Antena Meniu Search
x

Vremea de mâine 4 mai 2024. Zonele în care va ploua de Înviere

Vremea în România. ANM anunță că până pe 4 mai cerul va fi temporar noros. Se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în Banat şi Oltenia, local în Crişana şi Muntenia şi izolat în celelalte regiuni. În sud-vestul teritoriului, pe spaţii mici, vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate (15...20 l/mp). Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte, în sud-est şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 27 de grade.

de Redactia Observator

la 03.05.2024, 16:06

Pe data de 4 mai cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sudul şi parţial în vestul şi centrul ţării. Vor fi perioade cu averse, însoţite şi de descărcări electrice, local în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, pe arii mai restrânse în Crişana şi Transilvania şi doar izolat, posibil în rest. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de sud-est a ţării, cu rafale în general de 45...55 km/h în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură.

În cursul nopţii, vântul va slăbi treptat în intensitate, iar cerul se va degaja treptat în mare parte din ţară şi doar în sud-vest vor mai fi unele înnorări şi pe spaţii mici ploi slabe, în primele ore ale intervalului. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale, astfel maximele se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul valorii de 1 grad.

Prognoza meteo București

Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări (rafale în jurul a 50 km/h). Spre seară şi în cursul nopţii, treptat, vântul va slabi în intensitate şi cerul se va degaja. Valoriile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice, maxima va fi de 21...23 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, mai ales după-amiaza şi seara, local în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul zonei montane. Punctiform cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei pe creste, îndeosebi în zona Carpaţilor de Curbură. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent în masivele sud-estice şi estice, iar în rest vor fi în creştere.

Prognoza meteo pe litoral 

Valorile termice vor scădea uşor faţă de ziua precedentă şi se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va avea înnorări ziua, când trecător vor fi ploi şi sub formă de aversă, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua (rafale, în general, de 50 - 60 km/h), apoi va scădea treptat în intensitate. Temperaturile maxime se vor situa între 16 şi 18 grade, iar cele minime între 10 şi 12 grade. Noaptea, vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura apei mării va avea valori de 14...16 grade.

Cum va fi vremea în Europa

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii mai în zonele centrale, central-nordice, dar şi în partea central-estică a continentului, iar în restul Europei valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei. Va ploua pe arii relativ extinse în Peninsula Balcanică şi provinciile europene ale Turciei, în Franţa, Belgia şi Ţările de Jos, local în Arhipelagul Britanic, Germania, estul Poloniei şi în nordul Peninsulei Iberice şi pe arii restrânse în ţările central-europene; vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala oraje şi izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. În restul continentului va predomina vremea frumoasă. Vântul va fi mai intens în sud-estul Europei, în Franţa şi nordul Spaniei, iar intensificări de scurtă durată vor fi pe suprafeţe mici şi asociate averselor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 4 mai 2024. Zonele în care va ploua de Înviere