Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Ceasuri pline de stil, pentru adevărații cunoscători

Pentru bărbați, ceasul este mai mult decât un simplu instrument de măsurare a timpului, este un mod de a-și prezenta statutul social și personalitatea. De aceea, nu de puține ori, costul unui ceas nu este unul chiar la îndemâna majorității, și ne referim aici la piața ceasurilor de marcă, menite să ofere și alte detalii în afară de oră exactă și mai ales fabricate parcă să contribuie la pretențiile cu care se poate mândri proprietarului, ca să vadă toată lumea ce poartă el la mână. 

de Redactia Observator

la 26.08.2024 , 11:38

Nu credem că greșim atunci când spunem că, întotdeauna, ceasurile vor rămâne mereu un accesoriu ce simbolizează eleganţă şi clasă. De aceea, pasionaţii de ceasuri originale sunt gata să cheltuiască sume care ni se par imposibile, doar pentru a purta la mână un ceas care nu este la îndemâna oricui. Am pregătit și noi pentru tine în acest scop o listă cu unele dintre cele mai scumpe ceasuri din lume.

”Supercomplication” de Patek Phillipe

Povestea care stă în spatele acestui instrument de măsurare a timpului are un aer de mister. Se pare că a fost comandat de un bancher bogat lui Patek Phillipe, doar pentru a-și depăși un rival care era colecționar de ceasuri. Dorința acestuia era de a se realiza “cel mai complicat ceas din lume”, iar autorul și-a pus la încercare toată îndemânarea de care era în stare și a reușit să-l finalizeze după 4 ani de muncă. Mecanismul final a fost compus din 24 de complicații fabricate din aur de 18 karate. Costă câteva milioane de dolari bune, așa că își merită locul pe listă, nu?

Articolul continuă după reclamă

”Meteoris” Tourbillon de Louis Moinet

Nu este doar unul singur, ci un grupaj de patru ceasuri, fiecare dintre ele unic în felul său. Sunt alcătuite din aur de 18 karate și diamante. Caracteristica cea mai interesantă a acestora este dată de cadranele fabricate din bucăți de meteorit prelevate de pe Terra, Lună sau Marte, de unde și numele.

”Platinum World Time” de Patek Phillipe

Tot Patek Phillipe este responsabil de un alt ceas scump, care a fost creat chiar în anul 1939, și care a devenit celebru prin faptul că afișează toate cele 24 de fusuri orare într-un mod foarte accesibil.

„Aeternitas Mega 4” de Frank Muller

Aeternitas Mega 4 este alcătuit din 36 de complicații, cele mai multe întâlnite vreodată la un ceas. Este prevăzut cu un calendar pe 999 de ani (de unde îi vine și numele) și un cronograf. Permite consultarea timpului pentru 3 fusuri orare și mulți dintre marii bogați ai lumii îl preferă.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica a Grande Sonnerie

A fost construit din 1.300 piese asamblate și se remarcă în special prin compartimentul muzical, deoarece este prevăzut să poată cânta o melodie, la comandă celui care îl poartă.

The Richard Mille RM 56-01

Să fie ceas? Ori mai bine bijuterie? Vorbim despre un instrument de măsurare a timpului executat din safir, un material rar și foarte prețuit. Câteva milioane de dolari și poți să îl cumperi și tu!

„Tour de L`Ile” de Vacheron Constantin

Un nume pe care orice pasionat de orologerie îl cunoaște foarte bine, pentru că își are locul său pe lista celor mai scumpe ceasuri. El a fost creat a marca aniversarea a 250 de ani de la nașterea lui Vacheron Constantin, în 2005. Este prevăzut cu două fețe și o carcasă din aur masiv. Dispune de mai multe mecanisme și funcții, printre care: apusul soarelui, calendar perpetuu, două fusuri orare, ecuația timpului sau cerul nopții.

Big Bang Cronograph, Hublot, Bunter S A

La conceperea acestui ceas au colaborat faimosul ceasornicar Hublot și cei de la compania de bijuterii Bunter SA. Funcțiile sale sunt printre cele mai bune, dar se pare că prețul mare este dat și de numărul mare de diamante cu care este acoperit. Are un mecanism care permite ascunderea ceasului propriu-zis și lăsarea la vedere numai a diamantelor.

Breitling Superocean Heritage II B20 Automatic 44

Deși prețul lui nu ajunge la milioanele de dolari de mai sus, fiind ceva mai modest din acest punct de vedere, tot nu este un model accesibil chiar pentru oricine.

Breitling Superocean Heritage B20 44mm blue este un ceas de scufundări robust și elegant, care combină tehnologia modernă cu elemente de design de inspirație vintage. Cu o carcasă fabricată din oțel inoxidabil de calitate superioară, această piesă se remarcă printr-o durabilitate superioară, dar și rezistență la coroziune, esențială pentru activitățile de scufundări.

Ceasul este de fapt o combinație realizată cu meticulozitate de suprafețe lustruite și periate care îi sporește atractivitatea estetică și evidențiază atenția Breitling la detalii. Designul de inspirație vintage se îmbină în mod armonios cu progresele tehnologice contemporane.

Aspectul său robust, pe placul multor bărbați, mișcarea precisă și estetica elegantă îl fac o alegere ideală atât pentru pasionații de scufundări, cât și pentru cei care caută un ceas de lux.

După cum ai observat, atunci când vine vorba despre cele mai scumpe ceasuri, marii bogați ai lumii nu par să se ”împiedice” de acest amănunt. Iar prețul unora dintre ele este, să recunoaștem, unul care ne face să ne gândim dacă într-adevăr respectivul ceas merită chiar atât de mulți bani. Unele dintre ele au într-adevăr mecanisme complexe, altele sunt alcătuite din pietre prețioase, dar oare este nevoie de toate acestea doar pentru a purta un ceas? Pasionații de ceasuri ne vor spune că merită, iar noi nu îndrăznim să-i contrazicem. Poate și pentru că, pentru aceștia un ceas este mai mult decât un simplu instrument de măsurare a timpului, cum este pentru mulți dintre noi. Este un simbol al stilului personal, poate acel detaliu care-i reprezintă cel mai bine. Prin urmare, a cheltui o ”mică” avere pentru ceasul de la încheietura mâinii, nu este o treabă atât de simplă precum pare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Advertoriale » (P) Ceasuri pline de stil, pentru adevărații cunoscători