Antena Meniu Search
x

(P) Obiceiuri alimentare care ne distrug corpul

Obiceiurile alimentare pot avea un impact semnificativ asupra corpului. În unele cazuri, dieta poate avea un impact pozitiv asupra sănătății, cum ar fi atunci când mancam fibre pentru a ajuta la reglarea digestiei sau pește bogat în omega-3 pentru beneficiile sale cardiovasculare. Cu toate acestea, alimentele și băuturile pe care alegem să le savuram pot avea, de asemenea, efecte negative asupra organismului.

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 11:37

Atunci când alegem anumite produse care compun dieta zilnica obișnuită, cel mai probabil luam în considerare aroma, textura și ușurința în preparare, dar ar trebui să ținem cont și de modul în care acestea ne pot afecta sănătatea generală. Și, din păcate, există anumite obiceiuri alimentare care ne pot distruge corpul fără să ne dam seama.

Din pacate nimeni nu este perfect și ocazional ne bucuram de alimente care în mod tradițional nu sunt considerate sănătoase precum: bomboane, deserturi, prăjeli, fast food, băuturi carbogazoase îndulcite cu zahăr și gustări care oferă sute sau chiar mii de calorii si nu ofera deloc beneficii nutriționale. Aceste tipuri de alimente au potențialul de a deveni mai problematice atunci când reprezintă o mare parte din dieta zilnica și nu sunt asociate cu alimente bogate în nutrienți. În plus, momentul în care mancam și cât de mult mancam ar putea avea, de asemenea, un impact negativ asupra organismului. De asemenea dietele de slabit restrictive prin care organismul este privat de o cantitate semnificativa de vitamine, minerale si nutrienti, poti avea efecte grave pe termen lung.

Pentru a permite ca obiceiurile alimentare să aibă un impact pozitiv asupra corpului, practicați și controlul porțiilor, încercați să nu vă culcați imediat după ce mâncați și asigurați-vă că fiecare masă și gustare conține mai mult de un macronutrient. Dacă cea mai mare parte a aportului alimentar nu este alcătuită din legume, fructe, cereale integrale procesate minim, proteine slabe și grăsimi pe bază de plante, sunt șanse să nu va sustineti corpul. De fapt, alegerile alimentare și obiceiurile alimentare ar putea să vă distrugă corpul.

Iata cele mai grave obiceiuri alimentare care va pot distruge corpul:

Mancati prea mult zahar

Zahărul care se găsește în mod natural în fructe și lactate. Cu toate acestea, zahărul adăugat în alimente și băuturi pentru a spori dulceața ar putea dăuna organismului. Cercetările arată că zahărul adăugat, și în special băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile carbogazoase, sunt legate de creșterea în greutate și de un risc crescut de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și unele forme de cancer. Puteți inlocui zahărul cu alternative precum stevia si puteți reduce porțiile de alimente îndulcite cu zahăr.

Mancati prea mult deodata

Dacă ați experimentat vreodată indigestie, gaze sau balonare după masă, ar putea fi din cauza faptului că ați mâncat prea multă mâncare deodată. Aceste simptome se pot datora și unor alimente specifice pe care le-ați consumat, dar nu subestimați importanța controlului porțiilor asupra simptomelor digestive. Potrivit cercetărilor, atât simptomele gastrointestinale superioare, cât și cele inferioare ar putea rezulta din consumul prea rapid a unei cantitati mari de alimente. În plus, consumul de porții mari de alimente simultan ar putea promova aportul caloric în exces, care ar putea duce la obezitate, dăunând și mai mult organismului. Pentru a evita aceste complicații, încercați să luați cel puțin 15 până la 20 de minute pentru a mânca o masă. Încetinirea ritmului de alimentație permite sistemului digestiv să trimită semnale de sațietate creierului înainte de a fi umplut intr-un mod incomod.

