Antena Meniu Search
x

(P) Cum îți alegi crema de față potrivită

Crema de față ar trebui să fie o alegere simplă, însă există numeroși factori de care este recomandat să ții cont atunci când vrei să beneficiezi și de protecție solară, și de rezultate antirid, și de o hidratare optimă. De exemplu, este important să identifici nevoile tenului tău, ceea ce înseamnă o alegere personalizată. În plus, trebuie să ții cont de ingredientele și caracteristicile cremelor și de tipul de rezultate promise. Descoperă în cele ce urmează care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont pentru a-ți alege produsele de îngrijire a tenului adecvate pentru a-i menține sănătatea și frumusețea pe termen lung.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 11:48

- Freepik

Care este rolul cremei de față

Tenul are nevoie de o hidratare continuă și de aceea crema de față este concepută, în primul rând, pentru a-l hidrata și a evita descuamarea. Pe lângă aceasta, crema de față funcționează și ca o barieră de protecție împotriva factorilor agresivi de mediu precum poluarea, impuritățile ori radiațiile ultraviolete. Odată îndeplinite aceste două nevoi, aspectul tenului va fi îmbunătățit, semnele de îmbătrânire vor fi prevenite sau limitate eficient, iar pielea își va menține prospețimea.

Cum alegi crema de față potrivită tipului tău de ten și nevoilor sale

Articolul continuă după reclamă

Cu siguranță ai auzit de acidul hialuronic, antioxidanți sau retinol, însă aceste ingrediente active nu se potrivesc tuturor tipurilor de ten. Astfel, dacă ai:

  • pielea sensibilă, predispusă la uscare, alege un produs care te poate ajuta să îmbunătățești textura sa fragilă și să eviți descuamarea, roșeața și iritațiile. Optează pentru creme pentru ten uscat care au în formula lor ingrediente active precum acidul hialuronic. Acesta poate să hidrateze tenul în profunzime, menținându-i fermitatea, iar apariția ridurilor va fi încetinită. Poți alege ceramidele, pentru susținerea barierei cutanate, dar și retinolul pentru a încetini efectele îmbătrânirii. Este important ca textura cremei să fie una bogată și cremoasă. Evită ingrediente precum parfumurile, care pot fi iritante și care nu sunt recomandate mai ales tenurilor uscate și sensibile;

  • tenul cu tendință de îngrășare, predispus la acnee și puncte negre, ai nevoie de un produs care să combată toate aceste manifestări neplăcute. Cremele pentru prevenirea acneei sunt special concepute pentru a controla excesul de sebum, dar și pentru a combate eventualele iritații și sensibilitatea pielii și, în plus, au și efect matifiant. Acest tip de ten are nevoie de hidratare, însă făcută corect. Optează pentru creme de față hidratante non-grase, non-comedogenice, pentru a preveni acneea și înfundarea porilor. Cremele hidratante pentru tenul gras trebuie să mențină un nivel bun de hidratare, fără să stimuleze suplimentar producția de sebum;

  • tenul mixt, ai nevoie de o cremă de față care să combine beneficiile aduse tenului uscat cu cele de reglare a sebumului pentru zonele cu tendință de îngrășare, mai ales de pe frunte, nas și bărbie.

Folosește SPF

Nivelul radiațiilor la care suntem expuși a crescut mult odată cu trecerea timpului. Radiațiile solare pot cauza îmbătrânirea pielii, arsuri și chiar cancer. Protecția solară este, deci, necesară pentru a menține sănătatea și aspectul frumos al pielii tale. Este important să folosești o cremă de față cu factor de protecție solară (SPF) ridicat, de minimum 30.

Analizează ingredientele active potrivite pentru tine, alege creme de față cu factor de protecție solară și concentrează-te mai mult pe nevoile tenului tău, care pot varia în funcție de fiecare individ în parte, pentru o rutină personalizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Advertoriale » (P) Cum îți alegi crema de față potrivită