Antena Meniu Search
x

Video Florin Piersic, pregătit pentru o nouă intervenţie pe cord. Ce urmează pentru marele actor după operaţia la genunchi

Veşti bune despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic, stare care ne-a ţinut pe toţi cu sufletul la gură. Îndrăgitul actor a trecut cu bine de o nouă operaţie, cea de la genunchi. Medicii au reuşit să-i scoată cu succes proteza care întreţinea infecţia din organism. 

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 10.05.2024, 14:39

Vezi și

Pentru Florin Piersic urmează încă cel puţin 48 de ore, care sunt critice după intervenţia care a avut loc aseară, de scoatere a protezei de la genunchi. Însă, maestrul a trecut noaptea cu bine. Ba chiar, în această dimineaţă, a reuşit să se alimenteze şi să bea lichide singur. Mai mult decât atât, antibioticul administrat încă din prima zi când a ajuns la Institutul Matei Balş funcţionează, genunchiul nu mai este inflamat, iar proteza provizorie a fost primită de organism. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarele ore. Florin Piersic este monitorizat îndeaproape, pentru a se vedea dacă tratamentul funcţionează. Dacă sunt schimbaţi parametrii biologici ai pacientului, este posibil oricând să se schimbe tratamentul sau să fie schimbată doza.

Ce urmează acum pentru Florin Piersic

Trebuie să scape în primul rând de această infecţie cu stafilococ, apoi ar trebui să fie pregătit pentru o nouă intervenţie pe cord la Institutul Inimii, pentru că are nevoie de un nou stimultator.

Nu se ştie când va fi transferat de la Spitalul Foişor, însă este primordial să facă această intervenţie, pentru că are nevoie de un nou stimulator cardiac.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul "Foişor", unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală"În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă", au transmis joi, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Spitalului "Foişor".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Florin Piersic, pregătit pentru o nouă intervenţie pe cord. Ce urmează pentru marele actor după operaţia la genunchi