Antena Meniu Search
x

(P) Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși

Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși. Nimănui nu-i place să-și vadă peștii murind pentru că nu sunt îngrijiți sau poate că nu mănâncă suficient, dar, din păcate, uneori se poate întâmpla. Și peștii îmbătrânesc, apar defecțiuni ale echipamentelor, capacul acvariului este lăsat deschis și sar afară, iar uneori nu știm de ce. Acestea fiind spuse, există lucruri pe care le putem face pentru a preveni pierderile inutile de pești sau cel puțin pentru a ne asigura că le oferim cea mai bună șansă la o viață lungă și sănătoasă. Deci, iată cum să întreținem un acvariu.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 17:24

(P) Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși
(P) Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși - unsplash.com

Nimănui nu-i place să-și vadă peștii murind. Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși.

Întreținerea de bază a acvariului nu necesită timp dacă rezervorul este configurat corect și o faci corect scrie petspoint.ro. Ar trebui să vă obișnuiți să urmăriți peștii îndeaproape în fiecare zi sau două, precum și să verificați temperatura apei.

Cum să îngrijești un acvariu

Mai jos evidențiem câteva dintre cele mai importante informații pentru a vă menține noii prieteni pești sănătoși și, mai ales, în viață, în noul lor mediu. Atunci ești gata, continuă să citești paragrafele următoare și hai să vedem cum să ai grijă de un acvariu și să-ți menții peștii sănătoși.

Instalează-ți acvariul și protejează-ți sănătatea peștilor

Poate cel mai important pas în deținerea peștilor este alegerea acvariului și a materialelor potrivite pentru casa sau locul de afaceri. Asigurați-vă că acvariul este suficient de mare pentru peștele pe care intenționați să-l cumpărați. Adesea cele mai bune acvarii pesti au și un cost pe măsură, dar merită.

Bolurile și acvariile mici pot părea o idee bună, dar sunt mult mai greu de îngrijit și sunt adesea o condamnare la moarte timpurie. Dacă aceasta este prima ta încercare de creștere a peștilor, cu excepția cazului în care începi cu un betta, ia în considerare un kit de acvariu de cel puțin 35-40 de litri care să aibă tot echipamentul de care ai nevoie. Amintiți-vă, peștele pe care îl cumpărați probabil nu va fi de mărime mare, așa că asigurați-vă că există loc pentru ca aceștia să crească! Obțineți cel mai mare acvariu pe care îl puteți permite sau pentru care aveți loc.

Dacă nu locuiți într-un climat cald pe tot parcursul anului, veți avea nevoie de un încălzitor de acvariu. Majoritatea peștilor tropicali se descurcă cel mai bine între 23° și 26° C (peștele auriu între 23° și 26° C). Vă recomandăm să cumpărați un încălzitor care va fi suficient de puternic pentru a încălzi volumul de apă din acvariu la temperatura dorită în funcție de temperatura ambiantă.

Selectați filtrul potrivit

Peștii merg la toaletă în același loc în care locuiesc, așa că un filtru bun de acvariu este esențial! Majoritatea filtrelor de astăzi realizează toate cele trei etape de filtrare destul de bine și sunt de obicei evaluate pentru anumite dimensiuni ale rezervorului.

Dacă doriți să păstrați pești care sunt puțin mai dezordonați, cum ar fi peștii aurii sau ciclidele achiziționarea unui model puțin supradimensionat este o idee bună. Dacă filtrul dvs. folosește un cartuș, clătiți-l săptămânal și înlocuiți-l o dată pe lună. Dacă aveți un filtru de coș, verificați mediile în mod regulat și curățați-le sau înlocuiți-le după cum este necesar.

Utilizarea aplicațiilor tehnologice simplifică întreținerea

Aplicațiile pentru telefon Android sau iPhone facilitează gestionarea sarcinilor de întreținere a acvariilor și de creștere a peștilor. De asemenea, oferă sfaturi și trucuri de la alți pasionați de acvaristică ca tine. Ele fac mai ușor să se alăture unei comunități de proprietari de acvarii de apă dulce sau sărată care au o părere similară. Aplicația poate chiar să facă fotografii cu peștii tăi fabulosi de acvariu, astfel încât să le poți arăta prietenilor și familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să îngrijești un acvariu și să-ți păstrezi peștii sănătoși