Antena Meniu Search
x

(P) Prima excursie cu cortul: 5 aspecte de care să ții cont

Te pregătești pentru prima excursie cu cortul și vrei să te asiguri că ai împachetat tot ce ai nevoie? Acest articol este pentru tine! Ne dorim ca prima ta experiență în camping să fie cât mai confortabilă și sigură, așa că îți venim în ajutor cu sfaturi și recomandări utile. De la alegerea amplasamentului potrivit pentru cort la organizarea bagajului și gestionarea momentelor de urgență, află mai multe despre fiecare în continuare.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 14:12

Prima excursie cu cortul: 5 aspecte de care să ții cont - Freepik

Cele mai importante aspecte pentru planificarea excursiei cu cortul

Deși prima excursie cu cortul poate părea copleșitoare, din cauza detaliilor pe care trebuie să le organizezi atent, trebuie să știi că există cinci aspecte esențiale. Odată ce le-ai bifat cu succes pe acestea, excursia în camping poate începe. Cele 5 aspecte de care să ții cont când mergi cu cortul sunt:

  • Alegerea locului potrivit;
  • Alegerea corectă a alimentelor;
  • Pregătirea echipamentului;
  • Exersarea ridicării cortului
  • Gestionarea situațiilor neprevăzute.

Cum alegi locul potrivit pentru amplasarea cortului de camping

Cea mai mare provocare este alegerea unui loc de camping compatibil cu nevoile tale. Dacă alegi să mergi într-o zonă special amenajată, acolo vei avea minimum necesar de condiții pentru o vacanță relaxantă și liniștită. Însă, dacă preferi o zonă mai retrasă și intimă, va trebui să te ghidezi după câteva detalii. De exemplu, trebuie să te asiguri că zona în care amplasezi cortul este ușor accesibilă pentru toți cei care te însoțesc. De asemenea, trebuie să fie adăpostită și ferită de curenți și vânt puternic. La fel de utilă este și amplasarea cortului de camping în apropierea unei surse de apă. Totodată, asigură-te că zona nu este vizitată de animale sălbatice sau alți drumeți.

Cele mai populare zone sunt cele localizate la marginea pădurilor, lângă ape curgătoare. Astfel te bucuri atât de intimitate, cât și de acces la tot ce ai nevoie pentru o vacanță odihnitoare. Dacă locațiile disponibile nu sunt tocmai pe placul tău, poți opta pentru un cort auto, care se montează pe plafonul mașinii, o alternativă sigură și practică a celui de camping clasic. În plus, cortul auto poate fi utilizat în orice zonă sau spațiu.

Ce alimente iei cu tine în camping

Cel mai util sfat este să eviți alimentele perisabile, care se alterează la temperaturi ridicate, așa cum sunt lactatele, carnea și ouăle. Împachetează în lada frigorifică o cantitate minimă, suficientă pentru prima zi de camping. Pentru celelalte zile de vacanță cu cortul poți încerca mâncarea deshidratată, special concepută pentru sporturile în natură. Conservele sunt și ele o alternativă consistentă și durabilă de hrană, care îți oferă energia necesară când mergi cu cortul.

La fel de important este și modul în care prepari alimentele. De aceea îți recomandăm să alegi un grill de camping încăpător sau un aragaz cu butelie. Astfel poți diversifica preparatele și te poți bucura de mese copioase chiar în mijlocul naturii.

Cum alegi cortul de camping

Echipamentul de bază pentru excursiile în camping este fără îndoială cortul. Îți recomandăm să alegi un cort impermeabil, rezistent la intemperii și precipitații. De asemenea, asigură-te că este suficient de încăpător pentru întreaga familie. Odată ales cortul de camping, continuă cu alegerea sacilor de dormit și a echipamentului pentru odihnă în camping, de la saltea gonflabilă, la perne și pături. Și nu uita de lanterne și lămpi de cort pentru surse de iluminat pe care poți conta pe timp de noapte.

Poți alege un model special de cort de camping cu montare rapidă sau protecție la căldură, recomandat în sezonul cald. La fel de util este și un cort auto care se montează pe plafonul mașinii. Este o alternativă care te scutește de căutarea unui loc de campare pentru că se montează rapid, chiar pe mașina ta.

Verifică echipamentul și învață cum amplasezi cortul

Înainte de a porni la drum, este necesar să verifici starea echipamentului și să te asiguri că este în cea mai bună condiție. Îți recomandăm să citești instrucțiunile de montare a cortului de camping, ca să te asiguri că este o sarcină ușoară și la îndemână, ce nu necesită un echipament suplimentar. Majoritatea corturilor sunt echipate cu ancore și cuie pentru fixare în sol, dar poți să adaugi un set suplimentar în bagaj, pentru a evita surprizele neplăcute.

Gestionarea situațiilor neplăcute în vacanța cu cortul

Trusa de prim ajutor, folia impermeabilă pentru cort și crema anti insecte sunt doar câteva dintre echipamentele și accesoriile care te ajută să gestionezi mai ușor situațiile de urgență sau pe cele neprevăzute. Deși încerci să controlezi cât mai bine toate detaliile, în cazul excursiilor cu cortul pierzi o parte din controlul pe care ți-l dorești, asta din cauză că vremea este imprevizibilă, la fel și temperaturile. Micile accidentări se pot produce oricând, atât în camping, cât și în afara acestuia, pe traseele de drumeție. Dar, cu un minim de accesorii și echipamente de siguranță, poți gestiona ușor aceste evenimente și îți poți continua vacanța cu cortul în liniște.

Bucură-te de prima vacanță cu cortul. Asigură-te că ai echipamentul necesar pentru confortul și siguranța ta și a celor dragi. Alege o zonă care să îmbine intimitatea cu peisajele spectaculoase și vacanța poate începe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Advertoriale » (P) Prima excursie cu cortul: 5 aspecte de care să ții cont