Antena Meniu Search
x

(P) Rutina matinală antistres: 7 obiceiuri ca să-ți începi ziua cu bine

Tu cum îți începi ziua? Cu o cafea, un mic dejun copios sau cu câteva exerciții fizice? Modul în care alegem să ne începem ziua ne poate influența starea mai mult decât credem. O rutină greșită și chiar nerespectarea ei ne strică starea de spirit, iar toată ziua poate decurge prost.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 11:47

- Freepik

Renunțarea la vicii și înlocuirea lor cu obiceiuri care aduc multiple beneficii sănătății fizice și mintale ne ajută să facem față mult mai bine provocărilor zilei. Iată ce poți face dimineața, pentru ca toată ziua să-ți meargă  bine:

Meditație și respirație conștientă

Ai un program aglomerat și te simți stresată? Alocă dimineața câteva minute, cum te trezești, pentru meditație și exerciții de respirație conștientă. Meditația și exercițiile de respirație conștientă te pot ajuta să-ți clarifici gândurile, să-ți calmezi mintea și să-ți încarci bateriile pentru ziua ce urmează. Reducerea nivelurilor de stres și anxietate, îmbunătățirea concentrării și a clarității mentale, creșterea stării de bine și a nivelului de energie, controlul răspunsului la stres și îmbunătățirea calității somnului sunt doar câteva dintre beneficiile acestei practici matinale. Prin dedicarea câtorva minute pentru meditație și respirație conștientă în fiecare dimineață, poți crea un punct de plecare pozitiv pentru întreaga zi.

Rutină adecvată de îngrijire

Îngrijirea prin prevenție este cea mai eficientă cale pentru menținerea unui ten frumos, dar și pentru mai multă încredere în tine. Folosește produse de îngrijire precum serumuri, care acționează asupra problemelor specifice ale tenului tău, fie că vorbim despre cearcăne, linii fine sau pori dilatați. Totodată, este foarte important să hidratezi pielea cu o cremă potrivită nevoilor tale. În ceea ce privește machiajul, adoptă unul lejer, de zi, care nu îți solicită prea mult timp și efort. E suficient să aplici o baza de machiaj, un rimel, un blush și un ruj. Pentru un look și mai natural, folosește gloss-uri transparente sau în nuanțe nude.

Yoga sau stretching

Începe ziua cu câteva mișcări ușoare de yoga sau stretching, pentru a-ți întinde mușchii și a-ți îmbunătăți flexibilitatea. Aceste exerciții nu numai că îți vor revigora corpul, dar îți vor schimba în bine și starea de spirit. Practicate regulat, yoga și stretchingul pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de leziuni, la îmbunătățirea posturii și la creșterea nivelului de energie pe parcursul întregii zile. Este o modalitate excelentă de a începe dimineața și de a-ți investi timpul în bunăstarea ta fizică și mintală.

Hidratare și nutriție

Asigură-te că începi ziua cu un pahar mare de apă și un mic dejun sănătos și hrănitor. Alege să mănânci dimineața cât mai consistent, deoarece îți vei îmbunătăți rezistența la insulină, iar senzația de sațietate va crește pe timpul zilei. Cu alte cuvinte, vei reduce semnificativ aportul caloric zilnic și îți va fi mai ușor să îți menții greutatea. Poți consuma cu încredere ouă sub diverse forme, avocado, roșii, fulgi de ovăz, iaurt sau orice e sănătos și îți place.

O planificare a zilei

Ia-ți câteva momente pentru ai stabili obiectivele și prioritățile pentru ziua respectivă. Fă o listă de sarcini și împarte-ți timpul în mod eficient, pentru a te asigura că faci progrese semnificative în realizarea obiectivelor tale. De asemenea, printr-o organizare în prealabil a sarcinilor zilei, vei putea deveni mai eficientă, astfel încât să rămâi și cu timp liber.

Un moment de recunoștință

Începe ziua cu o atitudine pozitivă și recunoștință pentru lucrurile bune din viața ta. Reflectă asupra lucrurilor pentru care ești recunoscătoare și concentrează-te pe aspectele pozitive ale vieții tale. Studiile arată că practicarea recunoștinței poate îmbunătăți starea de spirit, reduce nivelul de stres și anxietate, spori calitatea somnului și chiar îmbunătăți relațiile interpersonale. Prin recunoașterea și aprecierea lucrurilor bune din viața ta, îți poți construi o mentalitate pozitivă, care te ajută să faci față mai bine provocărilor și să te bucurăm mai mult de viață.

Conexiune cu natura și cu mediul înconjurător

Dacă programul îți permite, încearcă să ieși afară la primele ore ale dimineții și să te bucuri de frumusețea naturii. Respiră aer proaspăt și conectează-te cu lumea înconjurătoare, pentru a-ți încărca bateriile și a-ți începe ziua cu o stare de echilibru și liniște interioară. Expunerea la lumină te va ajuta și la stimularea producției de vitamina D, dar și la reducerea riscului de apariție a depresiei.

Adoptarea acestor șapte obiceiuri în rutina ta matinală te poate ajuta să-ți începi ziua cu bine și să construiești o fundație solidă pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Fii consecvent și dedicat în practicarea acestor obiceiuri și vei vedea cum viața ta se îmbunătățește în mod semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Rutina matinală antistres: 7 obiceiuri ca să-ți începi ziua cu bine