Antena Meniu Search
x

(P) De ce ne place să organizăm petreceri și să ne distrăm ?

De câte ori auzim cuvântul “petrecere” mintea ne zboară automat la distracție, lume multă, mâncare și băutură. Avem o viață agitată, muncim mult și suntem de multe ori copleșiți de griji. Însă, din când în când, mai trebuie să ne și amuzăm. Petrecerile sau, mai pe românește, “chefurile” sunt cele mai bune ocazii de a ne simți bine și a uită de facturi, taskuri de la muncă, șefi nervoși și așa mai departe. Petrecerile nu au fost inventate de noi, oamenii moderni.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 12:21

Acestea au existat încă de la începuturile societății. Când era un eveniment mare, oamenii din triburi obișnuiau să se strângă în jurul unui foc și să danseze, să mănânce, să socializeze în modul lor primitiv…tot o petrecere era. Antichitatea a “inventat” banchetele. La egipteni și romani, acestea erau fastuoase. Se serveau zeci de feluri de mâncare, sclavii dansau și întrețineau persoanele prezente, băutura era peste măsură. De fapt, acele petreceri, în special la romani, erau extravagante chiar și pentru omul modern.

Mai târziu, în Evul Mediu, petrecerile au început să fie făcute de nobili și regi, în momentul în care celebrau o căsătorie sau o victorie importantă. Sărim în timp și ajungem la curțile regale din Franța, de la Ludovic al XIII-lea până la Ludovic al XVI-lea. Petrecerile au devenit niște adevărate extravaganțe și erau foarte dese. Nu era nevoie de un motiv anume pentru a face un astfel de banchet. Mesele erau pline cu cele mai sofisticate feluri de mâncare, iar decorurile întreceau orice imaginație. Chiar și celebrările în costume deveniseră o normalitate, fiind renumite aparițiile lui Ludovic al XIV-lea purtând o deghizare ce amintea de Soare, de aici și denumirea de “Roi Soleil”. Festinuri, banchete, petreceri câmpenești, nunți…motivele de a sărbători au marcat existența societății secole de-a rândul, până în zilele noastre.

Ne place să ne distrăm și asta este ceva ce întâlnim la specia umană. În epoca noastră, nu mai trebuie să fim regi, conți sau duci pentru a avea posibilitatea de a ne distra. Chiar și cea mai modestă familie poate să organizeze o mică petrecere. O zi de naștere, de exemplu, poate fi un prilej minunat de a sărbători. Începem să ne pregătim cu săptămâni înainte. Alegem locația, care poate fi acasă sau un local la modă. Apoi, ne gândim la meniuri, nu trebuie să lipsească prăjiturile și tortul pentru că nicio celebrare nu este completă fără aceste delicatese dulci. Mai nou, au apărut și o mulțime de magazine care pun la dispoziție celor care fac petreceri diferite accesorii.  Poți să cumperi accesorii Petrecere, Articole Petrecere, Decoratiuni Petrecere, Costume Carnaval, Costume Serbare Copii, magazin online departy.ro. Lumea online-ului a adus mai aproape magia acestor frumoase accesorii. La Departy.ro ai posibilitatea de a alege produse din orice categorie. Ai nevoie de baloane? Keep calm and order balloons…de pe departy.ro. Baloanele sunt variate. Vei găsi baloane din folie sau latex. Cele din folie sunt disponibile în diverse forme. Cei mici și cei mari au de unde alege acele modele care se potrivesc cu tematică petrecerii. Lumânări, coifuri, farfurii și pahare de unică folosință…toate acestea sunt disponibile pe site.

Nicio petrecere nu este reușită dacă nu te distrezi, chiar dacă tortul a fost făcut de David Avery. Când ne gândim la petreceri ne vine în minte un film amuzant cu Peter Seller, numit, cum altfel, decât “Petrecerea”. Desigur, acolo lucrurile au luat-o razna, finalul fiind unul super haios cu un elefant și multă spumă. Nu este cazul să aduci un elefant în casa ta, dar poți face puțină magie și diversitate cu accesoriile de la departy.ro.

Distracția, din când în când, este benefică. Cum spuneam la început, viața este și așa destul de grea și, dacă nu am face câte o petrecere, totul ar deveni anost. Trebuie să te lași puțin dus de val, chiar dacă nu mai ești tânăr. Am văzut adesea seniori care se distrează la petreceri mai bine decât tinerii. Mergi și tu la party! Vei vedea cum ți se va descreți fruntea și vei povesti despre această chermeză luni în șir…până la următoarea.

O petrecere te poate ajuta să reduci anxietatea. Vei fi înconjurat de oameni dragi, vei uita de lucrurile care te macină și, poate după discuțiile de la petrecere, vei găsi rezolvare la unele dintre problemele tale. Deci ce facem când suntem triști? Facem un chef!

Dacă vei fi invitat la o petrecere, nu o refuza decât dacă motivul este unul întemeiat. Dacă nu ai motiv, du-te! Îmbracă cele mai frumoase haine și înarmează-te cu voie bună. Vei cunoaște oameni noi, vei crea legături și nu vei mai fi singur. Chiar și mult prea seriosul Winston Churchill și-a întâlnit jumătatea, pe Clementine Hozier, la o petrecere.

Muzica ne aduce fericire și, în general, la petreceri, oamenii ascultă muzică bună. Dacă ai trăit înainte de Revoluție, poate îți aduci aminte de muzică din acele vremuri. Chefurile erau acele ocazii în care ascultai piesele cântăreților la modă precum Sandra, Bonnie M, Opus sau Art Company. Dacă te-ai născut după ‘90, ar trebui să îți întrebi părinții ce nebunie era când se auzeau ritmurile pieselor Susanna sau Life is Life.

De fapt, nici nu trebuie să ai motive pentru a merge la o petrecere. “Carpe Diem” spuneau anticii și aveau dreptate. Ne place să ne distrăm și, dacă am pierdut această plăcere, ar trebui să o recăpătam. Vei vedea că starea ta se va îmbunătății, chiar dacă ai o vârstă venerabilă. Dacă nu, organizează chiar tu petrecerea, cu câteva accesorii de la departy.ro și voie bună ai toate șansele să te distrezi ca la 20 de ani!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) De ce ne place să organizăm petreceri și să ne distrăm ?