Antena Meniu Search
x

(P) Sfaturi rapide de economisire a banilor pentru persoanele cu venituri mici

A avea puțini bani de rezervă în contul de economii este o bună asigurare pentru a vă acoperi nevoile financiare în momente de criză sau de urgență.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 19:24

Sfaturi rapide de economisire a banilor pentru persoanele cu venituri mici

Un credit online este întotdeauna o soluție pe termen scurt pentru nevoi financiare imediate, dar nu ar trebui să fie folosit în exces din cauza ratei ridicate a dobânzii pe care o plătești de fiecare dată când împrumuți bani. De aceea, acumularea unei rezerve financiare, oricât de mică ar fi, este o prioritate vitală pentru oricine se străduiește să obțină securitate financiară.

Cum puteți atinge acest obiectiv dacă venitul dvs. abia vă ajunge pentru toate cheltuielile zilnice? Ce se poate face pentru a elibera niște bani de rezervă pentru obiectivul de economisire? Vestea bună este că un pic de educație financiară și disciplină pot face minuni și vă pot aduce banii atât de necesari pentru fondul de urgență. Iată cum ar trebui să abordați această sarcină.

#1 Schimbați-vă obiceiurile de cumpărături

Veți fi uimit să aflați câți bani se duc pe apa sâmbetei atunci când vizitați un supermarket local fără o listă de cumpărături sau când vă este foame. Ambele situații cauzează multe achiziții neplanificate și impulsive. Cumpărați mai mult decât aveți nevoie și preferați alimentele nesănătoase, la prețuri exagerate, în locul produselor proaspete și crude, care vor dura mai mult.

Prin urmare, este important să reconsiderați modul în care faceți cumpărăturile; faceți o listă cu mesele planificate pentru săptămâna respectivă și verificați-vă proviziile. Faceți o listă pentru a cumpăra doar alimentele necesare și lăsați loc doar pentru una sau două delicatese sau dulciuri pentru a vă răsfăța cu ceva plăcut. Odată ce începeți să faceți cumpărăturile într-un mod sârguincios și disciplinat, veți surprinde rapid câștigurile acestei abordări sub forma unor economii moderate de bani.

#2 Stabiliți un plan de economisire automatizat

Băncile locale au o varietate de planuri de economisire automatizate (cum ar fi un "borcan", un cont individual separat de economii etc.) care vă permit să stabiliți o anumită sumă minimă pentru deducerea automată din contul dumneavoastră. Poate fi 1% din salariul dumneavoastră, din restul pe care îl obțineți în urma cumpărăturilor (de exemplu, puteți cheltui 122,45 euro la un magazin local, iar software-ul va trimite 0,55 euro în contul dumneavoastră de economii). Orice opțiune este suficientă dacă trimiteți sume mici de bani neobservabile pentru ochiul dumneavoastră și care nu vă afectează serios bugetul. Cu toate acestea, aceste sume mici se vor aduna și vor face o diferență vizibilă la sfârșitul lunii.

#3 Stabiliți un plan de economisire pentru cazare

Dacă vezi că cheltuielile tale obișnuite sunt mult mai mari decât te poți descurca fără să te îndatorezi, este timpul să reconsideri categoriile cele mai solicitante. În cele mai multe cazuri, este vorba de cazare; dacă închiriezi un apartament și trebuie să plătești toate facturile la utilități, aceste cheltuieli pot lua până la 30-40% din venitul tău disponibil.

Așadar, ce se poate face pentru a ușura povara financiară a cazării dumneavoastră? Este timpul să abordați acest subiect în mod creativ; puteți închiria un apartament mai mic, puteți trece de la un apartament întreg la o cameră sau puteți împărți apartamentul cu o altă persoană.

