Antena Meniu Search
x

(P) RetuRO vine în sprijinul comercianților pentru gestionarea rapidă și eficientă a ambalajelor SGR colectate manual

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, pune la dispoziția comercianților o serie de instrumente care să-i ajute să gestioneze mai rapid și mai ușor procesul de colectare manuală a ambalajelor returnate de către consumatori. Un astfel de instrument este aplicația RetuRO, disponibilă începând de la sfârșitul lunii martie atât pentru dispozitive cu sistem de operare Android, cât și iOS.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 12:56

RetuRO vine în sprijinul comercianților pentru gestionarea rapidă și eficientă a ambalajelor SGR colectate manual
RetuRO vine în sprijinul comercianților pentru gestionarea rapidă și eficientă a ambalajelor SGR colectate manual

Aplicația poate fi accesată gratuit de către comercianții care au finalizat procedura de înregistrare în sistem, au semnat contractul cu RetuRO, au finalizat înregistrarea punctelor de colectare și au optat pentru colectarea manuală a ambalajelor SGR.

Cu ajutorul aplicației RetuRO, comercianții pot scana codul de bare al ambalajelor atunci când acestea sunt returnate de către clienți, pentru a verifica rapid că sunt conforme cu specificațiile SGR, adică au imprimate pe etichetă logo-ul „Ambalaj cu garanție” și codul de bare specific SGR.

De asemenea, prin intermediul funcției „înregistrați o comandă de ridicare” disponibilă în aplicație, comercianții pot solicita către RetuRO ridicarea ambalajelor colectate de la punctul de returnare pe care îl gestionează, reducând timpul și eficientizând spațiul necesar depozitării sacilor cu ambalaje colectate. Comanda se validează pentru minimum trei saci și va fi confirmată printr-un mesaj de confirmare.

Înainte de a descărca aplicația RetuRO, sunt necesare câteva setări pe care comercianții trebuie să le facă din contul lor pe platforma SGR. Informații complete despre pașii de parcurs, precum și îndrumări în ceea ce privește instalarea, autentificarea și utilizarea aplicației RetuRO sunt disponibile în Ghidul aplicației.

Utilizatorii se pot autentifica în aplicație folosind contul lor de comerciant (administrator) sau de vânzător (rol nou introdus în platformă) de pe platforma portal.returosgr.ro. După conectare, utilizatorii sunt ghidați să aleagă punctul de returnare declarat, folosind ID-ul punctului de vânzare disponibil în contul lor de utilizator.

Aplicația RetuRO este gratuită pentru comercianți și este disponibilă pentru descărcare în App Store pentru dispozitivele iOS și în Google Play pentru cele Android. Utilizatorii vor putea identifica aplicația atât prin logo-ul RetuRO, deja cunoscut, cât și prin numele aplicației, “RetuRO”.

Aplicația mobilă este încă un instrument care oferă suport comercianților în adoptarea și integrarea cât mai rapidă și facilă a SGR în activitatea lor, printr-o experiență de gestionare a ambalajelor mai fluidă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Advertoriale » (P) RetuRO vine în sprijinul comercianților pentru gestionarea rapidă și eficientă a ambalajelor SGR colectate manual