Antena Meniu Search
x

(P) Haideți să găsim împreună saltea ortopedică perfectă

Alegerea unei saltele este o decizie importantă, deoarece vă vei petrece câțiva ani din viață cu ea. Ce ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați sau comandați o saltea nouă? Somnul de calitate joacă un rol crucial în sănătatea și bunăstarea noastră, iar salteaua este, fără îndoială, de o importanță cheie. Cu toate acestea, nu toate modelele disponibile în magazine satisfac toate cerințele și preferințele voastre, motiv pentru care un număr tot mai mare de cumpărători aleg saltele personalizate, adaptate nevoilor lor individuale. 

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 14:05

(P) Haideți să găsim împreună saltea ortopedică perfectă
(P) Haideți să găsim împreună saltea ortopedică perfectă

Indiferent dacă aveți nevoie de o saltea ortopedică simplă sau dublă, luați în considerare sănătatea, greutatea și vârsta persoanelor care o vor folosi. De exemplu, cu cât greutatea este mai ușoară, cu atât suprafața de dormit ar trebui să fie mai moale. Pentru persoanele cu greutate medie, o saltea cu fermitate medie este cea mai potrivită. Dacă greutatea depășește 90 kg, este recomandabil să alegeți o saltea fermă, deși cel mai bine este întotdeauna să vă bazați pe confortul personal. 

Acest lucru se datorează faptului că producătorii determină fermitatea saltelelor pentru persoanele cu greutate medie în jur de 70 kg. Același model se poate simți mai ferm pentru cineva care cântărește 50 kg și mai moale pentru cineva care cântărește peste 90 kg. Țineți cont de acest factor, mai ales când este vorba de o saltea dublă. În cazul acestor saltele, luați în considerare greutatea fiecărui partener. Dacă diferența este semnificativă, se recomandă să alegeți o saltea ortopedică cu blocuri independente de arcuri. Când există o diferență de greutate mai mare de 50 kg, ortopedii recomandă să alegeți saltele cu jumătăți de fermitate diferită. 

În timp c examinați caracteristicile unei potențiale saltele, acordați atenție capacității de greutate maximă indicate de producător. Aceste informații sunt cruciale atunci când alegeți o saltea ortopedică care vă va servi o perioadă îndelungată. Este mai bine să alegeți saltele cu o rezervă de rezistență de 10-20 kg pentru a asigura o durată de viață prelungită. Rețineți că dimensiunile patului și ale saltelei trebuie să corespundă strict una cu cealaltă. Un pat prea îngust poate provoca formarea de curburi, afectând somn. Dacă patul este prea lat, salteaua ortopedică nu se va potrivi corect, ducând la acumularea de praf și murdărie. 

Dacă v-ați hotărât să optați pentru o saltea ortopedică, stabiliți dacă vreți una cu arcuri sau varianta fără arcuri. Magazinul Askona oferă o gamă largă de saltele, atât cu unități cu arcuri, cât și fără. Acestea din urmă sunt în general mai ușoare, complet silențioase, dar au limitări de greutate și pot să nu fie potrivite pentru toată lumea. Cu toate acestea, pentru cei cu hernie intervertebrală, ortopezii recomandă utilizarea saltelelor de înaltă calitate, fără arcuri, cu materiale de umplutură din latex. 

Saltelele cu arcuri cu unități independente de arcuri oferă un sprijin excelent pentru întregul corp, nu exercită presiune asupra vaselor de sânge și sunt potrivite pentru persoanele cu probleme musculo-scheletice.  

Atunci când alegeți o saltea ortopedică, luați în considerare și înălțimea acestora. Pentru ca salteaua să-și dezvăluie proprietățile ortopedice, înălțimea acesteia nu trebuie să fie mai mică de 18 cm. În mod ideal, înălțimea saltelei ar trebui să depășească înălțimea patului cu 2 cm, în timp ce modelele mai subțiri sunt potrivite doar pentru utilizare temporară. 

Indiferent de modelul de saltea ortopedică pe care îl alegeți, țineți cont de următoarele recomandări: rotiți-o periodic și împiedicați copiii să o folosească ca zonă de joacă. Și nu uitați să cumpărați o protecție pentru saltea de la Askona, pentru a menține salteaua curată în cazul unor accidente neprevăzute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Advertoriale » (P) Haideți să găsim împreună saltea ortopedică perfectă