelaşi subiect

Cristian Șofron, directorul teatrului Stela Popescu: "A fost o perioada în care mergeam des la Teatrul Mic unde dumnealui a activat atâta timp și stăteam serile, poate chiar și nopțile, într-un loc acolo, și îmi spunea poezii, îmi spunea bancuri, era un om plâcut."

Cristian Iacob, actor: "Mi-a fost prieten, mentor, profesor, apropiat, mi-a dăruit foarte multe lucruri, a dăruit oamenilor multe lucruri. De fapt, și-a dedicat sufletul, viața, tot, oamenilor, în slujba cărora a fost atâta amar de vreme." 

Si in memoria cărora va rămâne cu siguranţă, cu fiecare personaj pe care l-a jucat.   Alaturi de Leopoldina Bălănuţă a trăit cei mai frumosi 25 de ani. Marele regret al actorului este că n-au avut copii, dar, spunea el: "În meseria noastră n-ai timp să creşti nici măcar o floare". După ce Poldi, cum îi spunea el, a murit, nu şi-a mai scos niciodată verigheta de pe deget. Nici atunci când a trebuit să joace roluri de celibatar. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Mitică Popescu și-a dorit din totdeauna ca atunci când va pleca, să plece de aici, de la teatru. Dorința îi va fi îndeplinită. Joi, la ora 12:30 sicriul va fi depus în foaier, iar până seara ușa teatrului va rămâne deschisă pentru toți cei care vor să își ia râmas bun."

Inmormantarea va avea loc vineri, de la ora 15, la cimitirul Bellu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » "Mi-a fost prieten, mentor, profesor, apropiat, mi-a dăruit foarte multe". Mesaje emoționante după moartea actorului Mitică Popescu