Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi cel mai potrivit trusou de botez pentru băieți

Botezul băiețelului tău este unul dintre cele mai importante evenimente din viețile voastre. Prin urmare, pregătirile trebuie făcute din timp, acordând atenție fiecărui detaliu, oricât de mic. În acest fel te asiguri că totul va ieși perfect, iar peste ani vă veți uita împreună la fotografii și îi vei putea povesti fiecare detaliu.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 12:40

Când vine vorba despre botezul unui băiețel este foarte important să te pregătești din timp cu tot ceea ce ai nevoie pentru ziua cea mare. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le pregătești pentru botez.

Trusoul de botez

Un trusou botez băiat nu trebuie să lipsească. Trusou este piesa cea mai importantă de la botezul copilului tău. Acesta este foarte important atat pentru copil cât și pentru părinți, prin urmare trebuie să fie ales cu grijă. Așadar, dacă ești în căutarea celui mai potrivit trusou de botez pentru băiețelul tău, iată câteva detalii la care trebuie să fii atent:

 Materialul din care este fabricat. Trusoul de botez trebuie să fie confortabil pentru bebelus și să nu-i provoace iritații. Prin urmare este important să acorzi o atenție deosebita materialului din care este confecționat. Alege un trusou confecționat din bumbac de calitate.

Marimea. Asigură-te că alegi o mărime potrivită pentru copilul tău. Trusoul trebuie să aibă o mărime potrivită, astfel încât să nu fie nici prea larg, nici prea strâmt, mai ales dacă acesta conține și halat de baie sau hăinuțe. 

Stilul și culoarea. Având în vedere că vorbim despre un botez pentru un băiat, trebuie să acorzi atenție culorii trusoului. Poți alege unul bleu, alb, cre, bej, galben sau verde. Evita rozul si roșul, culori folosite în special pentru fete.

 Accesoriile. Un trusou de botez poate fi completat cu o serie de accesorii specifice unui botez pentru un băiețel, precum cravată sau papion, care sa îl facă și mai special. Asigură-te că alegi accesorii care se potrivesc cu stilul trusoului și care nu vor incomoda copilul.

Ce conține un trusou pentru botez băiat?

Un trusou de botez trebuie să aibă toate lucrurile necesare la biserică, în timpul creștinării băiețelului tău. Astfel, acesta trebuie să conțină:

  • Un prosop pentru băiețel (poate fi cu capișon sau nu)
  • Un prosop pentru preot
  • Un săpun pentru preot
  • sticlă umplută cu mir (ulei)
  • pânză albă, necusută și nebrodată
  • fașă pentru băiețel.
  • Pe lângă acestea, unele trusouri conțin și un set de hăinuțe, sau alte accesorii 

Alte lucruri utile de care ai nevoie la botezul unui băiat

Pe lângă trusou, la botezul unui băiat mai ai nevoie de câteva lucruri deosebit de importante, precum lumânarea și costumul de schimb.

De regulă nașii sunt cei care se ocupă de achiziționarea unei lumânări botez băiat. Cu toate acestea, pentru a te asigura că lumânarea se potrivește cu tema botezului, poți anunța nașa ce tip de lumânare dorești pentru botezul băiețelului tău. Nu de puține ori părinții sunt cei care aleg toate accesoriile importante pentru botez în zilele noastre, deoarece vor ca totul să iasă perfect.

De asemenea, tot nașii sunt cei care cumpără un costum botez băiat, pe care micuțul îl îmbracă imediat după slujbă. Costumul unui băiat poate fi un costum clasic, cu vestă și sacou sau, poate fi un costum special, care să aibă o anumită tematică, asemeni petrecerii. De exemplu, copilul poate fi îmbrăcat în costum de marinar, de mușchetar sau de prinț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Cum alegi cel mai potrivit trusou de botez pentru băieți