Antena Meniu Search
x

(P) Activități pe care le poți face de unul singur sau în cuplu

Nu există persoane care să nu își dorească ca, pe lângă activitățile zilnice de rutină, adică job, familie, casă, să nu facă și altceva. Avem nevoie de hobby-uri, de distracție, de lucruri care să ne scoată puțin din cotidian. Fără astfel de lucruri, viață ar fi mult mai plictisitoare. De fapt, s-a demonstrat că oamenii care nu au extra activități, care să le facă cu plăcere, tind să fie mai puțin sociabil, anxioși, depresivi, iar fericirea lor nu este la cele mai mari nivele. De aceea, recomandăm tuturor acestor persoane să spargă rutina, găsind ceva care le place, activități care să îi facă măcar pentru câteva ore fericiți. Acest lucru este valabil și pentru cuplurile care au început să simtă monotonia relației. O activitate pentru amândoi poate fi binevenită.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 16:32

(P) Activități pe care le poți face de unul singur sau în cuplu

O pasiune pe viață

Una din cele mai frumoase activități pe care le poți face atât de unul singur, cât și împreună cu partenerul tău este dansul. Încă de când suntem copii iubim să dansăm, chiar dacă o facem în stilul caracteristic. Mulți, dintr-o simplă joacă, ajung să descopere faptul că dansul devine o pasiune pe care o vor iubi întreagă viață. Alții vor face din asta chiar o carieră de succes. Îți recomandăm din tot sufletul să alegi dansul, indiferent de vârsta pe care o ai.

Poți să te interesezi la cursuri de dans Bucuresti | scoala de dans Dance Vision, dacă dorești să o iei de la zero alături de antrenori foarte bine pregătiți. Există dansuri pe care le poți face singur, însă poți merge și cu jumătatea ta la această școală pentru a va distra în ritmul muzicii. Dansurile moderne sau latino te vor întâmpina, creându-ți o stare de bine de fiecare dată.

Vei vedea că doar după câteva ședințe alături de Dance Vision te vei simți mai bine, mai relaxat. Vei începe să vezi viața cu alți ochi pentru că îți vei da seama că existența ta nu înseamnă decât casă, muncă, familie, ci și timp pentru tine, pentru a te simți bine. Unde mai punem și faptul că aceste cursuri sunt benefice pentru sănătate. Vei face multă mișcare, însă nimic dificil. Asta te va ajuta în menținerea unei posturi bune, a unei greutăți normale, întreg corpul tău funcționând cât mai bine.

Jocuri de masă

Deși recomandăm să faci mișcare, cum ar fi dansul, prin lecțiile oferite de antrenorii Dance Vision, suntem conștienți că nu toată lumea dorește așa ceva. Dacă ești toată ziua pe fugă, iar ceea ce dorești este pur și simplu să stai, dar să te și distrezi în același timp, îți propunem să te înscrii într-un club unde se joacă jocuri de masă. Această activitate este foarte populară peste ocean, dar și în multe alte țări europene. Și la noi a început să ia avânt, existând fani ai multor astfel de jocuri.

Cu toții am auzit de Dungeons & Dragons. Să știi că un joc ca acesta poate fi subiectul unei activități la un club unde poți veni atât singur, cât și însoțit. Aici vei avea ocazia de a te distra jucând, pictând figurine, discutând despre pasiunea voastră comună. Iar dacă mai vrei și mișcare, să știi că nimic nu te împiedica să mergi o oră și la dans alături de Dance Vision.

Voluntariat

Sunt oameni care găsesc foarte multă relaxare sau satisfacție atunci când pun binele altora în fața propriei persoane. Pentru acestea, o activitate pe care să o facă după job poate fi aceea de voluntar. Și la noi în țară există multe organizații care se ocupă de așa ceva. Te poți ocupa de copii sau persoane în vârstă ori fără adăpost. Există atâtea persoane în această lume care au nevoie de ajutor, chiar dacă este vorba doar de o alinare sufletească. Cum spuneam mai sus, mulți oameni se simt împliniți în a ajută, iar dacă tu simți că asta te face să te simți bine, atunci mergi la una din organizațiile care este aproape de tine, oferă-ți ajutorul. Vor fi bucuroși să te primească în rândul lor.

De exemplu, poți să faci diverse activități cu copiii din familii defavorizate cum ar fi să îi înveți să deseneze, să le citești povești sau să îi înveți să danseze. Iar dacă mai iei și câteva lecții dans la Dance Vision, ori ai talent la pictură,  atunci vei fi cu adevărat de folos. Această activitate, voluntariatul, ca și celelalte descrise mai sus, poate fi făcută inclusiv alături de partener, pentru că patru mâini dibace sunt întotdeauna mai bune decât două.

Club de pictură

Poate că nu ești Rubens, însă desenul, culorile, pânzele te-au fascinat dintotdeauna. Uneori, în fiecare dintre noi, poate fi ascuns un mic talent, doar că totul trebuie șlefuit. Dacă arta este pasiunea ta, poți să alegi ca după serviciu sau când ai puțin timp pentru tine să participi la cursuri de pictură.

În multe orașe există astfel de cluburi unde doritorii sunt îndrumați de profesori sau ilustratori în a-și atinge potențialul artistic. Asta poate fi chiar și o activitate de familie, deoarece multe astfel de locuri acceptă adulți, dar și copii. Va fi o competiție constructivă în care nu doar că vei crea ceva frumos, însă te vei relaxa lăsându-te cuprins de magia culorilor pe pânză.

Limbi străine

Niciodată nu este prea târziu pentru a învăța ceva, indiferent că vorbim despre dans, pictură sau limbi străine. A cunoaște o limba străină îți poate fi de ajutor chiar și la locul de muncă. În plus, nu spune nimeni că adulții nu au capacitatea de a se concentra învățând o limbă străină, Poți alege cursuri diferite de engleză, franceză, germană, dar și limbi mai puțin vorbite precum japoneză sau mandarină. Tu știi ce poți să înveți, important fiind însă să te relaxezi pentru a-ți regăsi echilibrul în viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Activități pe care le poți face de unul singur sau în cuplu