Mancati prea târziu

Dacă mancati prea aproape de ora de culcare, v-ar putea afecta organismul. Cercetările sugerează că mesele limitate în timp, numai în anumite ore stabilite, cum ar fi între orele 7:00 și 19:00, pot avea efecte benefice asupra sănătății. În plus, mâncatul nocturn pare să fie asociat cu alimentația excesivă, un alt obicei care ar putea fi dăunător organismului. Ca regulă generală, încercați să nu mâncați cu două ore inainte de culcare. Dacă simțiți foame în acea fereastră sau în timpul nopții, poate fi necesar să vă evaluați obiceiurile alimentare în timpul zilei pentru a vă asigura că mâncați suficient și aveti un aport sănătos de nutrienți pentru a vă menține organismul multumit pe tot parcursul zilei și al nopții.

Alimentele și băuturile consumate sunt prea acide

Sănătatea dentară poate fi în pericol din cauza alegerilor alimentare și băuturilor. Produsele prea acide, cum ar fi sucurile carbogazoase și cafeaua, ar putea contribui la sănătatea dentară precară și la creșterea eroziunii dentare. Acest lucru este valabil chiar și pentru sucurile dietetice, dar cele cu zahar și cafeaua cu zahar sunt deosebit de dăunătoare pentru dinți, deoarece pot crește și riscul de carii. Chiar și fructele și fructele uscate pot duce la un mediu acid în gură, ceea ce duce la probleme orale. Pentru a reduce riscul, evitați să mâncați și să beți produse acide pe parcursul zilei și încercați să vă spălați pe dinți la scurt timp după ce le-ați consumat.

Diete restrictive sarace in nutrienți, vitamine si minerale

Dietele strice in care nu exista un echilibru ideal de nutrienți (proteine, carbohidrați, grăsimi) nu fac decat sa afecteze in timp organismul. Indiferent de numarul de kilograme pe care doriti sa il slabiti sau fie ca doriti doar sa va mentineti printr-un aport adecvat de calorii care sa susțina o greutate sănătoasă, adoptarea unei diete sanatoase bazata pe dovezi stiintifice este solutia.

Dieta NUPO cu peste 35 de studii clinice individuale bine documentate și rezultate incontestabile, este marca VLCD* cea mai bine documentată din lume. Cu Dieta Nupo slăbiți într-un mod simplu și eficient pentru că înlocuiește mesele, este săracă în calorii, dar are o valoare nutritivă ridicată. Este perfectă pentru cei care își doresc o pierdere în greutate eficientă și de durată, dar și pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Nupo conține 6 shake-uri, de băut zilnic. Puteți combina mesele cu Shake-uri, Supe sau Oatmeal – Fulgi de Ovăz , după preferință. Tot ce aveți nevoie pentru a începe, este aroma și gustul preferat, apă și un Shaker Nupo! Dieta vă oferă toți nutrienții de care aveți nevoie și, în același timp, menține aportul de calorii sub 800 de calorii pe zi.

Dieta Nupo este concepută pentru a fi urmată până la 8 săptămâni**, după care puteți trece timp de 1-2 săptămâni la un regim alimentar cu restricții energetice, înainte de a trece la mesele obișnuite sau, dacă doriți, de a o relua. Dieta este individuală și o puteți pune în aplicare ori de câte ori aveți nevoie.

* VLCD (Very Low Calorie Diet) inseamnă Dietă cu Conținut foarte Scăzut de Calorii

*Nupo a implementat la toate produsele sale noua compoziție conformă Legislației Europene** pentru Dietă cu Conținut foarte Scăzut de Calorii (VLCD)* care a intrat în vigoare din Oct. 2022 și care permite folosirea dietei până la 8 săptămâni fără a fi nevoie de sfatul medicului.

**EU 2017/1798 din 2 June 2017 Regulamentul Suplimentelor Alimentare (EU) No 609/2013 al Parlamentului și Consiliului European în ceea ce privește cerințele specifice de compoziție și informații pentru înlocuirea totală a dietei pentru controlul greutății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Obiceiuri alimentare care ne distrug corpul