Antena Meniu Search
x

Video Românii blocaţi în Dubai au ajuns acasă după 25 de ore de coşmar, însă de pe alt aeroport. Precipitaţii istorice în oraşul arab

Coşmarul românilor blocaţi în Dubai nu se opreşte. Două zboruri care trebuiau să aterizeze noaptea trecută pe aeroportul Otopeni au fost, din nou, anulate. Unii dintre pasagerii români au reuşit să revină în ţară azi-noapte, cu aeronave din Abu Dhabi. Alţii încă aşteaptă. 

Anaida Glujdea
de Anaida Glujdea

la 18.04.2024, 08:07

Vezi și

Româncă: Suntem printre gunoaie, pe întuneric, maşini abandonate şi încercăm să mergem şi noi spre aeroport. 

Român: Români care trebuiau să plece de 25 de ore din aeroportul din Dubai. Şi acum se încearcă un transfer către aeroportul din Abu Dhabi.

Ploile au făcut prăpăd în Dubai

Precipitaţiile înregistrate sunt un record al ultimilor 75 de ani. Mii de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul din oraş pentru o zi şi o noapte. Unii români şi-au încercat norocul şi pe alt aeroport, în capitala Emiratelor Unite, aflată la aproximativ 150 de km de luxosul oraş. 

Pe acelaşi subiect

Anaida Glujdea, reporter Observator: Zborurile din Dubai spre Bucureşti au fost din nou anulate. Românii care ar fi trebuit să se afle la bordul aeronavelor, s-au îndreptat către aeroportul din Abu Dhabi. De acolo, unii dintre aceştia au ajuns deja în ţară noaptea trecută, iar alţii încă aşteaptă un zbor care să îi aducă acasă. 

Gabriel ne-a scris pe Fii Observator că a fost transferat de către compania aeriană în aeroportul din capitala Emiratelor Unite, după mai bine de 25 de ore în care a aşteptat un zbor spre casă din Dubai. 

Român: Am ajuns în Abu Dhabi. Din păcate, zborul de 3:20 a fost din nou amânat şi toţi pasagerii stau şi aşteaptă o nouă oră, pentru a putea să plecăm spre România. Stăm în Abu Dhabi acum. Am schimbat doar aeroportul. 

Alţii au ales îşi facă transferul singuri

Româncă: Bagajele noastre încă sunt acolo şi ne-am luat bilete să venim singure. Şi am venit în Abu Dhabi. Ne-am luat taxi singure şi bilete singure. A fost foarte greu să ne şi deplasăm pe acolo.

Un bărbat de 70 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost înghiţită cu totul de ape. Oamenii nu au scăpat de furia naturii nici în mall-uri. Acolo apa a ajuns până la glezne.

Femeie: Ne-am dus la mall şi la un moment dat.. cascadă de la ultimul etaj intrase apa, curgea din becuri, de peste tot, până jos. Aşa ploaie nu am văzut în viaţa mea! Pica din cer ca şi cum ar fi fost maşina de pompieri care dădea cu apă.

Unii meteorologi susţin că precipitaţiile record pentru această regiune au venit şi ca urmare a procedurii de însămânţare a norilor, o procedură des utilizată în zonă pentru a provoca ploaia. Autorităţile din Emirate au respins însă acuzaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Românii blocaţi în Dubai au ajuns acasă după 25 de ore de coşmar, însă de pe alt aeroport. Precipitaţii istorice în oraşul arab