Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(P) Tips&tricks pentru ca perioada back to school să fie mai ușoară

Înainte de începerea școlii îi pregătești copilului tău ghiozdanul și biroul. Totuși, mai e nevoie de ceva pentru ca experiența să fie una cât mai plăcută.

de Redactia Observator

la 17.09.2024 , 16:21

În perioada de back to school, folosește aceste sfaturi pentru a te asigura că prichindelul tău are un an sigur, sănătos și fericit.

Fă prima zi de back to school mai ușoară pentru copii

  • Du-ți copilul să viziteze noua școală înainte de prima zi de școală
Articolul continuă după reclamă

Participă la zilele porților deschise cu un an înainte de a-ți da copilul la școală și profită de ocazie pentru a face turul școlii. Ia în considerare, de asemenea, să-ți duci copilul la școală cu câteva zile înainte de începerea cursurilor pentru a se juca pe terenul de joacă, pentru a-l ajuta să se simtă confortabil. Mulți copii devin emoționați în situații noi, inclusiv dacă e vorba despre schimbarea la o nouă școală, clasă sau profesor. Poate fi util să îi amintești noua situație și să discutați despre asta.

  • Amintește-i copilului că profesorii știu că elevii pot fi emoționați în perioada de back to school

Cadrele didactice vor depune un efort suplimentar pentru a se asigura că toată lumea se simte cât mai confortabil posibil. Dacă micuțul tău pare nervos, întreabă-l ce îl îngrijorează și ajută-l să rezolve problemele prin modalități de a stăpâni noua situație.

  • Subliniază aspectele distractive ale începerii școlii pentru a-ți ajuta copilul să aștepte cu nerăbdare prima zi de curs.

Discută cu el despre cum își va vedea prietenii vechi și va cunoaște alții noi, de exemplu.

  • Găsiți un alt copil în cartierul cu care copilul poate merge la școală sau cu autobuzul.

Dacă simți că este nevoie, condu copilul (sau plimbă-te cu el) la școală și ia-l chiar tu în prima zi. Ai grijă să ajungi acolo devreme în prima zi pentru a reduce stresul inutil. Verifica daca are de toate pentru scoala, de la creioane si pana la rechizite necesare in casa gen hartie copiator.

Dezvoltați o rutină de somn sănătoasă

Ajută-ți copilul să se adapteze la orele de culcare mai devreme cu o săptămână sau două înainte de începerea noului an școlar, doar pentru a-l ajuta să se ușureze în noile rutine. Stabilește o oră de culcare constantă pentru copilul tău și respectați-o în fiecare seară. Somnul suficient este esențial pentru ca cei mici să rămână sănătoși și să aibă succes la școală. A nu dormi suficient este legat de performanțe academice mai scăzute, precum și de rate mai mari de absenteism și întârzieri.

Creează o rutină de culcare care să fie consecventă pentru a-ți ajuta copilul să se liniștească și să adoarmă. De exemplu, o rutină liniştitoare înainte de culcare poate implica o baie sau un duş, să citești ceva cu el şi să îi spui noapte bună. Roagă copilul să închidă dispozitivele electronice cu mult înainte de culcare. Încearcă să ai casa cât mai liniștită și calmă posibil atunci când copiii mai mici încearcă să adoarmă.

Planificați călătoria în siguranță către și de la școală

Examinează regulile de bază împreună cu micuțul tău și exersați orice rute sau moduri de transport noi.  

  • Cu autobuzul școlar

Amintește-i copilului să aștepte oprirea autobuzului înainte de a se apropia de el de pe bordură. Copiii trebuie întotdeauna să urce și să iasă din autobuz în locații care oferă acces sigur la autobuz sau la clădirea școlii. Asigură-te că prichindelul tău merge acolo unde poate vedea șoferul de autobuz (ceea ce înseamnă că și șoferul îl va putea vedea).

Amintește-i proaspătului elev să se uite în ambele direcții pentru a se asigura că nu vine niciun alt vehicul înainte de a traversa strada. Pentru că, din păcate, mai sunt momente în care cineva nu oprește așa cum este necesar. Încurajează-ți copilul să exerseze efectiv cum să traverseze strada de mai multe ori înainte de prima zi de școală.

Dacă autobuzul școlar are centuri de siguranță, asigură-te că cel mic folosește una tot timpul când este în autobuz. Dacă autobuzul școlar al copilului tău nu are centuri, încurajează autoritățile care se ocupă de acest lucru să cumpere sau să închirieze autobuze cu centuri de siguranță. Copilul tău nu ar trebui să se plimbe prin autobuz după bunul plac.

Verifică dacă micuțul are voie să mănânce în autobuz. Mâncatul în autobuz poate reprezenta o problemă pentru elevii cu alergii și, de asemenea, poate duce la infestarea cu insecte și paraziți în vehicule.

Dacă prichindelul tău are o afecțiune cronică care ar putea duce la o urgență în autobuz, asigură-te că vorbești cu asistenta școlară sau cu alt personal sanitar școlar pentru a avea un plan de urgență pentru autobuz.

  • Cu mașina familiei

Toți pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță sau să folosească un scaun auto sau un scaun de înălțare adecvat vârstei și mărimii. Bineînțeles că acest lucru este valabil chiar și pentru cumpărăturile de back to school.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Advertoriale » (P) Tips&tricks pentru ca perioada back to school să fie mai ușoară