Antena Meniu Search
x

Exclusiv Mărturiile celor 20 de tineri români blocaţi pe aeroportul din Dubai. Se vor întoarce acasă cu aeronava cu care premierul Ciolacu e acolo în vizită oficială

Zeci de români sunt în continuare blocaţi în Dubai după ce oraşul a fost paralizat de cea mai puternică furtună din ultimii 75 de ani. Douăzeci de tineri care participau în Emirate la un festival de dans se vor întoarce acasă cu aeronava cu care premierul Ciolacu este acolo în vizită oficială. Echipa Observator a vorbit în exclusivitate cu tinerii care se vor întoarce la Bucureşti cu avionul închiriat de Guvern. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 18.04.2024, 21:17

Vezi și

Cei douăzeci de copii însoţiţi de doi profesori au ajuns în Dubai pe 12 aprilie, iar ieri aveau cursa de întoarcere spre România. Doar că din cauza furtunii de proporţii biblice, zborul li s-a anulat.

Mărturiile tinerilor români blocaţi pe aeroportul din Dubai

Maria: Nu am apucat să comunicăm cu parinţii mai deloc în timpul furtunii pentru că ne era şi frică. Am încercat să ne păstrăm calmul.

În timpul furtunii, au încercat să stea cât mai calmi. Acum, că ce a fost mai rău a trecut, tinerii povestesc pentru Observator cum au trăit momentele apocaliptice. 

Pe acelaşi subiect

Cătălina: În momentul în care a început furtuna ne-am speriat iniţial, dar apoi ne am gândit că dacă rămâne împreună şi dacă rămânem în hotel o să fim în siguranţă. 

Florentina Lazăr, reporter Observator: Seara trecuta în jurul orei 20 instructorul de dans al copiilor a sunat la consulat. În 7 ore au pornit cu autocarul spre Abu Dhabi. Au fost cazați în acest hotel, iar mâine vor ajunge în tara cu un zbor special  Tarom al delegației guvernamentale care se afla într-o vizită oficială în tarile arabe.

Alte două grupuri de români au cerut asistenţă autorităţilor ca să ajungă acasă

Luminiţa Odobescu, ministrul MAEColegii noştri au încercat să ajungă de câteva ori la aeroport, dar nu au putut să treacă pentru că dacă aţi văzut imaginile, apa a fost de aproape 2 m peste maşini. Am fost foarte dependenţi de condiţia meteo aţi văzut şi dvs imaginile acolo.

Azi noapte, zeci de conaţionali au aterizat la Bucureşti cu un zbor comercial din Abu Dhabi pentru că pistele aeroportului din Dubai sunt şi la această oră doar parţial operaţionale. 

Gabi, român în Dubai: După aventura din Dubai şi acum am ajuns în Abu Dhabi, din păcate toţi stăm şi aşteptăm şi doar vedem că se amână fiecare zbor ca şi acum o zi, ca şi acum două zile. 

Unii s-au descurcat singuri, alţii au avut transfer asigurat de agenţia de tursim. 

Peste 1200 de zboruri au fost anulate de pe aeroportul internaţional din dubai care s-a transformat în câteva minute în lac. Precipitaţiile, care au căzut în 12 ore cât în aproape 2 ani, au fost aduse de un ciclonul venit dinspre vest, care a traversat toată Peninsula Arabică şi a ajuns în zona Golfului. În momentul în care furtuna a întâlnit suprafaţa mării s-a încărcat cu şi mai multă umezeală şi a determinat căderi foarte mari pe apă în timp scurt peste zonele de coastă. În unele zone, apa a ajuns pe şosele la doi metri. Sute de maşini au fost luate de puhoaie, iar şoferii au fost nevoiţi să le abandoneze ca să nu îşi piardă viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Mărturiile celor 20 de tineri români blocaţi pe aeroportul din Dubai. Se vor întoarce acasă cu aeronava cu care premierul Ciolacu e acolo în vizită oficială