Antena Meniu Search
x

(P) Iată de ce ar trebui să mănânci spanac cât mai des

Dacă Popeye Marinarul își putea obține puterea din spanac, ai putea și tu, pentru că această legumă cu frunze este considerată un superaliment. Motivul pentru care este considerat un superaliment este mulțimea de nutrienți și conținutul scăzut de calorii pe care le are, inclusiv beneficiile pentru păr, piele și oase.

de Redactia Observator

la 21.03.2024, 10:58

Unele dintre beneficiile puternice pentru sănătate ale consumului de spanac sunt că această legumă ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge, ajută la reducerea riscului de a dezvolta cancer, previne cancerul și este bună pentru sănătatea oaselor. O legumă cu atât de multe beneficii pentru sănătate este uimitoare, iar strămoșii noștri n-au greșit în propagarea utilizărilor sale pentru corpul uman.

Prin urmare, adăugarea acestor frunze în dieta ta sănătoasă va aduce beneficii sănătății în mai multe moduri. Nutrienții lor includ o varietate de proteine esențiale pentru o dietă sănătoasă. Înainte de a aprofunda beneficiile pentru sănătate pe care această verdeață le rezervă, iată câteva dintre valorile sale nutriționale.

Nutrienții din această legumă sunt o modalitate naturală de a-ți îmbunătăți sănătatea cu vitamine și minerale esențiale. Este o alegere nutritivă pentru nevoile dietetice pe bază de plante. De asemenea, ajută la controlul diabetului. Are un indice glicemic (IG) scăzut, prin urmare nu provoacă o creștere a nivelului de zahăr din sânge. Poți consulta diagrama alimentelor cu index glicemic scăzut pentru a afla IG ale altor alimente care pot fi incluse în planul tău de dietă pentru diabet. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre și sărac în calorii, ceea ce îl face un aliment ideal pentru a fi folosit în rețetele pentru diabet.

Știai că, pe lângă faptul că este bogat în nutrienți esențiali, conține și clorofilă? Acest pigment natural a fost asociat cu o digestie îmbunătățită. Clorofila ajută prin promovarea producției de enzime care ajută la descompunerea alimentelor, susținând procesul digestiv și promovând un intestin sănătos. Clorofila se găsește și în urzici.

Tabel de nutriție pentru spanac

Știi deja că este bun pentru sănătate, dar rămâne întrebarea ce face din această verdeață un superaliment? Așa cum vei descoperi mai jos, aceasta legumă este o putere nutrițională care oferă o gamă largă de nutrienți esențiali. Această legumă verde cu frunze este plină de vitamine precum A, C și K, dar și de minerale precum fier și calciu.

În plus, caloriile și carbohidrații conținuți sunt la un nivel scăzut. În același timp, frunzele sunt bogate în fibre alimentare. Este o alegere excelentă pentru susținerea sănătății și a bunăstării generale. Este adesea lăudat pentru potențialul său de a întări sistemul imunitar, de a îmbunătăți sănătatea oaselor și de a ajuta la gestionarea unor afecțiuni precum diabetul.

Adăugarea câtorva frunze la mesele tale este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți nutriția generală, ținând cont în același timp de carbohidrații din ele. În afară de datele nutriționale enumerate mai sus, iată câteva vitamine și minerale din această legumă care fac ca această verdeață să fie super sănătoasă.

  • Calciu

Se spune că frunzele conțin 250 de miligrame de calciu pe cană, iar acest lucru te va ajuta să îți menții oasele sănătoase, inclusiv dinții. De asemenea, pentru a obține cele mai bune rezultate din ele, se recomandă să combini alimente bogate în vitamina C împreună cu acestea, cum ar fi citricele și să îți crești absorbția de calciu.

  • Magneziu

Se spune că magneziul crește metabolismul, reglează ritmul inimii și menține tensiunea arterială. Astfel, leguma are o sursă bogată de magneziu alimentar care poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri.

  • Fier

Corpul tău are nevoie de conținut de fier pentru a utiliza eficient energia. Pentru a obține cele mai bune rezultate din conținutul de fier, poți adăuga câteva alimente cu vitamina C, cum ar fi citricele și poți îmbunătăți absorbția conținutului de fier.

Știai că:

  • este bogat în magneziu, oferind 79 mg la 100 g?
  • este o sursă bună de calciu, oferind 99 mg la 100?
  • este o sursă bună de acid folic, oferind 194 μg la 100 g?
  • este o sursă bogată de fier, cu 2,7 mg la 100 g?

Beneficiile consumului de spanac

Încorporarea sucului proaspăt din aceste frunze în dieta ta poate fi o abordare naturală care merită luată în considerare. Sucul proaspăt de poate avea un efect antihelmintic puternic, ceea ce înseamnă că poate avea capacitatea de a lupta împotriva infestării cu anumiți viermi paraziți.

Leguma este legată de numeroase beneficii pentru sănătate care îți îmbunătățesc vederea, prevenirea cancerului și reglează glicemia. Acesta este motivul real pentru care aceste frunze sunt considerate un superaliment.

În plus, are o sursă mare de zeaxantină și carotenoizi care pot elimina radicalii liberi din organism. Acești radicali liberi fac corpul tău predispus la multe boli, inclusiv cancerul și, ca urmare, se spune că leguma previne cancerul. Deci, tot ce trebuie să faci este să consumi frunzele regulat și să previi cancerul de stomac, cancerul de gură și cancerul de esofag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Advertoriale » (P) Iată de ce ar trebui să mănânci spanac cât mai des