Antena Meniu Search
x

(P) Defecțiuni la mașină și ce să ai mereu la tine

Defecțiunile la mașină apar în cele mai nepotrivite momente. Fie că ești pe un drum de țară, pe autostradă sau în oraș, defecțiunile te pot lua pe nepregătite. Trebuie să ai mereu în vedere revizia periodică a mașinii pentru a evita astfel de evenimente nefericite.

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 12:07

(P) Defecțiuni la mașină și ce să ai mereu la tine
(P) Defecțiuni la mașină și ce să ai mereu la tine

În acest articol vorbim despre posibilele defecțiuni care pot apărea la mașină, câteva semne pe care să le iei în seamă și ce să ai mereu în mașină pentru a fi pregătit.

Defecțiuni frecvente și posibilele lor cauze:

Scurgerile de ulei

Scrurgerile de ulei sunt printre cele mai întâlnite probleme ale mașinii. Acestea pe cât sunt de comune, pe atât sunt de periculoase dacă nu constați din timp problema. Aceste scurgeri pot afecta motorul mașinii, așa că fii precaut. Cum faci asta? Verificând uleiul periodic și verificând dacă sub mașină se află pete de ulei. Această defecțiune se poate rezolva destul de ușor, ai nevoie doar de un filtru nou de ulei.

Probleme cu frânarea

Problemele cu frânele sunt dintre cele mai periculoase defecțiuni cu care te poți confrunta. Pot pune viața ta, a celor dragi și a celor din jur în pericol. Astfel, dacă observi cea mai mică schimbare, ar fi bine să o verifici pentru a te asigura că totul este în regulă. 

Aceste probleme cu frânele își pot avea rădăcina din mai multe locuri. Plăcuțele de frână sunt un exemplu. Dacă acestea sunt prea subțiri ar fi bine să le schimbi. 

O altă origine a problemelor la sistemul de frânare poate să fie lichidul de frână. Recomandat este să îl schimbi în medie la doi ani.

Sistemul de frânare este a treia posibilă cauză a problemelor. Acesta se uzează în timp, iar printre semnele care să îți dea de gândit că ceva nu este în regulă sunt zgomotul la frânare, indiferent de viteza avută și frâna care se simte moale sub picior. Ține minte, orice pedală de frână care funcționează corespunzător ar trebui să fie tare.

Consumul mult prea mare de combustibil

Dacă ești locuitor al unui oraș mare, mașina îți este indispensabilă. Din păcate pentru tine, oricât de mult ai încerca să eviți aglomerația din oraș, tot vei ajunge să ai un consum mai mare. De ce? Pentru că atunci când mașina stă mai mult pe loc, ea consumă mai mult decât dacă ar merge într-un ritm și cu o viteză constantă. Exemplul cel mai bun este pe autostradă, unde consumul îți este constant.

Cauzele consumului mărit pot apărea din mai multe cauze, precum: filtrele de aer, uzura mașinii sau filtrele de combustibil.

Ce să ai în permanență la tine?

Acestea au fost doar câteva dintre defecțiunile care pot apărea la mașină. Deși pot părea inofensive la început, ele pot face foarte mult rău mașinii tale dacă le ignori. Atunci când mașina îți dă semne că ceva nu este în regulă, ar fi bine să o duci cât de repede se poate la o revizie. Dacă alegi să ignori toate aceste semne, cel mai probabil că mașina va ceda când îți va fi lumea mai dragă. Și dacă faci totul ca la carte, surprizele neplăcute pot apărea oricând, de aceea trebuie să ai ceva în mașină pentru orice eventualitate.

Pentru ca mașina ta să nu ajungă pe elevatorul auto al unui mecanic, ar fi bine să ai un cârlig de remorcare. Deși poate părea banal, cârligul de remorcare este foarte folositor. Cineva poate vedea că ai probleme la mașină și să te tracteze până la cel mai apropiat service. Pentru asta trebuie să te asiguri că alegi un cârlig de remorcare de calitate.

Dacă ai și așa o mașină mare și lungă, te poți orienta către un cârlig de remorcare detașabil. Cel mai important la cârligul de remorcare este să fie dintr-un material rezistent, iar capătul său să fie rotunjit. Pentru a sta liniștit înainte de fiecare drum pe care îl faci, apelează la un carlig de remorcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Defecțiuni la mașină și ce să ai mereu la tine