Antena Meniu Search
x

Video Sufocată de turiști, Veneția devine primul oraș din lume care percepe o taxă de intrare

Veneţia devine primul oraş din lume care percepe turiştilor o taxă de intrare. De la anul, cei care vizitează oraşul pentru o singură zi vor plăti cinci euro. Pentru început, noua taxă va fi testată pe o perioadă de 30 de zile, doar în weekenduri. Vor fi scutiţi studenţii şi cei care muncesc în oraş. Statisticile arată că 80 la sută dintre vizitatori fac excursii de o singură zi şi nu rezervă şi cazare.

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 18:01

Sufocată de turiști, Veneția devine primul oraș din lume care percepe o taxă de intrare
Sufocată de turiști, Veneția devine primul oraș din lume care percepe o taxă de intrare

Insula principală a Veneției, care are doar în jur de 50.000 de rezidenți permanenți, a primit după cum arată statisticile din 2019 aproximativ 19 milioane de turiști. În medie, este vorba de 52.000 de vizitatori, dar numărul poate fi dublu în timpul sezonului estival.

Taxă pentru turiștii care vor să viziteze Veneția

Din nefericire pentru venețieni, turiștii care le vizitează orașul duc la două mari probleme. În primul rând, aglomerația, atât pe străzi și în zonele din apropierea zonelor de interes, cum ar fi Piața San Marco. În plus, numărul mare de persoane afectează și activitatea Aeroportului Marco Polo, al patrulea cel mai aglomerat din Italia.

Cea de a doua problemă semnalată de venețieni în ceea ce privește turiștii este una de natură economică. Mai exact, cei care vin în Veneția doar pentru o zi nu își rezervă camere la hoteluri sau pensiuni și, pur și simplu, cheltuie mult mai puțin față cei care au sejururi mai lungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Sufocată de turiști, Veneția devine primul oraș din lume care percepe o taxă de intrare