Antena Meniu Search
x

(P) Cum să alegi parfumurile pentru bărbați în funcție de ocazie și nu numai ?

Se apropie perioada sărbătorilor și, mai mult ca sigur, trebuie să te gândești la cadouri. Ovidius spunea că “Cadourile îi cuceresc deopotrivă pe zei și pe oameni. Chiar și Jupiter poate fi împăcat prin cadouri.”  Și cum bărbații au impresia uneori că sunt zei, cu siguranță îi putem mulțumi cu cadouri.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 12:23

Printre cele mai utile și apreciate daruri sunt parfumurile. Bărbații iubesc parfumurile și asta nu este un lucru nou. Obiceiul de a se parfuma vine încă din cele mai vechi timpuri. Popoarele orientale erau cunoscute pentru miresmele deosebite pe care le foloseau. Primul parfumier din lume a fost în Mesopotamia, o femeie pe nume Tapputi. Chiar și în Biblie sunt menționate parfumurile. Trebuie să ne gândim la Cei Trei Magi care au adus copilul Sfânt tămâie, smirnă și aur. Mai mult, un pasaj din Biblie ne mai spune cum “Maria a luat o litră de parfum de nard pur, foarte scump, a uns picioarele lui Iisus și I-a șters picioarele cu părul ei. Casă s-a umplut de mirosul parfumului.”. Apoi, parfumul s-a extins și pe meleaguri Europene, Romaniii au început să folosească parfumuri, pentru diverse scopuri, de la ritualuri religioase și  până la momentele intime. Însă Franța a fost locul în care aceste miresme au devenit mai rafinate după ce a trecut perioada Evului întunecat. Regii Franței obișnuiau să folosească parfumuri sofisticate, realizate de parfumieri celebri, precum Martial, parfumierul oficial al Regelui Soare.

În ziua de azi, mai există câteva case de renume, unde se fac parfumuri personalizate, acestea însă fiind destul de piperate ca și preț. Însă, pentru bărbații care nu sunt regi, există branduri celebre, care oferă parfumuri foarte bune. Revenind la oile, pardon, cadourile noastre, a oferi un parfum poate fi o idee foarte bună. Bărbații nu folosesc zece parfumuri ci, de obicei, unul, maxim două parfumuri. Aceste parfumuri barbati trebuie să îi însoțească la job și, cel mult la o întâlnire foarte importantă. Deși par simplu de ales, aromele specifice pentru un domn sunt multe și te pot pune în dificultate. Dacă dorești să oferi unui bărbat un parfum, trebuie să te gândești la o mulțime de aspecte. Să începem cu job-ul. Pentru un bărbat care merge la job zi de zi, îți recomandăm, de la Simplestore, să îți îndrepți atenția spre marca de parfumuri Hugo Boss.

Pentru bărbați puternici, sofisticați și care își iau în serios carieră există o mulțime de parfumuri. Așa că nu putem să nu amintim parfumul Hugo Boss. Unul dintre cele mai cunoscute produse ale companiei este parfumul Hugo Boss Bottled. Acesta este un parfum care aparține grupului de parfumuri lemnoase picante. Este ideal pentru utilizarea de zi cu zi, pentru birou sau pentru o plimbare de seară. Hugo Boss Dark Blue aparține grupului de parfumuri lemnoase și aromate. Este ideal pentru utilizarea zilnică, vara și primăvara, când vremea este mai caldă. Parfumul Boss Bottler îți va da vigoare, te va umple de energie pentru întreaga zi și te va ajuta să ai mintea limpede datorită aromelor de măr, prune și portocală. Toate aceste parfumuri sunt disponibile la simplestore.ro, la prețuri de excepție.

Dacă trebuie să cumperi un parfum bărbătesc pentru anumite ocazii, pe care bărbatul să îl folosească atunci când merge la o nuntă, un eveniment formal sau chiar la job, în cazul în care poziția sa presupune întâlniri la nivel înalt, poți să-i oferi Parfumul de lux Paco Rabanne 1 Million sub formă unui lingou de aur. Disponibil tot la simplestore.ro, acest parfum va evidenția statutul unui bărbat și îi va da încredere în sine. Notele de vârf ale compoziției sunt un amestec de citrice care combină grapefruitul, portocala și mandarina. Inima parfumului este contrastantă – nota blândă și soft de trandafir se combină cu iarbă de lămâie parfumată. Tot pentru astfel de ocazii, poți să-i oferi unui bărbat parfumul Invictus, tot de la Paco Rabanne. Acest parfum are note de piper roz, grapefruit dar și note marine. Este un parfum perfect pentru seară, mai ales dacă vorbim de o seară călduroasă, în care notele marine sunt binevenite. 

Pentru o întâlnire romantică, niciun parfum nu este mai potrivit decât Versace Eros. Și pe acesta îl vei găsi la magazinul simplestore.ro. Versace Eros aparține în mod clar celor mai bune parfumuri pentru bărbați. Acest parfum este potrivit pentru un bărbat puternic, pasional și încrezător. Parfumul are un parfum proaspăt oriental lemnos. Dacă dorești că aceste arome să se simtă atunci când bărbatul se află la o întâlnire cu tine, atunci alege-i acest parfum.

Desigur, parfumurile mai trebuie alese și în funcție de personalitatea și pasiunile domnului respectiv. Unui bărbat activ îi vei alege un parfum care să reziste mult și să aibă un miros mai intens. Unui bărbat timid, trebuie să îi alegi o aromă mai discretă, care să nu îl facă să se simtă inconfortabil.

Și pasiunile lui pot spune multe despre el și parfumul poate fi ales în consecință. Un parfum pentru un bărbat pasionat de sport trebuie să inducă acest lucru. Revenim la același Invictus, de la Paco Rabanne, pentru că este parfumul învingătorilor. Pentru un pasionat de descoperiri, de știință, de tot ce este nou, îți recomandăm să alegi parfumul Search, de la Brandul Amouage. Acest parfum are note aromatice, citrice și lemnoase. Și, fiind, de fapt, un parfum unisex, îl poți folosi chiar și tu.

Acestea sunt câteva exemple de parfumuri pe care le poți alege atunci când dorești să oferi un cadou unui bărbat. La simplestore.ro poți găai o gamă foarte mare de arome, diverse, ce vor fi potrivite pentru orice ocazie, dar și pentru orice tipologie masculină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să alegi parfumurile pentru bărbați în funcție de ocazie și nu numai ?