Antena Meniu Search
x

(P) De ce este indicat să alegem o saltea cu arcuri individuale?

Somnul, o componentă necesară desfășurării activităților zilnice în mod optim, trebuie să fie unul pe cât de odihnitor, pe atât de sănătos. De odihnă depinde nivelul de energie din timpul zilei, precum și echilibrul emoțional.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 12:58

În timpul nopții se desfășoară o serie de procese atât la nivel fizic, cât și mental, în scopul de a reface toate organele din corp, precum și doza de energie consumată de-a lungul întregii zile. De asemenea, în timpul nopții are loc sedimentarea informațiior și a emoțiilor acumulate în timpul zilei.

Vedem tot mai des în jurul nostru oameni obosiți, epuizați chiar, care se confruntă cu tulburări de somn accentuate. Fie că este vorba de un somn întrerupt, de scurtă durată, fie că este vorba de incapacitatea de a adormi, aceste probleme apar atunci când nu există un mediu favorabil odihnei, când stresul se ridică la cote alarmante, precum și atunci când stilul de viață este unul nesănătos, plin de vicii.

Revenind la un mediu propice odihnei, acesta are legătură cu organizarea dormitorului într-un mod optim care să asigure un somn odihnitor, neîntrerupt și liniștit. Însă, pentru acest lucru este nevoie să înlăturăm principalii factori de risc, unul dintre ei fiind lumina albastră- televizor, smartphone sau laptop și să reglăm nivelul luminii astfel încât lumina din încăpere să fie una medie. Însă, nu poate fi vorba de un somn odihnitor fără o saltea confortabilă, care să satisfacă toate cerințele persoanei care o utilizează, inclusiv cele referitoare la spațiu. Este un aspect de luat în calcul mai ales când vine vorba de cupluri, atunci salteaua trebuie să aibă o lungime și lățime adecvate.

Salteaua are scopul de a oferi susținerea necesară corpului pe timp de noapte, precum și de a corecta anumite posturi incorecte ale coloanei vertebrale - distribuirea în mod uniform a greutății corpului determină eliminarea presiunii exercitate în anumite zone care cauzează dureri. De aceea, trebuie să acordăm o mare atenție saltelei pe care o achiziționăm, întrucât aceasta trebuie să corespundă nevoilor corpului nostru, mai exact să sporească confortul în timpul somnului. O soluție utilă poate fi Ortopedicus, magazin online care furnizează atât saltele, cât și toppere sau alte accesorii necesare echipării corespunzătoare a patului.

Ce trebuie să aibă salteaua ideală?

Mai întâi de toate, o saltea trebuie să urmărească îndeplinirea mai multor criterii, printre care se numără fermitatea, materialul și arcurile care sunt încorporate în structura acesteia. Acest ultim aspect este unul foarte important, întrucât tipul arcurilor folosite în confecționarea saltelei poate influența stabilitatea și confortul din timpul nopții.

De aceea, o variantă modernă sunt acele saltele cu arcuri individuale, ce reprezintă, în esență, o îmbunătățire vizibilă a clasicelor saltele cu arcuri. Arcurile utilizate aici sunt de o dimensiune mai mică și, un detaliu important, nu sunt legate între ele, ci adăugate individual în buzunare textile. Celelalte componente au rămas aceleași, iar diferența o fac arcurile individuale care au eliminat problema zgomotului neplăcut la ridicare.

Ce avantaje prezintă saltelele cu arcuri împachetate individual?

Un prim avantaj al acestor saltele îl reprezintă faptul că sunt flexibile, se mulează pe forma corpului în timpul somnului, dar revin la forma inițială. De asemenea, salteaua cu arcuri împachetate individual este potrivită și în zonele cu climat umed, întrucât dispune de o aerisire uimitoare, prevenind formarea mucegaiului.

Buzunarele textile TNT unde sunt introduse arcurile fac somnul unul liniștit, lipsit de zgomotele cauzate de partener atunci când se ridică sau se mișcă. Este un aspect important, întrucât odihna depinde și de liniștea deplină, mai exact de absența zgomotelor perturbatoare.

Așadar, dacă ne dorim un somn odihnitor, este necesar să alegem și o saltea potrivită, cum este cea cu arcuri individuale, care să asigure confort și susținere în timpul nopții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) De ce este indicat să alegem o saltea cu arcuri individuale?