Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Meniul bizar inventat de studenţii de la Inginerie Alimentară. Preparate inedite din ingrediente surprinzătoare

Îngheţată cu urzici, ceai din sirop de păpădie sau sorbet din sfeclă, dovleac și castravete, aşa sună o parte din meniul inedit care poate fi degustat astăzi în Suceava. Studenţii de la Facultatea de Inginerie Alimentară se întrec în preparate mai puţin întâlnite la o competiţie pentru mâncare.

de Angela Bertea

la 18.05.2024 , 14:26

"Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava au fost provocaţi şi anul acesta să folosească ingrediente inedite pentru a realiza produse alimentare inovative care ar putea fi la un moment dat, în viitor, pe rafturile magazinelor. Sunt 120 de studenţi care s-au înscris în competiţie - studenţi din anul I şi până în anul al II-lea de masterat, iar în spatele acestor produse stau câteva luni bune de muncă, de teste, de încercări, însă efortul a meritat", arată Angela Bertea, reporter Observator.

Competiţie de reţete inedite

"Totul arată extraordinar! Studenţii au dat dovadă de creativitate... Aţi mâncat vreodată îngheţată cu urzică, muguri de brad şi smântână din seminţe de pin? Sau chec din făină de cânepă, migdale şi făină albă ori gem energizant cu polen, zer, papaya, seminţe de migdale. Sunt doar câteva dintre ingredientele folosite", adaugă Angela Bertea, reporter Observator.

Vezi și

"De asemenea, competiţia din acest an s-a axat şi pe reducerea deşeurilor şi valorificarea sub-produselor din industria alimentară. Astfel, studenţii au făcut şi chipsuri sau paste din tescovină. Inedit a fost şi modul de prezentare: au folosit ambalaje personalizate, în ton cu ingredientele şi produsele realizate", mai spune Angela Bertea, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Meniul bizar inventat de studenţii de la Inginerie Alimentară. Preparate inedite din ingrediente surprinzătoare