Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) 9 activități pe care le poți face cu cel mic în weekend

Psihologii, dar și alte categorii de profesioniști, spun că un copil învață și se dezvoltă cel mai ușor prin joacă. Prin activități pe care tu, ca părinte, le poți face cu el încă de mic, după ce se întoarce de la grădiniță ori de la școală, dar cel mai mult în weekend pentru a avea timp suficient. 

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 13:11

(P) 9 activități pe care le poți face cu cel mic în weekend (P) 9 activități pe care le poți face cu cel mic în weekend

Dacă și tu ești o mămică sau un tătic care își dorește ca weekendurile petrecute cu cel mic să fie memorabile și să-i stimuleze creativitatea, află că ai ajuns în locul potrivit!

Timpul zboară! Copilăria este o perioadă magică, dar trece atât de repede. Nici nu realizăm cum trece an după an. Preocupați de sarcinile de la locul de muncă, problemele cu șeful, conflictele cu unii colegi, micile certuri de acasă, toate astea ne umbresc fericirea și uităm să acordăm uneori importanța cuvenită propriilor noștri copii. Da, se întâmplă, dar nu conștientizăm. Poate ție nu, dar multor părinți da.

Ce-ai spune dacă începând de astăzi ți-ai propune ca în fiecare weekend să te bucuri împreună cu cel mic de activități cât mai variate? Care să-l ajute să se dezvolte mai ușor, dar în același timp să se și distreze. Dacă deja o faci, nu ți-ar plăcea să descoperi și alte idei?

Articolul continuă după reclamă

Știm cu toții cât de important este să le oferim copiilor noștri oportunități de a învăța și a se dezvolta prin joacă.

În continuare dacă alegi să rămâi alături, vei descoperi câteva idei de activități distractive și educative pe care le puteți face împreună în weekend.

9 activități cu cel mic pe care le puteți face în weekend sau oricând

  1. Laborator de științe acasă. Transformați bucătăria într-un laborator de științe! Cu câteva ingrediente simple (oțet, bicarbonat, colorant alimentar) și puțin imaginație, puteți realiza experimente fascinante precum crearea unui vulcan care vor stârni curiozitatea copilului tău.
  2. Puzzle. Alegeți un puzzle adaptat vârstei lui în funcție de numărul de pieșe și dimensiunea acestora, un model interesant, fie că este harta lumii, sistemul solar, animale din junglă, dinozauri sau numere. Orice ați alege, nu doar că va învăța despre toate acestea, dar vă veți și distra împreună.

Găsești toate aceste modele de puzzle-uri, dar și multe alte jucării educative în Mun-Mun.ro, un magazin de copii. Tot aici vei găsi și produse pentru îngrijirea bebelușului, jucării pentru bebeluși, cadouri potrivite pentru orice vârstă, obiecte necesare pentru camera copilului și multe altele.

  1. Pictură pe pietre. O plimbare în parc poate deveni o adevărată aventură artistică. Adunați pietre de diferite forme și mărimi și transformați-le în opere de artă unice, folosind vopsele acrilice și pensule.
  2. Construcții din materiale reciclate. Încurajați reciclarea și creativitatea, construind împreună castele, mașini sau animale din cutii de carton, sticle de plastic și alte materiale pe care le aveți prin casă.
  3. Grădinărit în miniatură. Creează o mini-grădină într-o oală sau într-o cutie de carton. Alegeți semințe de plante aromatice sau legume ușor de cultivat și urmăriți împreună cum cresc.
  4. Povești inventate. Stimulați imaginația copilului tău invitându-l să creeze povești fantastice. Poate fi vorba despre aventurile unui super-erou, despre o călătorie în spațiu sau despre o prietenie neobișnuită.
  5. Atelier de lucru manual. Realizați împreună felicitări, măști de carnaval, bijuterii sau alte obiecte decorative folosind materiale simple precum hârtie, carton, lipici și foarfecă.
  6. Căutare de comori. Organizați o vânătoare de comori în casă sau în parc. Ascundeți indicii care vor conduce copilul tău către un mic premiu.
  7. Picnic în natură. Împachetați coșul de picnic cu bunătăți pregătite împreună în bucătărie și porniți într-o aventură în parc. Bucurați-vă de aer curat, de soare și de un moment de relaxare în familie cu jocuri ale copilăriei.

Imaginează-ți bucuria de pe fața copilului tău în timp ce descoperă lumea prin joacă și învățare! Aceste activități nu doar că îl vor ajuta să se dezvolte din punct de vedere cognitiv și creativ, dar vor întări și legătura dintre voi.

Ce-ai spune să încerci una dintre aceste activități în weekendul acesta? Sigur vei crea amintiri de neuitat alături de copilul tău!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Advertoriale » (P) 9 activități pe care le poți face cu cel mic în weekend