Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Cum sa hidroizolezi betonul simplu si eficient

Betonul armat este cel mai popular și sigur material de construcție din zilele noastre, insa condițiile de mediu extreme, procesul de inghet- dezghet, carbonatarea pot afecta grav integritatea structurii betonului.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 14:40

Impermeabilizarea betonului și protecția acestuia împotriva degradării este una din cele mai sigure metode de prevenire a degradarii in timp a betonului. Odată cu trecerea timpului, inflitratiile de apă conduc la apariția unor efecte neplăcute, dificil de remediat și costisitoare.

Procesul de hidroizolare beton este esențial în construcții pentru protejarea suprafețelor din beton care sunt afectate direct sau indirect de apa sau alte substanțe chimice, de aciditatea solului și umiditatea din sol.

Prin hidroizolarea betonului, se previn problemele cauzate de infiltrarea apei, cum ar fi formarea mucegaiului, deteriorarea structurii și scurgerile. Este important să se aleagă materialele și tehnica potrivită pentru hidroizolarea betonului în funcție de specificul fiecărui proiect pentru a asigura o protecție eficientă și de lungă durată împotriva apei.

Articolul continuă după reclamă

Procesul de hidroizolație poate fi realizat simplu si eficient cu ajutorul tehnologiei cristaline, un sistem eficient de impermeabilizare si protectie totală care poate fi aplicat încă din faza de turnare, sau pentru structuri existente din beton , prin pensulare sau spray. Tehnologia cristalina nu doar hidroizoleaza betonul, ci creste si durabilitatea constructiei si elimina mentenanta costisitoare care în multe cazuri poate fi ineficientă.

Hidroizolația cristalină este activă permanent pe toata durata de viata a structurii de beton și de fiecare dată când intră în contact cu apa, umple canalele capilare din beton cu cristale insolubile de dimensiuni nanometrice pentru a asigura o etansare permanentă. Betonul tratat cu materiale de impermeabilizare cristaline capătă proprietăți de impermeabilizare mai puternice de fiecare dată când intră în contact cu apa.

Sistemele de impermeabilizare cristalina sunt recomandate in multiple aplicații, cum ar fi: fundații, subsoluri, tuneluri, piscine și multe altele. Fiind o soluție de impermeabilizare prietenoasă cu mediul și ușor de aplicat.

Betonul tratat cu materialele hidroizolante cristaline adaugate în masa betonului sau aplicate prin pensulare pe suprafața din beton, asigură o hidroizolație eficientă, permanentă si usor de aplicat Sistemele de impermeabilizare a betonului protejează împotriva presiunii hidrostatice pozitive și negative, astfel, structurile din beton armat capătă o puternică caracteristică de hidroizolație atât împotriva apei din sol, cât și a mediului extern.

Beneficiile hidroizolarii betonului cu tehnologia cristalina

Durabilitate sporită

Ingredientele active reacționează cu mineralele din beton pentru a forma cristale insolubile, care umplu fisurile de pana la 0,5 mm. Această creștere cristalină are loc în profunzimea structurii de beton. Moleculele de apă (și o gamă largă de substanțe chimice) nu mai pot trece prin beton. Cu toate acestea, aerul poate trece în continuare, permițând betonului să respire, astfel se evită acumularea presiunii de vapori.

În absența unei umidități suplimentare, componentele rămân latente în structura din beton. În cazul în care umiditatea reapare în orice moment, procesul de autovindecare se reia automat

Ca rezultat, durabilitatea unei clădiri crește atunci când sunt utilizate sisteme de hidroizolație cristalină.

Versatilitate în aplicații

Sistemele de hidroizolație cristalină sunt extrem de versatile, utile și de încredere pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi aplicarea de șlam sau ca aditiv.

Fără COV

Sistemele de hidroizolație cristalină Penetron nu conțin compuși organici volatili (COV) și pot fi complet reciclate după demolare.

Aplicare ușoară

Tehnologia cristalină face aplicarea simplă și nu necesită protecție împotriva deteriorărilor, ceea ce la rândul său ajută la reducerea timpului necesar pentru finalizarea construcției. Acest lucru reduce foarte mult forța de muncă și scurtează programul de construcție.

Economică

Datorită procedurilor sale simple de aplicare hidroizolația cristalină reduce costurile pentru un program mai lung de construcție, a forței de muncă pentru instalarea a membranei exterioare

Aceasta metoda de hidroizolatie de înaltă calitate și de protecție permanentă a betonului, tehnologia cristalină permite o întreținere și reparații mai mici pe termen lung.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Advertoriale » (P) Cum sa hidroizolezi betonul simplu si eficient