Antena Meniu Search
x

Video Două grupuri de români, blocate pe aeroportul din Dubai de peste 24 de ore. Inundaţii de proporţii după o furtună uriaşă: a plouat în 12 ore cât în doi ani

Prăpăd în Dubai, care a fost măturat de o furtună de proporţii biblice. Schimbările climatice dramatice, pe care le observăm şi în România, au dus la inundarea celui mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, unde a plouat în câteva ore cât pentru aproape doi ani. Străzile s-au transformat în râuri şi sute de maşini au fost luate pe sus de puhoaie. Operaţiunile pe aeroport au fost paralizate şi zeci de curse au fost anulate sau redirecţionate. Ministerul Afacerilor Externe ajută la această oră două grupuri de români blocaţi de mai bine de 24 de ore pe aeroport. 

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 19:29

Aşa cum arată aceste imagini înfricoşătoare, cerul s-a întunecat rapid, iar oraşul s-a scufundat într-o beznă totală deşi era abia ora 15. În Dubai, cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, a plouat în 12 ore cât în aproape doi ani. Precipitaţiile înregistrate sunt un record al ultimilor 75 de ani. Tot oraşul a devenit un lac imens după ce canalizările concepute pentru o cantitate mică de apă nu au făcut faţă. 

Un bărbat de 70 de ani a murit înecat

Şoferii au rămas blocaţi în maşini şi mulţi le-au abandonat. Aşa a procedat şi Dragoş, un român care a decis că îşi pune viaţa în pericol dacă nu merge mai departe pe jos. 

Dragoş Sasu, romând în Dubai: A plouat 24 de ore nonstop, efectiv. 4 km i-am făcut într-o oră, dar după masă nu a mai mers nimic şi acei km până la hotel au trebuit făcuţi pe jos pentru că efectiv nu mergea nimic. A însemnat trecerea prin apă de până la 50 de centimetri. Am ocolit şi alte zone unde era apă de 2m. Maşini în apă rămase acolo. 

Pe acelaşi subiect

Un bărbat de 70 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost înghiţită cu totul de ape. Oamenii nu au scăpat de furia naturii nici în mall-uri. Acolo apa a ajuns până la glezne. 

Imagini ireale pe Aeroportul Internaţional Dubai

Scene şocante au fost surprinse şi în Aeroportul Internaţional Dubai, al doilea mai aglomerat din lume. Videoclipuri filmate de turişti arată cum avioanele aterizează practic pe apă. Ca să nu pună în pericol pasagerii, operaţiunile au fost suspendate zeci de minute. Multe curse dinspre Dubai au fost anulate iar unele care trebuiau să aterizeze au fost redirecţionate, inclusiv o aeronavă care a plecat de la Bucureşti.  

Gabi Mocanu, român blocat în Dubai: Nu zboară niciun avion. Nu ne-a anunţat absolut nimic, nu ştim nimic. Nu ştim dacă vom pleca sau dacă vom rămâne aici la nesfârşit.

Gabi ne-a scris pe Fii Observator, şocat de ce se întâmplă în jurul său. 

Gabi Mocanu, român blocat în Dubai: Situaţia este tragică. Toată lumea stă în aeroport. Nu putem comunica cu nimeni. 

Nu doar oamenii au avut de suferit, ci şi animalele de companie. Multe au fost luate de ape dar pisica din imagini este printre cele norocoase. Un salvator a ajuns la ea. Se ţinea cu ultimele puteri de portiera unei maşini. 

Care este explicaţia pentru aceste inundaţii de proporţii biblice

Imaginile radar din ultimele 24 de ore indică prin aceste nunaţe de albastru ploile consistente care au lovit Golful Oman. Aceste precipitaţii sunt aferente unui ciclon extrem de activ care a venit dinspre vest, a traversat toată Peninsula Arabia şi a ajuns în zona Golfului. În momentul în care furtuna a întâlnit suprafaţa mării s-a încărcat cu şi mai multă umezeală şi a determinat căderi foarte mari pe apă în timp scurt peste zonele de coastă.

În Oman, 18 oameni au murit din cauza inundaţiilor. 

Multe persoane sunt încă date dispărute, aşa că numărul victimelor ar putea creşte. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se află şi zece copii cu vârste cuprinse între zece şi 15 ani. Unii meteorologi susţin că precipitaţiile record pentru această regiune au venit şi ca urmare a procedurii de ,, însămânţare" a norilor, o procedură des utilizată în zoă pentru a provoca ploaia. Autorităţile din Emirate au respins însă acuzaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Două grupuri de români, blocate pe aeroportul din Dubai de peste 24 de ore. Inundaţii de proporţii după o furtună uriaşă: a plouat în 12 ore cât în doi ani