Antena Meniu Search
x

(P) Avantaje ale achiziționării unei mașini second hand în rate

Precum și în cazul unei locuințe, achiziționarea unei mașini reprezintă un obiectiv important pentru majoritatea oamenilor care își doresc să se bucure de libertate de mișcare, indiferent de nevoile pe care le au și de activitățile zilnice.

de Redactia Observator

la 27.06.2023, 14:50

Mașina este pentru majoritatea oamenilor un bun esențial în viață de zi cu zi. Cu ajutorul acesteia ne putem deplasa rapid și în siguranță indiferent unde avem nevoie. Fie că o folosim zilnic pentru a merge la job, pentru a duce copiii la scoală, pentru cumpărături grele sau o folosim mai rar pentru concedii și alte distanțe lungi, trebuie să existe cel puțin o mașină în familie.

A cumpăra o mașină nu reprezintă o activitate pe care o putem face în fiecare zi. Costul de achiziționare al unei mașini nu este unul mic, iar o soluție la care multe persoane recurg în ultima perioadă, constă în achzitionarea unei mașini în rate. Fie că este vorba despre mașinile second hand sau despre mașinile noi, achiziționarea unei mașini în rate poate reprezenta o opțiune avantajoasă datorită simplului fapt că, din punct de vedere financiar ratele lunare sunt de regulă foarte avantajoase în funcție de prețul întreg al mașinii.

În cazul unei mașini noi, lucrurile sunt destul de simple și este foarte greu să apară orice fel de problemă. Totuși, într-o astfel de situație, mașinile noi vin cu garanție de la producător dar și costul de achiziție este unul foarte ridicat. Însă în ceea ce privește mașinile second hand, atunci când optați pentru un astfel de autovehicul, este recomandat să apelați la un dealer se mașini rulate autorizat, care pune la dispoziția clienților mașini în rate de calitate, atent verificate și cu kilometraj certificat.

A cumpăra o mașină în rate de la un vânzător autorizat, vine la pachet cu mai multe beneficii pentru cumpărător. Mulți vânzători autorizați vând mașinile cu garanție, fiind atent verificate înainte atât din punct de vedere tehnic cât și estetic dar și în ceea ce privește rulajul.

De ce să optați pentru achiziționarea unei mașini în rate de la un vânzător autorizat?

Flexibilitate în gestionarea bugetului

Plata în rate permite persoanelor să achiziționeze o mașină care poate depăși bugetul disponibil la momentul în care se ia o astfel de decizie. De asemenea, în momentul în care cumpărați în rate, plata a autoturismului lunară care reprezintă o sumă modică de bani, face ca achiziția să fie mai accesibilă și mai ușor de suportat. Faptual că discutăm despre o operațiune accesibilă din punct de vedere financiar, reprezintă motivul principal pentru care oamenii aleg adesea aceasta modalitate de a cumpăra o mașină personală. Cu alte cuvinte, în loc să scoată o sumă foarte mare de bani, adesea o suma pe care nu și-o permit la un anumit moment, oamenii pot alege să plătească mașină în rate, adică sub formă unor plăți regulate, adică cheltuieli mai ușor pentru veniturile lunare.

Opțiuni de selecție mai largi

Acesta este un alt motiv pentru care în multe situații oamenii preferă să cumpere o mașină second hand. Dacă veți opta pentru achiziționarea unor mașini second hand, există pe piață sute de modele din care puteți alege, modele de la diferite brand-uri și care sunt disponibile într-o varietate de echipări, dotări, număr de km, prețuri, motorizări și așa mai departe.

Opțiuni variate de modele

De asemenea, achiziționarea unei mașini în rate poate extinde opțiunile de selecție. În cazul în care doriți sau aveți nevoie de o mașină rapid, o mașină second hand în rate plătită în rate, vă oferă posibilitatea de a cumapra un model relativ nou, plătind mult mai puțin pe acesta. Este de menționat și faptul că, mașinile noi se depreciază extrem de mult în primul an de utilizare, ceea ce nu este deloc avantajos.

Garanție și service

Există foarte mulți dealeri de auto rulate care oferă atât garanție cât și service. În momentul în care cumaprati o mașină rulată de la un comerciant autorizat, aveți posibilitatea de a beneficia de multiple avantaje, nu doar precum cele enumerate anterior, ci și inclusiv de garanție și service profesional dacă apar probleme. Un exemplu de dealer auto pentru masini second hand unde puteti gasi oferte avantajoase pentru achizitionarea unui autoturism in rate, este Auto-leasing.ro.

Pe lângă toate aceste beneficii, este de menționat și faptul că, atunci când doriți să achiziționați o mașină în rate sau orice al bun în rate, trebuie să luați în calcul că prim aspect, cheltuielile cu ratele lunare. Este esențial să vă informați cu privire la creditul pe care urmează să-l luați, dobânzile, termenii și condițiile contractului de finanțare, astfel încât să aveți garanția că veți putea suporta fără greutăți din punct de vedere financiar, ratele lunare. Puteți intra pe internet și să comparați diferite oferte găsite online, astfel încât să vă puteți face o idee cu privire la ofertele de pe piață, pentru a o putea găsi și alege pe cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră.

Acestea fiind spuse, achiziționarea unei mașini în rate poate reprezenta o soluție avantajoasă din foarte multe puncte de vedere, cu atât mai mult dacă doriți să cumpărați o mașină care să vă placă, o mașină care să nu coste atât de mult, ratele fiind în primul rând convenabile dacă nu aveți toți banii de la bun început, precum și în ceea ce privește cheltuielile lunare. Nu uitați să țineți cont și de ideea de a achiziționa o mașină care vă place, însă, mai important decât atât, o mașină pe care veți putea să o întrețineți atât în ceea ce privește reviziile periodice cât și viitoarele reparații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Avantaje ale achiziționării unei mașini second hand în rate