Antena Meniu Search
x

(P) Kaufland, investiții record în comunitate: peste 40 de milioane lei

Pentru al cincilea an la rând, Kaufland România a fost numită Cea mai transparentă și performantă companie în direcția sustenabilității. Recunoașterea vine ca urmare a implicării și a investițiilor majore din zona proiectelor cu impact la nivel de economie, comunitate și de mediu.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 11:18

Compania și-a asumat încă de la intrarea pe piața locală aplicarea principiilor sustenabilității în toate ariile de acțiune, cu siguranța că aceasta este calea pentru o dezvoltare durabilă și o economie circulară.

Kaufland a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 97 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores și prezentate în cadrul conferinței Romania CST Index din anul 2022.

Evaluarea s-a realizat pe baza celui mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, care oferă o analiză complexă a activității companiei în perioada martie 2021 - februarie 2022, din perspectiva investițiilor în portofoliul de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, în mediul de lucru și politica de resurse umane, preocuparea față de mediu, lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, proiectele cu impact în comunitate, unde compania a investit cel mai mare buget de până acum.

Bugetul total al investițiilor cu impact la nivel comunitar realizate de Kaufland România în anul financiar 2021 a depășit 40 milioane de lei. Compania a încheiat parteneriate cu peste 80 de ONG-uri din țară, alături de care a susținut și implementat 117 proiecte sociale și de mediu.

Mai mult, retailerul a continuat derularea celor 2 programe de finanțare – Start ONG și În Stare de Bine – prin care oferă granturi nerambursabile organizațiilor neguvernamentale din România. Astfel, numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți a depășit totalul de 1,2 milioane de cetățeni.

Toate detaliile despre inițiativele, dar și impactul Kaufland România la nivel de comunitate și de mediu se regăsesc în cel mai nou raport de sustenabilitate, disponibil la kaufland.ro/raport-sustenabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Advertoriale » (P) Kaufland, investiții record în comunitate: peste 40 de milioane lei