Desigur, opțiunea de închiriere a unei camere sau de închiriere comună nu sunt convenabile pentru familiile cu copii și animale de companie. Cu toate acestea, puteți găsi oricând alternative mai ieftine, căutând un spațiu mai mic în apartament sau mutându-vă într-un cartier mai puțin prestigios până când vă veți restabili bunăstarea financiară. O altă variantă este să primiți călători de pe Airbnb și să obțineți din când în când niște bani de rezervă.

#4 Revizuiți-vă abonamentele

Majoritatea consumatorilor moderni au tone de abonamente și fiecare dintre ele pare accesibil. Cu toate acestea, dacă le aduni pe toate la unu, îți arată cât de mult cheltuiești cu adevărat pe abonamente lunare, în timp ce nu toate sunt cu adevărat necesare. Așadar, sarcina dumneavoastră este să verificați soldul pentru plățile abonamentelor (s-ar putea chiar să uitați de unele înscrieri, în timp ce mici deduceri au loc chiar și lunar) și păstrați doar câteva variante de care nu vă puteți lipsi. O altă variantă este să cumpărați abonamente anuale (doar dacă sunteți 100% sigur că veți avea nevoie de ele) și să economisiți pe baza reducerilor pentru achiziții în bloc.

#5 Bucurați-vă de mesele de acasă

Mâncatul în oraș nu mai este un lux; mulți oameni ocupați preferă să mănânce în cafenele și restaurante locale, deoarece nu au timp să gătească mâncare acasă. Totuși, la o privire mai atentă asupra acestui obicei, s-ar putea să vedeți că consumați inutil de multă mâncare de tip fast-food. În plus, nu aveți nicio idee despre modul în care personalul restaurantului gătește mâncarea pe care o consumați și lipsește posibilitatea de a controla caloriile și de a crea un plan de masă echilibrat.

Prin urmare, pe lângă faptul că economisiți bani pe mâncarea gătită acasă, puteți obține multe beneficii pentru sănătate adoptând acest obicei. Sarcina este cu adevărat solicitantă la început, dar pe măsură ce mergeți mai departe și stăpâniți câteva mese rapide și sănătoase, veți găsi cu siguranță această tradiție de familie plăcută.

#6 Aveți grijă la facturile de utilități

Indiferent în ce apartament sau casă locuiți, trebuie să acoperiți întotdeauna facturile regulate de apă, gaz și electricitate. Din păcate, această categorie de cheltuieli este inevitabilă, dar puteți face multe pentru a reduce suma pe care o dați în fiecare lună. Există multe progrese tehnologice pentru a reduce consumul de energie electrică, cum ar fi lămpile inteligente sau termostatele pentru optimizarea încălzirii și răcirii.

#7 Luați în considerare posibilitatea de a lucra ca freelancer

După ce toate aceste sfaturi au fost puse în aplicare, cu siguranță vei simți o ușurare financiară și vei obține niște bani de rezervă pentru economii. Cu toate acestea, în unele situații, este posibil ca această sumă să nu fie suficientă pentru a vă acoperi toate nevoile financiare sau pentru a economisi suficienți bani pentru zile negre. În acest caz, ar trebui să vă revizuiți hobby-urile și talentele, găsind o activitate secundară pe care să o puteți face pentru bani. Este întotdeauna posibil să vă rezervați câteva ore seara sau un weekend pentru sarcini de freelancer și veți obține niște bani în plus pentru a vă îndeplini convenabil obiectivele financiare.

O călătorie lungă începe cu un pas mic

După cum puteți vedea, aceste și multe alte sfaturi financiare vă pot ajuta să economisiți bani și să vă rezervați o pernă financiară pentru o zi ploioasă. Este important să fii sigur din punct de vedere financiar, deoarece nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine. De aceea, ar trebui să încerci aceste variante și să fii creativ în ceea ce privește reducerile de cheltuieli pentru a dormi bine noaptea, știind că ești pregătit pentru orice provocare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) Sfaturi rapide de economisire a banilor pentru persoanele cu venituri mici