Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) 5 motive ca să alegi parchetul laminat pentru pardoseala casei tale

Dacă ești în căutarea unei pardoseli și vrei să faci o alegere care să îndeplinească atât criteriul estetic, cât și pe cel al calității, dar nici să nu depășești bugetul, acordă atenție parchetului laminat. În cazul în care nu cunoști prea multe despre această soluție de amenajare, acest articol este pentru tine. Îți vom spune ce este parchetul laminat și care sunt motivele pentru care să-l alegi.

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 12:19

În primul rând, reține că parchetul laminat este un tip de pardoseală foarte îndrăgită de cumpărători, datorită aspectului similar cu lemnul și a prețului accesibil. În plus, are o foarte bună rezistență la uzură, se întreține foarte ușor și găsești diferite modele disponibile, astfel că este simplu de integrat în orice amenajare interioară.

5 motive ca să alegi parchetul laminat 

Parchetul laminat este compus din mai multe straturi, care sunt îmbinate și presate împreună pentru a crea o suprafață rezistentă și durabilă. Este vorba de stratul superior care protejează împotriva uzurii și a petelor, stratul decorativ care imită aspectul lemnului, stratul suport care oferă stabilitate și determină grosimea plăcii și un strat inferior de melamină.

Articolul continuă după reclamă

În plus, în funcție de modelul ales, parchetul laminat poate realiza și o foarte bună izolare fonică, astfel că reduce zgomotul și îmbunătățește confortul acustic. Totodată, există și parchet laminat care are drept caracteristică principală impermeabilitatea, fiind ideal inclusiv pentru bucătării. Cumpără parchet laminat Classen de la MatHaus, pentru a te bucura de o podea frumoasă, de calitate superioară. Mai multe despre avantajele parchetului laminat și de ce să îl alegi pentru casa ta, află din rândurile de mai jos.

1. Varietate de modele

Cel mai probabil ți-ai trasat niște repere clare despre cum ai vrea să îți decorezi locuința, ai în minte un anumit stil de design interior și nuanțele de culori care vrei să predomine. Fii sigur că vei găsi parchetul laminat potrivit, fiindcă este disponibil într-o varietate de modele. Nuanțele sunt diverse, de la foarte deschise la maro închis sau wenge. Parchetul laminat îți oferă posibilitatea de a crea decorul visat, cu o pardoseală care să îți îndeplinească preferințele.

2. Rezistența la pete și zgârieturi

Parchetul laminat are acel strat superior care îl protejează de zgârieturi și pete. Astfel, este o pardoseală rezistentă la uzură, fiind concepută pentru a face față traficului intens. Poate fi achiziționat cu încredere inclusiv de persoanele care au animale de companie. De exemplu, parchetul masiv, care are si un preț cu mult mai mare, este sensibil la zgârieturi și pete; el nu deține un strat superior de protecție, de aceea, odată cu trecerea timpului are nevoie de procesul de șlefuire.

3. Întreținere și instalare facilă

Parchetul laminat nu necesită tratamente speciale de întreținere, este suficientă curățarea periodică cu mătura sau aspiratorul și la nevoie, ștergerea cu un mop umed. În ceea  ce privește montajul, procesul este simplu și rapid, lucru datorat sistemului click de îmbinare (plăcile sunt realizate astfel încât să aibă loc o interconectare a lor). Astfel, chiar și persoane fără experiență în domeniu pot duce la îndeplinire montajul unui parchet laminat.

4. Durabilitate

Spre deosebire de piesele de mobilier pe care le poți schimba cu ușurință, pardoseala este o alegere pe termen lung. Prin urmare, este firesc să-ți dorești un produs durabil, longevitatea fiind o caracteristică importantă a procesului de achiziție. Parchetul laminat este conceput pentru a rezista la uzură și deteriorare, având o durată lungă de viață. Astfel, investiția în acest tip de pardoseală este rentabilă pe termen lung.

5. Preț accesibil

Parchetul laminat oferă încăperii un aer cald, elegant și în plus nu va trebui să plătești pentru el o avere. Prețul are un rol hotărâtor atunci când vrei să cumperi un produs și, vestea bună este că, acest tip de pardoseală are un preț accesibil. Acest lucru este datorat compoziției sale și anume plăcile din fibre lemnoase, care se fabrică din resturile de lemn. Reține că prețul parchetului laminat variază și în funcție de grosime.

Prin urmare, parchetul laminat este o opțiune demnă de luat în considerare pentru pardoseala casei tale. Are o serie de avantaje care îl fac o opțiune des întâlnită în rândul cumpărătorilor. Consultă gama variată de modele existentă în magazine și fă alegerea potrivit preferințelor și necesităților tale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Advertoriale » (P) 5 motive ca să alegi parchetul laminat pentru pardoseala casei tale