Antena Meniu Search
x

(P) 5 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta

Folosești zilnic o cremă, poate de la Cerave sau de la un alt brand, știi că pielea este cel mai mare organ al nostru, dar mai sunt încă multe curiozități pe care poate că nu le-ai descoperit încă. Tocmai acesta este motivul pentru care vorbim despre acest subiect.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 13:49

(P) 5 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta - Unsplash

Venim în ajutorul curiozității tale și îți vorbim, în rândurile următoare despre cele mai interesante informații ce privesc pielea ta.

Pielea ta nu este prietenă cu solarul

Obișnuiești să mergi la solar pentru a te pregăti pentru perioada caldă și crezi că este o acțiune sănătoasă pentru pielea ta? Te sfătim să eviți cât poți de mult asta în viitor deoarece această tehnică folosită în saloanele pentru bronzat este aducătoare de mult mai multe raze ultraviolete decât ți-ai putea imagina și, în timp, pielea ta poate avea probleme foarte grave și poate fi mult mai predispusă la a dezvolta chiar cancer de piele. 

Bronzul, în general, este o agresiune asupra pielii tale, așa că te sfătuim să eviți cât mai mult să faci asta și să folosești cât mai multă cremă cu factor de protecție ridicat și să eviți orele periculoase de expunere la soare cum ar fi intervalul 12-16.

Pielea ta are nevoie de o îngrijire delicată și personalizată

Ai mare grijă de sănătatea pielii tale, în general, și, în particular, de sănătatea tenului tău! Evită să folosești creme cu agenți patogeni cu un conținut crescut de alcool și parfum și alege creme cât mai blânde și cât mai naturale cu pielea ta. 

De asemenea, optează tot timpul pentru calitate. Dacă încă nu ai încercat gama Cerave, poți începe de aici. Cerave cremă îți oferă diverse tipuri de creme potrivite pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil. Mai mult, nu te baza doar pe sfaturile citite pe internet sau pe cele pe care ți le oferă cunoscuții sau prietenii tăi. Pielea ta este unică și are nevoie de o îngrijire personalizată și individualizată, mai ales dacă te afli în categoria persoanelor care suferă de afecțiuni ale pielii cum ar fi: melasma, acneea, rozaceea și altele. Apelează tot timpul la sfaturile și ajutorul unui specialist în sănătate și mergi la medic ori de câte ori simți că ceva nu este în regulă cu pielea ta.

Materialele pe care le porți îți pot ajuta pielea sau îi pot dăuna

Atunci când vine vorba despre sănătatea pielii, poate că materialele din care sunt confecționate hainele pe care le porți nu sunt primul lucru care îți vin în minte, însă trebuie să le acorzi și lor o însemnătate deosebită deoarece materialele naturale vor lăsa pielea să respire și nu o vor predispune la alergii sau boli, cum ar fi dermatita, pe când cele sintetice îi vor dăuna. Așa că îndreaptă-te întotdeauna către materiale naturale și de bună calitate, fie că vorbim despre haine sau despre lenjeria de pat pe care alegi să o folosești.

Și stilul de viață are o influență deosebită asupra pielii

Pielea este, dacă vrei, barometrul sănătății tale generale. Un stil de viață haotic și bazat pe dezechilibru alimentar, pe sedentarism și obiceiuri nesănătoase se va vedea pe pielea ta. De asemenea, insomniile își lasă și ele amprenta, fumatul are un rol extrem de dăunător asupra pielii tale, așa că dacă ești fumător, îți recomandăm să stopezi cât mai repede acest obicei care dăunează nu doar căilor respiratorii, sistemului cardiovascular, cât și sănătății pielii. 

Încearcă să faci cât mai multă mișcare, să mănânci sănătos, să te hidratezi corespunzător și să te odihnești. Folosești o cremă Cerave și te aștepți să facă minuni? Orice și oricât de multe produse de îngrijire ai folosi, dacă reglajul nu vine din această direcție, pielea ta va avea de suferit.

Pielea ta suferă dacă folosești produsele nepotrivite

Pentru o îngrijire adecvată, este esențial să știi ce fel de ten ai și să folosești produsele care să te ajute. De exemplu, dacă ai un ten uscat, îți recomandăm să folosești și loțiuni hidratantă atunci când te speli, iar dacă ai un ten acneic, evită produsele care conțin iritanți – poți alege o cremă Cerave chiar de pe emag. .

Nu-i așa că te simți mai informat?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) 5 lucruri pe care nu le știai despre pielea ta