Antena Meniu Search
x

(P) TOP 5 idei de amenajare pentru o casă modernă

O casă modernă nu necesită neapărat investiţii enorme, însă este important să deescoperi noile tendinţe în amenajare şi să alegi doar ceea ce se potriveşte stilului şi personalităţii tale. Modern nu înseamnă neapărat tehnologizat, iar în ultimii ani, minimalismul este cel mai apreciat şi folosit curent când vine vorba de amenajări.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 15:44

TOP 5 idei de amenajare pentru o casă modernă

Dacă îţi doreşti o casă modernă, dar care să nu îşi piardă atmosfera caldă, descoperă TOP 5 idei de amenajare:

Optează pentru un pat tapiţat

Patul este de obicei piesa centrală a dormitorului. Acesta trebuie să fie confortabil, însă este important şi aspectul său. Păturile tapiţate se număra printre cele mai moderne opţiuni atunci când vine vorba de dormitor. Există o mulţime de modele de paturi tapiţate, de la din piele sau piele întoarsă şi până la modele cu inserţii precum cristalele. Atunci când alegi patul tapiţat, chiar si online de pe Emag, ţine cont şi de restul amenajării. Unui design minimalist i se potrivi un pat în tonuri pământii, fără prea multe inserţii. Pe de altă parte, dacă îţi doreşti că patul să iasă în evidenţă, poţi opta pentru un pat tapiţat cu inserţii. Păturile tapiţate sunt potrivite atât pentru dormitorul principal, cât şi pentru cel de oaspeţi sau cel al copiilor. Vei găsi atât modele de paturi de o persoană, cât şi modele Queen sau King Size.

Mai multe oglinzi

Oglinzile sunt un detaliu pe care nu trebuie să îl omiţi dacă îţi doreşti o casă modernă. Acestea te pot ajuta să creezi impresia de mai mult spaţiu, dar şi să pui în valoare alte piese de mobilier. În plus, oglinzile se găsesc uşor, atât online, cât şi în magazinele de bricolaj sau magazinele home & deco. Preţurile lor sunt accesibile şi pornesc de la câteva zeci de lei, aşa că vei găsi cu siguranţă modele care să se preteze bugetului tău.

Oglinzile se pot include în decor într-o mulţime de moduri. Poţi aplica oglinzi pe perete, poţi opta pentru modele înrămate sau poţi comanda piese de mobilier cu oglinzi, precum dulapurile sau noptierele.

Bineînţeles, nu este o idee bună să exagerezi când vine vorba de oglinzi. Atunci când incluzi prea multe în amenajare este posibil să creezi o atmosferă sufocantă şi obositoare.

Renunţă la culorile tari

Amenajările moderne sunt din ce în ce mai minimaliste, mai exact se pune accentul pe simplitate, spaţiu aerisit şi piese funcţionale. De aceea, este o idee bună să renunţi la culorile foarte puternice, în special în cazul pieselor de mobilier esenţiale. Nu opta pentru canapele, paturi, dulapuri sau seturi de dining în culori ţipătoare. Mai degrabă, foloseşte piesele mici pentru a da un accent de culoare încăperilor. Poţi alege o măsuţă de cafea, câteva decoraţiuni, draperii sau un fotoliu în nuanţe tari. Astfel de piese se pot schimba uşor, în special dacă te plictiseşti de ele după câteva luni sau câţiva ani.

Incastrează electrocasnicele

Bucătăria este spaţiul în care vei găti, vei prepara băuturi diverse, dar şi locul în care poţi servi masă alături de prieteni sau familie. De aceea, o casă modernă nu înseamnă să pui accent doar pe living şi dormitor, ci şi pe amenajarea bucătăriei.

O idee foarte bună dacă îţi doreşti o bucătărie modernă este să incastrezi electrocasnicele, de la maşina de spălat vase şi până la frigider sau cuptor. În acest fel, vei crea un tot unitar care se integrează perfect în amenajare. În plus, îţi va fi mai uşor să asortezi mobilierul cu finisajele şi alte detalii, deoarece nu va mai trebui să îţi faci griji legate de culoare şi aspectul electrocasnicelor.

Amenajează o zonă de dining

Zona de dining poate fi o emblemă când vine vorba de case moderne. Dacă pe vremuri acest concept nu era foarte popular şi înseamnă doar o masă şi câteva scaune aşezate în bucătărie, astăzi lucrurile stau diferit. Poţi avea o zonă de dining atât în living, cât şi în bucătărie sau chiar pe balcon.

Foloseşte ideile de mai sus pentru a te bucura de o casă modernă şi primitoare pentru ani în şir.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Advertoriale » (P) TOP 5 idei de amenajare pentru o casă modernă