Antena Meniu Search
x

(P) Cum alegi geaca de iarnă perfectă: 5 sfaturi de care să ții cont

Când temperaturile din termometre încep să scadă, este momentul să apelăm la garderoba de iarnă. Chiar dacă din punct de vedere stilistic pare o adevărată provocare să alegi geci de iarnă care să îmbine confortul termic cu versatilitatea, acest articol te va ajuta să înțelegi care sunt cele mai importante criterii de care să ții cont. În general, gecile de iarnă de damă și bărbați sunt tipul de articole vestimentare pe care le porți mai multe sezone, așa că îți recomandăm să alegi atent, punând accent pe protecție termică și confort. 

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 12:00

(P) Cum alegi geaca de iarnă perfectă: 5 sfaturi de care să ții cont
(P) Cum alegi geaca de iarnă perfectă: 5 sfaturi de care să ții cont - Freepik

Înainte să te aventurezi să alegi dintre modelele de geci de iarna pentru barbati sau să îți completezi garderoba cu geaca de dama de iarna nepotrivită, descoperă în continuare care sunt cinci criterii esențiale în alegere îmbrăcămintei de exterior pentru sezonul rece.

Sfaturi utile pentru alegerea gecilor de iarnă de bărbați și damă

Gecile de iarnă, fie ele pentru bărbați sau pentru femei, pun mai mult accent pe funcționalitate și confort termic decât pe estetică. Recomandarea noastră este să alegi întotdeauna o geacă de iarnă care să se potrivească activității preferate și să se adapteze ușor temperaturile din zona ta. Iată care sunt cinci criterii de bază pentru alegerea îmbrăcămintei de exterior pentru iarnă:

Materialul exterior și impermeabilitatea

Dacă îți place adrenalina sporturilor de iarnă și vrei să petreci cât mai mult timp în aer liber, impermeabilitatea este cuvântul cheie în alegerea gecii de iarnă. Materialul exterior este unul dintre cele mai importante detalii pentru că îți oferă protecție la umezeală și menține echilibrul dintre impermeabilitate și respirabilitatea corpului. De asemenea, verifică dacă geaca de iarnă de damă și bărbați are cusături etanșe care amplifică rezistența la umezeala excesivă.

Confortul termic de la interior

Căptușeala interioară și umplutura gecilor de iarnă pentru adulți variază în funcție de fiecare model și temperatura de confort la care sunt testate. Pentru activități outdoor în zone montane îți recomandăm să alegi geci de iarnă cu umplutură din puf sau vatelină, recunoscute pentru eficiența termică. Acestea mențin aerul cald la interior și formează o barieră de protecție împotriva curenților de aer rece de la exterior.

Respirabilitatea corpului în geaca de iarnă de damă și bărbați

Deși poate părea un paradox, geaca de iarnă trebuie să mențină căldura la interior, dar în același timp corpul are nevoie să respire, mai ales pe durata activităților intense. Transpirația trebuie eliminată de la nivelul pielii cât mai rapid, astfel respirabilitatea corpului devine un criteriu de bază în alegerea modelului de geacă potrivit. Pentru sporturi intense, îți recomandăm geci de iarnă cu zone suplimentare de ventilație în zonele predispuse la transpirație.

Lungimea gecilor de iarnă

Geaca de iarnă pentru femei și bărbați trebuie să îți ofere lejeritate în mișcare. De aceea, lungimea acesteia se stabilește în funcție de activitatea preferată. Dacă ai planificat să petreci cât mai mult timp pe pârtie, alege o geacă scurtă, care îți oferă libertate la nivelul picioarelor ca să te poți mișca ușor pe schiuri. Pentru cei pasionați de drumeții și plimbări montane, geaca de iarnă lungă este cea mai bună alegere datorită confortului termic ridicat pe care îl oferă la nivelul corpului.

Detaliile funcționale ale îmbrăcămintei de exterior

Detaliile funcționale se referă la glugă, manșete elastice, fermoar și buzunare. Toate acestea au rol nu doar în menținerea confortului termic, ci și a unui design practic. Dacă gluga și manșetele te protejează de frig și izolează corpul de curenții reci de aer, buzunarele te ajut să ai mereu la îndemână accesoriile necesare.

Cum arată geaca de iarnă potrivită pentru tine? Alege în funcție de activitatea preferată și bucură-te de confort termic în sezonul rece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Cum alegi geaca de iarnă perfectă: 5 sfaturi de care să ții cont