Antena Meniu Search
x

(P) De la cât pornește prețul pentru recondiționarea unei turbine și cât de avantajos este

Turbosuflanta, cunoscută și sub denumirea de turbină sau, mai simplu, turbo, este proiectată să funcționeze pe toată durata de viață a motorului, fără a implica necesitatea unei întrețineri speciale.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 16:23

Totuși, anumite defecțiuni tehnice ale mașinii sau intervențiile necorespunzătoare, precum resoftarea executată precar, pot afecta turbina. Într-o astfel de situație, ce este de făcut? Cumperi o turbină nouă sau te adresezi specialiștilor în servicii de recondiționare? Despre toate acestea și multe altele discutăm în rândurile ce urmează.

Ce este important să cunoști despre turbina mașinii tale?

Înainte de a discuta despre motivele pentru care o turbină se poate defecta și simptomele aferente, este important să înțelegi cum funcționează aceasta. Doar așa îți vei da seama de ce este indicat să îi oferi o atenție sporită mașinii tale, iar atunci când apar primele nereguli, să iei cât mai curând atitudine.

Așadar, turbina este un agregat care folosește o anumită parte din energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intră în acesta. Ce se întâmplă în urma acestui proces? Ei bine, turbina oferă o putere mai mare motorului, o accelerare mai rapidă, cuplu motor mai mare, consum redus de combustibil, dar și o reducere semnificativă a emisiilor poluante. De aceea, putem spune că rolul turbinei este indispensabil la mașinile din zilele noastre.

Însă, după cum am enunțat și mai sus, din cauza unor defecțiuni tehnice ale mașinii sau a intervențiilor necorespunzătoare și nu numai, turbina mașinii tale se poate defecta ușor. Atunci când apar primele simptome, pe care le vom enunța în rândurile următoare, este recomandat să iei urgent măsuri.

Care sunt semnele unei turbine defecte?

Putem spune că simptomele sunt ușor de identificat la o turbină defectă. Cel mai des întâlnit simptom este șuieratul. Acesta apare inițial la accelerare, apoi și în timpul mersului constant. Un alt semnal este reprezentat de fumul negru, albastru sau alb, eliminat în special la accelerare, dar și de lipsa de putere. Să nu mai vorbim despre apariția mirosului de ulei ars sau de creșterea bruscă a consumului de combustibil.

Atunci când oricare dintre simptomele de mai sus apare, trebuie să te prezinți de urgență la un service auto. Dacă se dovedește că turbina este problema, atunci trebuie să iei o decizie importantă: cumperi una nouă sau apelezi la servicii de recondiționare? O turbină nouă are un preț destul de ridicat, lucru ce ți-ar putea crea un adevărat dezechilibru pe plan financiar.

Serviciile de recondiționare turbine sunt de înaltă calitate și în plus de asta, nu provoacă o gaură în bugetul tău. Discutăm în rândurile ce urmează despre ce implică recondiționarea unei turbine și care este prețul.

Cât costă recondiționarea unei turbine?

Dacă îți pui întrebări cu privire la reconditionare turbina pret, află că acestea încep de la 800 de lei. Prețul final este influențat de marca, motorul și modelul mașinii tale. Totuși, reține că ești mult mai câștigat dacă alegi să îți recondiționezi turbina și nu să o înlocuiești cu una nouă. Nu uita că turbina recondiționată vine însoțită de garanție, undeva la 14 luni, fără limită de kilometri.

Ești curios să afli cum se desfășoară procesul de recondiționare a unei turbine? Ei bine, turbina este dezasamblată pentru inspectare și constatare a cauzelor defecțiunii. Urmează curățarea tuturor pieselor, prin supunere la tratament termic. Așa este îndepărtată murdăria, dar și reziduurile de carbon și ulei de pe interior, cât și de pe exteriorul ansamblurilor turbosuflantei.

Continuăm cu asablarea turbosuflantei, ce are rolul de a înlătura orice urmă de reziduu întărit, rugină superficială sau orice alt contaminant al suprafețelor turbinei. Următorul pas este verificarea stării de funcționare a actuatorului, indiferent dacă este vacuumatic sau electronic.

Urmează înlocuirea ansamblului central cu unul complet nou, dar și schimbarea pieselor defecte cu unele noi. Care este următorul pas? Reasamblarea turbosuflantei, urmată de montarea acesteia pe bancul de probă pentru a verifica funcționalitatea și pentru a realiza reglajele specifice. Dacă totul este în ordine, se întocmește certificatul de garanție, iar turbosuflanta îți este livrată prin curier rapid în cel mai scurt timp.

Pentru toate aceste operațiuni, va trebui să plătești minim 800 de lei. Această sumă mai conține și garanția de 14 luni, fără limită de kilometri!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) De la cât pornește prețul pentru recondiționarea unei turbine și cât de avantajos este