Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) 5 motive sănătoase pentru care merită să mergi pe bicicletă

Fie că alegi o bicicletă Cross sau orice altă bicicletă, este extrem de sănătos pentru sănătatea ta să practici un astfel de sport. Dacă ești o persoană sedentară, te sfătuim să începi să te gândești serios la a face mișcare măcar 30 de minute pe zi deoarece este extrem de sănătos pentru sănătatea ta fizică și psiho-emoțională. Chiar dacă poate părea greu la început, după ce devine o obișnuință vei observa că îți vei dori să faci mișcare și vei observa efectele benefice asupra corpului și stării tale generale de bine. Mersul pe bicicleta este o activitate ideală în acest sens, însă dacă nu îți dorești să faci acest lucru sau poate că nu știi să mergi pe bicicletă, orice fel de mișcare este mai bună decât niciun fel de mișcare.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 14:24

În rândurile care urmează, ne vom concentra pe descrierea celor mai importante cinci beneficii pe care le poți avea atunci când mergi pe o bicicletă Cross sau pe un orice alt tip de bicicletă.

  1. Te ajută să te tonifici și să îți crești masa musculară

Unul dintre avantajele importante ale mersului pe bicicletă este acela că ajută la tonifierea mușchilor, mai ales de la brâu în jos, și crește masa musculară. Dacă tonifierea este mult mai legată de aspectul estetic și de încrederea în sine, creșterea masei musculare are un real avantaj în ceea ce privește un consum mai mare de calorii. Vestea și mai bună este aceea că o masă musculară crescută te va ajuta în continuare să arzi mai multe calorii, chiar și în momentele în care nu vei mai face la fel de multă mișcare. Prin urmare, nu poate să îți aducă decât avantaje.

Articolul continuă după reclamă
  1. Îți îmbunătățește starea de sănătate

Orice fel de mișcare îți îmbunătățește starea generală de sănătate și la fel se întâmplă și în cazul mersului pe bicicletă. Faptul că faci mișcare îți îmbunătățește imunitatea și acest lucru se traduce în îmbolnăviri mult mai rare și mai puțin grave. Așa că dacă te afli în categoria oamenilor care au probleme cu imunitatea, care sunt extrem de sensibili și care se îmbolnăvesc foarte ușor și foarte des, te sfătuim să începi să mergi cu bicicleta, fie că alegi o bicicletă Cross, fie ca alegi orice alt tip de bicicletă.

  1. Îți îmbunătățește starea de bine

În afară de faptul că mersul cu bicicleta îți poate îmbunătății starea generală de sănătate, acesta are efecte benefice și în ceea ce privește starea psiho-emoțională. Mișcarea în general și deci și mersul pe bicicletă îți activează acei hormoni ai fericirii, care îți oferă o stare psiho-emoțională bună și care țin la distanță depresia, anxietatea și stările de tristețe. În afară de aceste lucruri, mersul pe bicicletă către locul de muncă, spre exemplu, sau către orice alte destinații, te relaxează și îți oferă ocazia să admiri peisaje și să te desprinzi, chiar și pentru câteva minute, de rutină și de orice alte lucruri care te-ar putea perturba.

  1. Favorizează capacitatea pulmonară

Un alt beneficiu pentru sănătatea ta este și acela că mersul pe bicicletă îți crește capacitatea pulmonară și îți antrenează astfel plămânii, iar aparatul respirator va funcționa mult mai bine. Iar o bună respirație îți influențează în mod pozitiv starea de sănătate generală.

  1. Este benefic și pentru cogniție

Pe lângă toate cele enumerate, alegerea de a merge pe o bicicletă Cross sau pe un alt tip de bicicletă este extrem de benefic și pentru abilitățile tale cognitive. Cercetările arată faptul că atunci când faci mișcare, în hipocampul tău se formează mai multe celule, iar acest lucru se traduce într-o capacitate de memorare mult mai crescută decât a oamenilor care nu fac mișcare.

Având în vedere toate aceste beneficii pentru sănătatea ta, este clar că mersul pe bicicletă nu îți poate aduce decât avantaje. Ia-ți un suport de bicicletă pentru a te asigura că ai unde să o așezi și bucură-te de toate aceste schimbări pozitive care se pot întâmpla în corpul tău.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Advertoriale » (P) 5 motive sănătoase pentru care merită să mergi pe bicicletă