Antena Meniu Search
x

(P) Să achiziționezi o locuință este mult mai simplu decât pare

Majoritatea oamenilor se gândesc la achiziționarea sau construirea unei locuințe în momentul în care se gândesc la planuri de viitor. Aceasta este una dintre cele mai mari și comune dorințe ale oamenilor ceea ce este și normal având în vedere că avem nevoie de o casă în care să locuim. Există și varianta de a sta împreună cu părinții sau de a sta în chirie însă deținerea unei locuințe oferă o serie de beneficii care nu pot fi egalate de către nici o altă modalitate de a locui. Pentru a putea avea propria locuință este necesară realizarea unor sacrificii considerabile. Strângerea banilor și evitarea cheltuirii acestora pe vacanțe sau alte activități care ne fac bine din punct de vedere psihic este unul dintre cele mai importante sacrificii pe care trebuie să îl facă persoanele care își doresc cu adevărat o locuință.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 14:19

De ce este atât de importantă deținerea unei locuințe?

Așa cum am afirmat deja există o serie de motive pentru care deținerea unei locuințe este una dintre cele mai mari dorințe ale noastre. Iată care sunt doar câteva dintre motivele pentru care majoritatea oamenilor consideră necesară deținerea unei locuințe:

  • oferă stabilitatea și securitatea de care avem nevoie pentru a putea simți că trăim în confortul propriului cămin. De asemenea, ne oferă posibilitatea de a ne putea gândi la viitor și la întemeierea unei familii.
  • Achiziționarea sau construirea unei locuințe este una dintre investițiile financiare de pe urma căreia nu avem cum să pierdem. Populația se mărește în timp ce  scade numărul terenurilor pe care se pot construi locuințe. Având în vedere această realitate este imposibil ca prețul unei locuințe să se deprecieze. Așadar, în cazul în care vrei să gândești eficient din punct de vedere financiar investește în achiziționarea sau construirea unei locuințe.
  • Din momentul în care ești proprietarul unei locuințe ai libertatea de a o amenaja așa cum îți dorești. Personalizarea procesului de amenajare joacă un rol foarte important în crearea unei atmosfere relaxante motiv pentru care trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru a personaliza procesul de amenajare.

Achiziționarea unei locuințe în rate de la dezvoltator este o oportunitate care nu trebuie să fie ratată

Având în vedere prețurile la care sunt comercializate locuințele dar și nivelul de trai care în țara noastră nu este cel mai bun este destul de complicat să plătești dintr-o singură dată toată suma necesară achiziționării unui apartament. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care achiziționarea unui apartament in rate la dezvoltator este o alternativă la care apelează majoritatea persoanelor care doresc achiziționarea unei locuințe. Iată care sunt și celelalte motive pentru care această soluție este oportună:

  • Oferă un nivel ridicat de flexibilitate financiară. Această situație apare ca urmare a faptului că prin apelarea la un dezvoltator există  posibilitatea ca prețul locuinței să fie plătit într-o perioadă mai lungă de timp.
  • Evitarea dobânzilor care ar trebui să fie plătite în cazul în care se optează pentru contractarea unui credit bancar este fără nici o urmă de îndoială unul dintre cele mai importante motive pentru care achiziționarea locuinței direct de la dezvoltator este una dintre cele mai bune opțiuni existente în acest moment în piața imobiliară.
  • Achiziționarea unei locuințe care a fost recent construită este un alt avantaj care nu poate fi ignorat în momentul în care sunt analizate motivele pentru care ar trebui să apelezi la un dezvoltator atunci când dorești achiziționarea unei locuințe.
  • Posibilitatea de a putea personaliza modul în care va arăta locuința este un alt avantaj oferit de către optarea pentru această soluție. Foarte mulți dezvoltatori comercializează locuințele încă din momentul în care acestea sunt în fază de proiect motiv pentru care pot fi personalizate în funcție de nevoile clienților. Este un beneficiu care nu poate fi întâlnit la o altă modalitate de a achiziționa o locuință.

Ponturi pentru a putea identifica cea mai bună ofertă

Pentru că piața imobiliară s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani de zile există o varietate foarte mare de oferte. Evident, unele dintre acestea trebuie să fie evitate pentru că nu oferă raportul preț – calitate de care avem nevoie. Pentru a le putea evita trebuie respectate următoarele sfaturi:

  1. Analizarea ofertelor și identificarea dezvoltatorului imobiliar care se bucură de un nivel foarte ridicat de apreciere este cel mai important aspect care trebuie avut în vedere pentru a putea fi identificată cea mai bună variantă. Recenziile oferite de către foștii clienți ai dezvoltatorului sunt de mare ajutor în procesul de identificare a dezvoltatorului imobiliar care oferă cele mai bune locuințe.
  2. În procesul de identificare a celei mai bune oferte trebuie ținut cont și de posibilitățile financiare pe care le ai. Care este suma de bani maximă pe care o poți plăti lunar și pentru ce perioadă de timp poți plăti sunt întrebări ale căror răspunsuri trebuie să le cunoști foarte bine înainte de a decide care este oferta imobiliară  pe care o alegi.
  3. În cazul în care este posibil încearcă să negociezi cât mai bine condițiile contractuale astfel încât să poți spune că ai realizat cea mai bună afacere pe care o putea realiza.
  4. Nu în ultimul rând apelarea la serviciile de specialitate oferite de către un consultant imobiliar este un alt pont care dacă este respectat te poate ajuta să achiziționezi casa mult visată în niște condiții financiare mai mult decât convenabile. Pentru a putea fi identificată cea mai bună ofertă imobiliară trebuie apelat la serviciile unui consultant imobiliar care se bucură de un nivel foarte ridicat de apreciere și încredere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Advertoriale » (P) Să achiziționezi o locuință este mult mai simplu decât pare