(P) 5 atracții turistice în Veneția, dacă vizitezi orașul în sezonul rece
Mai este ceva timp până la vară, dar vestea bună este că sezonul rece în Europa vine cu prețuri foarte atractive la biletele de avion, precum și la cazare. În plus, dacă alegi variante precum Italia, lunile reci... nu sunt chiar atât de reci.
Din România poți zbura ieftin spre multe orașe italiene, iar una dintre cele mai fermecătoare destinații este Veneția. Desigur, ideal este să planifici aici o vacanță în doi, dar poți merge și cu un grup de prieteni sau, de ce nu, pe cont propriu, pentru a descoperi la pas orașul cu străzi și mai ales canale.
Veneția, capitala regiunii Veneto, în Nord-Estul Italiei, cuprinde o zonă de lagună cu 117 insule legate între ele prin canale și poduri. Veneția are o istorie de aproape un mileniu, cu importanță mai întâi comercială, apoi culturală și artistică. Milioane de turiști ajung aici an de an. Atât de mulți, încât autoritățile locale sunt preocupate de mai mulți ani cu modificări legislative care să limiteze numărul acestora, să pună piedici în calea turismului de masă.
Dacă ajungi în Veneția, iată 5 capitole de atracții turistice, fără a ne oferi la obiective turistice în sine:
Piazza San Marco și zonele adiacente
Dacă ajungi în Piazza San Marco, se poate spune că ești în centrul Veneției turistice. Vei remarca evident Basilica di San Marco, o catedrală construită între anii 1063 și 1094. O poți admira la exterior și interior, poți vizita și secțiunile cu acces plătit - Pala d’Oro, Vistieria, Museo Marciano. În aceeași zonă vei descoperi și Palatul Dogilor, simbol al orașului Veneția și capodoperă a goticului venețian. Nu intrăm în amănunte la acest capitol, ghidurile turistice online te vor orienta spre toate obiectivele de bifat.
Canalele venețiene
Atracție esențială în Veneția, canalele venețiene creează o imagine feerică, romantică, cu totul deosebită. Gondolierii te vor purta nu doar pe canale, ci într-o călătorie senzorială aparte. Vei avea senzația unei deplasări în timp, cu secole în urmă, navigând printre clădiri care sunt acolo de multe secole. Canalele înguste sunt străbătute de poduri cu arhitectură specifică, iar plimbarea va fi una idilică, chiar dacă o alegi pe distanță scurtă și pe un interval redus de timp - totul costă în Veneția și nu te poți aștepta la prețuri promoționale într-un oraș asaltat de turiști... Aventura extinsă poate include o plimbare cu vaporașul, pe Grand Canal și chiar mai departe.
Carnavalul de la Veneția
În perioada februarie - martie, tocmai pentru a ține activ interesul turiștilor în luni în care oamenii călătoresc mai puțin decât de obicei, iar vremea poate fi destul de ploioasă, la Veneția se organizează vestitul Carnaval Venețian. Online, pe pagina oficială a Carnavalului, se pot afla detalii complete despre calendarul evenimentelor din fiecare an.
Casino di Venezia
Conform promisiunii de mai sus, nu ne referim aici la un obiectiv turistic în sine - superba clădire care găzduiește Casinò di Venezia. Partea mai interesantă este că poți păși în interior și te poți distra într-un spațiu elitist, luxos, cu atmosferă demnă de nobili și chiar regalitate. Cazinoul din Palazzo Vendramin-Calergi, un frumos palat venețian situat pe Canalul Grande din Veneția este activ și include o ofertă completă - sloturi, video poker, jocuri de ruletă, blackjack, baccarat și desigur poker.
Chiar dacă în ultimii ani platformele de jocuri de noroc online sunt din ce în ce mai ofertante și populare, cazinourile terestre rămân locații fermecătoare și merită vizitate în cazul în care ai un buget la dispoziție și o eventuală pierdere nu te va deranja sub nicio formă.
Astfel, în Veneția poți avea o experiență memorabilă în ceea ce se recomandă ca fiind cel mai vechi cazinou din lume, inaugurat în anul 1638. Intrarea costă 50 de euro, dar jumătate din sumă este transformată în jetoane pentru jocuri. Trebuie să știi că nu îți va fi permis accesul decât dacă respecți un anumit cod vestimentar!
Mâncare și băuturi în stil venețian
Orice oraș din Italia te seduce cu partea de gastronomie și cu băuturi tradiționale, iar Veneția nu face excepție. În top sunt preparatele cu fructe de mare și evident înghețata venețiană. Pe portalul de turism TripAdvisor și în alte surse de încredere de pe internet poți găsi recenzii ale restaurantelor, cafenelelor și locațiilor specializare în dulciuri, pentru a face alegeri cât mai inspirate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