Antena Meniu Search
x

(P) Piese de mobilier şi accesorii pentru mai mult confort acasă: cum le alegi

Confortul pe care ţi-l oferă locuinţa ta este esenţial, mai ales că petreci zilnic ore bune acasă, fie că lucrezi, serveşti masa sau te relaxezi. De aceea, mobilierul pe care îl alegi este foarte important. Acordă atenţie acestei etape în amenajarea casei, de la achiziţionarea canapelei şi până la accesorii.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 11:53

(P) Piese de mobilier şi accesorii pentru mai mult confort acasă: cum le alegi
(P) Piese de mobilier şi accesorii pentru mai mult confort acasă: cum le alegi

Colţar de bucătărie vs. set de dining

Servirea mesei este o activitate ce merită toată atenţia ta, mai ales atunci când îţi amenajezi casă. Este foarte important pentru sănătatea ta să mănânci întotdeauna confortabilă, într-o poziţie corectă, nu pe fugă sau în picioare. De aceea, ai nevoie de o zonă de dining acasă, în bucătărie sau în camera de zi.

Colţarele de bucătărie reprezintă o super soluţie pentru a mânca confortabil acasă, alături de cei dragi. Găseşti o mulţime de modele de colţare de bucătărie, astfel încât să alegi varianta perfectă pentru dimensiunile casei tale. Nu doar colţarele de bucătărie sunt excelente, ci şi scaunele confortabile, întotdeauna cu spătar, care să îţi permită să mănânci firesc şi comod.

Totuşi, ce varianta îţi oferă mai mult confort? Colţarul sau setul de dining? Ei bine, colţarele sunt ideale pentru bucătărie, în timp ce un set de dining se pretează mai mult pentru camera de zi sau un alt spaţiu dedicat.

Aparatele pentru gătit potrivite

Nu doar mobilierul dictează confortul tău acasă, ci şi felul în care te ocupi de activităţile de zi cu zi. Gătitul este una dintre cele mai importante activităţi cotidiene. Organismul are nevoie de hrană de calitate pentru a funcţiona corespunzător, iar cea mai bună variantă pentru a controla ce şi cum mănânci este să prepari hrana acasă. Din fericire, gătitul în secolul 21 este mai uşor ca niciodată.

Ca să economiseşti timp şi să îţi sporeşti confortul, alege aparate de gătit care să corespundă nevoilor tale. Air-fryer-ul este cea mai bună variantă dacă îţi doreşti să găteşti rapid şi sănătos. Acest aparat va prăji şi rumeni alimente de toate felurile, de la carne la legume, cu o cantitate minimă de ulei sau chiar fără niciun strop de ulei, în timp record. Pui crispy, cartofi prăjiţi, brioşe, legume pane, omletă, toate acestea se pregătesc rapid şi sănătos într-o friteuză cu aer cald.

Multicooker-ul este şi el minunat pentru a găti repede şi uşor, mai ales dacă îţi plac tocănitele, supele, ciorbele, carnea şi legumele la abur sau pâinea de casă. Multicooker-ul îşi poate găsi locul pe blatul de la mobila de bucătărie sau chiar pe masa din bucătărie şi nu ocupă foarte mult spaţiu.

În prezent, ai o mulţime de aparate ce îţi îndulcesc viaţa în bucătărie, de la mixerul vertical şi până la friteuza cu aer cald sau aparatul de vidat. Alege intotdeuna în funcţie de alimentaţia ta de zi cu zi. Spre exemplu, dacă nu îţi place mâncarea rumenită, atunci air-fryer-ul nu ar fi cea mai bună variantă pentru tine, ci mai degrabă te poţi îndrepta către un multicooker.

Decoraţiunile cu rol funcţional

Pentru mai mult confort la tine acasă, decoraţiunile nu trebuie să fie lipsite de utilitate. În ziua de azi, e foarte uşor să găseşti decoraţiuni pentru casa cu rol funcţional, astfel încât să bifezi două aspecte cu un singur obiect. Un foarte bun exemplu îl reprezintă păturile pufoase. Acestea vor decora minunat camera de zi sau dormitorul, dar îţi vor ţine şi de cald atunci când vrei să te relaxezi acasă într-o zi rece de iarnă.

Lumânările parfumate sunt şi ele utile, mai ales dacă vrei să renunţi la odorizantele de cameră. Pentru a parfuma casa cât mai bine, fără substanţe toxice, cauta lumânări parfumate naturale, din ceară de soia, aromate cu uleiuri esenţiale.

Canapeaua ideală

O piesă absolut esenţială pentru confort la tine acasă este canapeaua. Canapeaua este de cele mai multe ori piesa centrală a camerei de zi. În plus, aceasta se numără şi printre cele mai utilizate piese de mobilier. De aceea, ai nevoie de o canapea confortabilă, pe care să o testezi înainte de achiziţie.

Alege întotdeauna canapeaua în funcţie de nevoile tale. Spre exemplu, dacă nu petreci prea mult timp în living, poţi alege două canapele cu două locuri în loc de un colţar. În cazul în care te relaxezi des în camera de zi, cauta un colţar sau chiar o canapea reglabilă.

Canapeaua din camera de zi este bine să fie extensibilă, deoarece un pat în plus nu strică niciodată, fie că ai deja un dormitor liber sau nu.

Ca să te bucuri de confort la tine acasă, începe cu piesele esenţiale. Optează pentru o canapea confortabilă, din materiale de calitate, cu dimensiuni adaptate spaţiului camerei de zi. Mai apoi, cauta accesorii care să îţi sporească conforul, precum paturile pufoase sau lumânările parfumate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Advertoriale » (P) Piese de mobilier şi accesorii pentru mai mult confort acasă: cum le alegi