Antena Meniu Search
x

Bunăstarea angajaților din România este #peabonament Abonamentul medical, un extra beneficiu pentru prevenție și economisire

Sănătatea angajaților este în legătură strânsă cu productivitatea. Angajații care au o stare bună din punct de vedere fizic și emoțional au șanse mari să facă și performanță. Majoritatea departamentelor de resurse umane și managementul companiilor au înțeles că fidelizarea și menținerea forței de muncă în organizație sunt strâns legate de oferirea unor beneficii extrasalariale, cele de sănătate fiind cele mai dorite (ARTICOL PUBLICITAR).

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 14:31

Regina Maria
Regina Maria

Abonamentele medicale au devenit un element cheie în crearea ofertelor de angajare și în recompensarea forței de muncă, dovedind că focusul angajatorilor devine starea de bine a angajaților pe termen mediu și lung. Conform unui sondaj EY, în jur de două treimi dintre companii (60%) facilitează angajaților accesul la servicii medicale private, furnizate sub formă de abonament medical.

Abonamentele medicale sunt o soluție pentru a stimula comportamentul preventiv, dar și un instrument de economisire. Potrivit unui studiu realizat de Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, un abonat merge la medic de minimum 7 ori pe an, aproximativ de 3 ori mai mult față de un pacient fără abonament, și accesează de regulă servicii de prevenție și medicină primară.

În baza abonamentului medical, abonatul economisește în medie 2700 lei/an, această sumă reprezentând echivalentul a 4 consultații, 2 ecografii și set amplu de analize, dar poate să ajungă chiar la 14.000 lei pe an. Suma economisită este variabilă, în funcție de complexitatea abonamentului. Abonamentul medical oferă în mod special acces la prevenție dat fiind faptul că pot fi accesate 90% dintre investigațiile recomandate anual, servicii acoperite total sau cu reducere semnificativă într-o rețea națională cu peste 3000 de medici și 400 de clinici. 

Contextul global din ultimii ani ne arată cât de importantă este sănătatea fizică și psihoemoțională, iar trendul companiilor care oferă abonamente mai complexe, cu mai multe servicii incluse, atât pentru angajați, cât și pentru familiile acestora, este în continuă creștere. Angajatorii au o influență directă asupra sănătății și bunăstării angajaților lor. S-a demonstrat că măsurile de îmbunătățire a sănătății angajaților, prin oferirerea de abonamente medicale ca beneficii extrasalariale, nu doar că reduc absenteismul, dar îmbunătățesc și gradul de loialitate a angajaților. Pe de altă parte, neglijarea aspectelor legate de sănătate trebuie evitată mai ales în contextul economic prezent, când este nevoie de o gestionare atentă a bugetelor. Serviciile medicale incluse în abonament îi ajută pe angajați să își monitorizeze și protejeze sănătatea, investind în propria stare de bine, o cale prin care pot face economii pe termen scurt, mediu si lung.

Un abonat merge mai des la medic, iar digitalizarea programărilor si a consultațiilor medicale a contribuit la creșterea accesibilității pentru serviciile medicale. Pacientii se pot programa online, au posibilitatea de a fi consultați de medici în Clinica Virtuală, pot face upgrade la abonamentul deținut sau adăuga un abonament nou pentru familie, având acces la istoricul investigațiilor medicale și la sumele de bani economisite #peabonament. Anul acesta, Clinica Virtuală a înregistrat 1 million de programări, un record în medicina digitală din România, iar unul dintre cele mai apreciate aspecte este reprezentat de posibilitatea de fi consulatat de un medic chiar în aceeași zi, oriunde te-ai afla.

Abonamentele Regina Maria se adresează atât angajaților din companii (multinaționale, IMM sau de tip start-up), cât și persoanelor fizice, adulți și copii. În funcție de nevoile medicale, companiile pot alege pachetul care li se potrivește cel mai bine angajaților pentru monitorizarea stării de sănătate sau pentru a ține sub control o anumită afecțiune existentă. Când vine vorba de sănătate, cele mai importante economii sunt cele făcute pentru starea de bine, fizică și emoțională, mai ales în contexte economice care impun gestionarea atentă a bugetelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » Bunăstarea angajaților din România este #peabonament Abonamentul medical, un extra beneficiu pentru prevenție și economisire