Antena Meniu Search
x

(P) De ce să folosești o pernă de gravide?

În timpul sarcinii, dar și postpartum și pentru alăptare, femeile pot conta pe anumite accesorii foarte utile pentru a-și calma durerea și disconfortul. Folosirea unei perne de gravidă pe timpul nopții și/sau a unei perne de șezut în timpul zilei este, de exemplu, recomandată pentru a duce mai liniștită sarcina. Afla care sunt diferitele perne și accesorii pentru femeile însărcinate și cum să le folosești corect.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 07:11

Când să folosești o pernă de sarcină?

Perna de gravide este un produs care poate fi folosită din primele luni până la nașterea bebelușului. Nu există o regulă cu privire la perioada ideală pentru a începe să o folosești: este la latitudinea fiecărei femei să folosească perna în funcție de sentimente, dar și de recomandările medicului sau moașei.

De asemenea, trebuie să știi că o pernă de maternitate rămâne utilă chiar și după naștere. Durerea și disconfortul pot persista într-adevăr o perioadă de timp, iar perna te va ajuta să adopți o poziție mai confortabilă și mai reconfortantă. De asemenea, poate fi un sprijin atunci când alăptezi copilul la sân sau cu biberonul.

Dar de fapt, ce este exact o pernă de sarcină? Este o pernă lungă, în formă de banană, care are o umplutură cu microbile, fibre de poliester, spumă sau o umplutură din materiale naturale. Este destinată să susțină capul, gâtul și întregul corp, greutatea bebelușului în abdomen și spatele, picioarele, genunchii, iar somnul este de mai bună calitate.

Pentru confortul tău, te sfătuim să alegi un model cu o husă plăcută la atingere. Din motive de igienă, și mai ales dacă o folosești în timpul alăptării, este recomandat să alegi o pernă de maternitate cu husă detașabilă și lavabilă.

Cum să te poziționezi când folosești perna de sarcină?

Cea mai obișnuită poziție, care ușurează întregul corp, constă în a sta întins pe o parte, cu fața la perna de sarcină, așezând capul pe ea, abdomenul, cu un picior sub pernă și celălalt deasupra. Aceasta este practic ceea ce am putea rezuma drept poziția laterală de siguranță, conform mixbo.ro

Această poziție îți permite să fii bine poziționată și să eliberezi presiunea, promovând starea de bine și un somn mai bun. Poate fi adoptată fie în pat pentru a petrece noaptea, fie pe canapea pentru un pui de somn sau un moment de relaxare.

Beneficiile și utilizările pernei de sarcină

În maternitate, perna de sarcină poate servi și ca suport lombar în timpul contracțiilor sau îți permite să menții cea mai confortabilă poziție posibilă atunci când a început travaliul.

În timpul alăptării sau a momentelor speciale cu copilul, perna de sarcină poate fi folosită în principal în două moduri:

  • înfășurată în jurul stomacului, creând un fel de centură pe care bebelușul poate fi poziționat și întins confortabil, fără a necesita niciun efort din partea mamei (sau a tatălui de altfel);
  • în aceeasi configurație ca în timpul sarcinii, așezând bebelușul între stomac și pernă.

Iar când bebelușul va crește, perna de maternitate va rămâne un accesoriu de alegere pentru a-l ajuta să se ridice, de exemplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Advertoriale » (P) De ce să folosești o pernă de gravide?