Antena Meniu Search
x

(P) Cum să scrii un anunț imobiliar care vinde în 2023? Vezi 5 sfaturi pentru o vânzare de succes!

Dorești să vinzi o proprietate imobiliară? Atunci este important să scrii un anunț care atrage atenția și care se concentrează pe avantajele oferite potențialilor cumpărători. 

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 14:20

Ce informații trebuie să conțină un anunț imobiliar pentru a avea succes? Iată 5 sfaturi oferite de specialiștii din domeniul imobiliar și din marketing:

1) Descrie cu exactitate proprietatea

Începe cu un titlu ce conține informațiile relevante pentru client: tipul de locuință (apartamente 2 camere, casă, vilă), locația sa (orașul, cartierul) și prețul. Astfel, încă din titlu poți atrage atenția potențialilor cumpărători. Realizează apoi o descriere completă și realistă a imobilului. Pune clientul pe primul plan și adaugă informațiile pe care le-ai căuta și tu, dacă ai dori să cumperi o nouă locuință: vechimea, suprafața, utilitățile, etajul, compartimentarea etc.

2) Evidențiază avantajele locuinței

Atunci când creezi anunțul imobiliar este important să ai în vedere în primul rând avantajele pe care le oferă imobilul. Acestea sunt cele care vând cu adevărat proprietatea. Creează un fir descriptiv, dar nu exagera cu laudele. Ține minte, oamenii își pot da seama când te străduiești prea mult și exagerezi.

Menționează dacă locuința ta se vinde împreună cu mobilă sau electrocasnice, dacă este renovată recent, ce utilități moderne prezintă, dacă are balcon, loc de parcare, spații de depozitare sau dacă este situată în apropierea unor zone de interes din oraș. Cu cât este mai corectă și mai exactă descrierea, cu atât mai mult va avea șanse să fie vizualizată.

3) Arată onestitate față de potențialii cumpărători

Nicio locuință nu este lipsită de probleme. Este important să menționezi și ce probleme pot întâmpina viitorii proprietari și cum ar putea fi soluționate. Este esențial să spui adevărul cu privire la locuință, altfel clienții își vor da seama la vizionare, pierzându-le astfel timpul atât lor, cât și ție. De asemenea, nu trece informații false sau incorecte, pentru că altfel anunțul poate fi semnalat și eliminat din listare.

4) Aranjează locuința pentru a fi fotografiată

Este important să pregătești locuința pentru a realiza fotografii relevante și atractive pentru potențialii cumpărători. Vizualizarea unei case ordonate și curate contează enorm pentru un client. Strânge astfel hainele lăsate grămadă, aranjează patul, ordonează diferitele articole casnice, astfel încât locuința să arate cât mai bine din punct de vedere vizual. Elimină, de asemenea, lucrurile personale, astfel încât clienții să se poate vedea pe ei locuind în casă.

5)  Realizează fotografii & video de calitate

Fotografiile reprezintă o parte incredibil de importantă a anunțului imobiliar. Imaginile trebuie să fie clare și să cuprindă cât mai mult spațiu dintr-o încăpere. Realizează suficiente fotografii fiecărei camere, din mai multe unghiuri, apoi alege-le pe cele mai bune și relevante. Scopul imaginilor este dublu: să informeze cu privire la amplasarea și aspectul locuinței și să atragă privirile și implicit, interesul potențialilor cumpărători.

De asemenea, un video scurt de prezentare poate reprezenta un mod de a te diferenția și a câștiga mai multă vizibilitate. Dacă proprietatea pe care o vinzi este una de lux sau are multe încăperi pe diferite etaje, poți lua în calcul inclusiv realizarea unui tur virtual, pe piață existând multe firme care te pot ajuta în acest sens.

La final adaugă datele tale de contact și publică anunțul pe un site specializat, acolo unde lumea caută frecvent anunțuri pentru imobiliare vânzări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Advertoriale » (P) Cum să scrii un anunț imobiliar care vinde în 2023? Vezi 5 sfaturi pentru o vânzare de succes!