Antena Meniu Search
x

(P) Dezinfecția aerului în spațiile de producție în industria farmaceutică

Medicamentele sunt substanțe pe care oamenii le folosesc pentru a trata diferite afecțiuni de care suferă și a-și recăpăta starea de sănătate. Este, deci, de neconceput ca produsele să fie contaminate cu germeni care să producă alte îmbolnăviri. Este de la sine înțeles că în industria farmaceutică există norme stricte privind igiena procesului de producție.

Pericolele de contaminare din aerul spațiilor de producție poate fi eliminat cu ajutorul unor lămpi UV pentru sterilizare, care distrug microorganismele prin destructurarea lanțurilor ADN ale acestora. Printr-un proces simplu de implementare se obțin multiple beneficii pentru producători și pentru siguranța consumatorilor.

Riscurile contaminării în producția de medicamente

Riscurile de contaminare a produselor în industria farmaceutică pot fi reprezentate de microorganismele din aer, apă și suprafețe, care se pot înmulți în condiții de umiditate și căldură datorate proceselor termice necesare prelucrării. De asemenea, personalul fabricii poate contribui la răspândirea unor virusuri și bacterii prin aerul respirat sau contactul cu suprafețele.

Un control riguros al condițiilor de curățenie și igienă în producția de medicamente începe de la calitatea aerului din spații. Un aer steril în interior, obținut prin instalarea de sterilizatoare cu lămpi UV cu lumină germicidă, scade riscul de îmbolnăviri în rândul angajaților, păstrează în același timp igiena suprafețelor și ferește materiile prime, utilajele și liniile de producție și ambalare de contaminarea cu germeni.

Sistemele UV: Asigurarea unui mediu steril în spațiile de producție

Tehnologia UV pentru dezinfecția aerului, apei și suprafețelor are o eficiență dovedită științific în eliminarea a 99,99 % dintre germenii cunoscuți expuși la lumina ultravioletă bactericidă. Prin implementarea de sterilizatoare UV în procesul de producție din industria farmaceutică se obțin rezultate remarcabile pentru măsurile de control al igienei și siguranței.

Sistemele UV de dezinfecție se montează ușor în echipamentele și spațiile existente și sunt concepute pentru a se adapta ca dimensiuni și putere de sterilizare pentru nevoile fiecărui utilizator în parte. Sunt soluții eficiente și economice de purificare microbiologică, prin care se obține un mediu steril în spațiile de producție, fără utilizarea de substanțe chimice dezinfectante, cu un consum redus de energie electrică.

Recomandare de la SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS

Pentru spațiile de producție din industria farmaceutică, Spectra Professional UV Solutions recomandă Spectra UV BLOW sterilizator pentru dezinfecția aerului, un dispozitiv ideal pentru domeniul sănătății și pentru fabricile de medicamente. Acesta asigură o dezinfecție sigură, fără substanțe chimice și fără ozon, datorită filtrului HEPA si filtrelor din oțel inoxidabil din structura sa, la care se adaugă, desigur, acțiunea lămpilor UVC cu doză ridicată de radiație și a ventilatorului de capacitate mare.

Echipamentul de sterilizare UV Blow este conceput pentru funcționare în prezența personalului și purifică și recirculă aerul din încăpere, garantând un mediu sănătos de lucru, fără bacterii, virusuri sau ciuperci care se pot răspândi și contamina producția și pot afecta sănătatea angajaților. Sunt distruse astfel microorganisme precum Bacillus, E. Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, virusul gripal și Sars Cov2, care pot provoca afecțiuni severe, respiratorii sau digestive.

Sterilizatorul are un design compact, nu ocupă mult spațiu, se poate monta ușor, este silențios și asigură protecție continuă pe toată durata funcționării. Se poate verifica dacă este pornit datorită indicatorului luminos.

Sunt disponibile piese de schimb la achiziție, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de funcționare permanență și de un mediu steril prin care persoanele care respiră aerul din încăperi să fie protejate de infecții respiratorii și alergii, iar măsurile de control al igienei să fie îndeplinite cu maximum de eficiență.

Instalarea de sterilizatoare cu lumină UVC germicidală în fabricile din industria farmaceutică este soluția eficientă și economică pentru dezinfecția aerului, prin care se asigură un mediu de lucru sănătos, ferit de pericolul îmbolnăvirilor, și o igienă riguroasă a proceselor de producție, pentru siguranța și calitatea medicamentelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Dezinfecția aerului în spațiile de producție în industria farmaceutică